Statsterrorism – Drönarpilotens ångest efter att ha medverkat till 1600 personers död

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juni 2013
- NewsVoice redaktion
Brandon Bryant, drone pilot

A former Air Force drone operator who says he participated in missions that killed more than 1,600 people [state terrorism] remembers watching one of the first victims bleed to death.

Brandon Bryant says he was sitting in a chair at a Nevada Air Force base operating the camera when his team fired two missiles from their drone at three men walking down a road halfway around the world in Afghanistan. The missiles hit all three targets, and Bryant says he could see the aftermath on his computer screen – including thermal images of a growing puddle of hot blood.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tänk om killen är felinformerad. Stridsledningen kan ju i sin tur vara felinformerad. Hur vet de säkert att de som de dödar verkligen är “terrorister”? De kan inte veta säkert utan måste lita på sina överordnade, som kan vara felinformerade.

  Se filmen “Green Zone” [trailer] med Matt Damon. I filmen spelar han en soldat som gör insatser mot platser med påstådda massdestruktionsvapen, men när hans trupp når dessa destinationer så finns inget där. Han upptäcker att allt är ett spel för gallerierna. Han är felinformerad.

  I verkligheten är det värre. Mycket värre.

  Hela Irakkriget startades på grund av desinformation. Det fanns inga massdestruktionsvapen. Istället handlade det om att ge anledning till att starta kriget för att starta upp vapenindustrins affärer. Det handlade om att göra Mellanösterns till en marknadsplats för vapenindustrin. Vapnen ska köpas och förbrukas. Nya ska köpas in. Skattebetalarna betalar.

  Samma sak gäller dessa ständiga drönarattacker, men nu är vi långt inne i ett pågående krig som måste upprätthållas för att säkra intäktsströmmarna.

  Det kallas “sustained warfare”, för att säkra intäktsströmmarna.

  Se intervju med fd Tomahawk missilpilot:

  Bill Wood: Amerikanska terrorattacker utförs för att skapa terrorism

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *