Torbjörn Tännsjö: ”Låt oss bejaka maktens övervakning av våra liv”

publicerad 14 juni 2013
- av NewsVoice
Torbjörn Tännsjö

Torbjörn TännsjöSnowdens avslöjande. Efter övervakningsskandalen i USA står det helt klart: all information om oss kan missbrukas. Hur ska vi förhålla oss till detta? Ett sätt är att bejaka öppenheten – men samtidigt kräva samma öppenhet från makthavarna. Då vi står nakna inför dem måste de klä av sig inför oss, skriver Torbjörn Tännsjö i DN.

Läs mer i DN

Wikipedia om Torbjörn Tännsjö (född 1946) som är en svensk filosof vid Stockholms universitet. Han är föreståndare för Stockholm Bioethics Centre och även affilierad professor i medicinsk etik på KI. Åren 1995-2001 var Tännsjö professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet. Han är ledamot av Socialstyrelsens rådgivande nämnd för etiska frågor samt Donationsrådets etiska kommitté.