Monsanto Found Guilty of Chemical Poisoning in France

3

Glyphosate MonsantoMonsanto has been the topic of a lot of news lately, especially with the multi-country march that took place against Monsanto a short time ago. What can be seen as another big victory for public health, a French court found Monsanto guilty for poisoning a French Farmer.

Paul Francois is a humble farmer who began experiencing neurological problems such as memory loss and headaches after being exposed to Monsanto’s Lasso weedkiller back in 2004. The decision reached 2012 for this case sets a powerful precedent that can continue to help raise awareness and dismantel the ignorance that exists around Monsanto and their products, including GMO foods.

In previous cases against the pesticide giant, farmers were unable to prove and properly link pesticide exposure to the side effects they were having. This is not the case for Francois’s, as an expert opinion was able to determine the sum of the damages incurred and verify the link the Lasso pesticide and his illnesses.

After the case ruling, Reuters attempted to contact Monsanto’s lawyers but they decline to comment.

Read more

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
4 juni 2013 kl 16:41

I slutet av artikeln står det..

“..One of Monsanto’s main reasons for creating the products they do is to ensure and good quality of life for people. (!!! ..min ‘kommentar!) We can observe that their pesticides are not only harming people but the practice of farming that requires pesticides is not only harmful to the earth but produces less nutritious and less bountiful crops. The argument that we need to produce more food is absurd given that alternative farming practices could be done. Monsanto is a completely unnecessary business…”

Yes indeed!!! Jaaa, det vore utan tvekan mycket bättre för allt liv på jorden med Monsanto borta från världskartan! Låt oss hoppas att det förertagets ‘dödsstöt’ inträffar mycket snart!

Björn
Björn
Gäst
Reply to  Mayne Sundewall Hopkins
4 juni 2013 kl 19:27

Mayne, som du kanske märkt så smakar grödor som har växt sakta bättre.
En tomat som växt mot en lagårdsvägg jämför med en i näringslösning odlad, den senare smakar mest vatten.
Monsanto har lyckats öka tillväxten ännu mer.
Bulgakov skrev en rolig bok på 1920talet, i svensk översättning, De ödesdigra äggen.
Den här strävan av att maximera genomsyrar vårt samhälle, det har jag märkt och jag är både bonde o ingenjör.
På de svenska lantbruksskolorna är allt upplagt enligt optimal mall”

Mayne Sundewall Hopkins
Reply to  Björn
6 juni 2013 kl 02:45

Ja, det har jag märkt. Det är en avsevärd skillnad på både smak och hur man mår av ‘ren’ riktig mat. Jag njuter av alla mina måltider sedan jag valde det enda rätta – dvs ‘den gröna vägen’ 🙂

Idag ser jag att:
http://naturalsociety.com/breaking-connecticut-senate-passes-gmo-labeling-bill/?utm_source=Natural+Society&utm_campaign=ee467d6c99-Email+174%3A+6%2F5%2F2013&utm_medium=email&utm_term=0_f20e6f9c84-ee467d6c99-324079941

HURRA!!!