NBC News: Exoplanet’s color detected for the first time

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juli 2013
- NewsVoice redaktion

HD-189733bFor the first time, astronomers have detected the color of a planet beyond our solar system: It’s blue, but not because there’s water on its surface. It doesn’t even have a “surface.” Instead, the color is thought to come from glassy grains of silicate in its atmosphere.

Photo: M. Kornmesser / ESA / NASA

The planet, known as HD 189733b, is a blazing hot gas giant circling a star 63 light-years from Earth in the northern constellation Vulpecula.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Exoplanet
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *