General James Cartwright – Another “I-leaked-to-the-press-spy”?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juli 2013
- NewsVoice redaktion

James CartwrightFormer commander of the U.S. Strategic Command, former Vice-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, a former military adviser to President Obama, General James Cartwright is accused of spying: leaking to the New York Times information about the secret war against Iran in order to prevent an unnecessary war.

Text: Thierry Meyssan

While the international press plays up the information leaked by Edward Snowden as a revelation concerning the PRISM surveillance program, feigning to have discovered what everyone should already have known for a long time, Thierry Meyssan is particularly curious about the meaning of this rebellion. From this perspective, he attaches more importance to the case of General Cartwright, who has also been indicted for espionage.

Read more


Thierry MeyssanThierry Meyssan is a French intellectual, founder and chairman of Voltaire Network and the Axis for Peace Conference. Professor of International Relations at the Centre for Strategic Studies in Damascus. His columns specializing in international relations feature in daily newspapers and weekly magazines in Arabic, Spanish and Russian. His last two books published in English : 9/11 the Big Lie and Pentagate.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • I Förenta staterna kämpar från fotsoldater till andrabefälhavare bäst de kan mot det diktatoriska system de upptäcker att de är en kugge i. Inför ett så monstruöst system bör de firas som motståndshjältar. Så slutar Thierry Meyssan och det borde framgått av på-annonsen ovan. Det var det väsentliga i hans budskap.

   • Ja, jag anser att nutidens största hjältar är de som inifrån systemet arbetar för att det tredje världskriget aldrig blir av. Det är den största bedriften i världshistorien. Och den svåraste positionen att jobba från, för det är en ständig knivsegg mellan att inte avslöja sig (och alltså inför omvärlden framstå som “en av de onda” – men huvudsaken är att man själv vet vem man är), och att välja när man är tvungen att “blow ones cover”. Mycket kan dock göras med till synes inkompetens.

    I en mening är vi alla “under cover agents” i en kosmisk teater. Iallafall om vi förstår mer av spelet än vi alltid låtsas om.

    • Underskatta aldrig vikten att få någon att uppfatta dig som underlägsen.

     Covert action by mass exposure of intelligence inside the boundries of existing media in an effort of making people aware of todays dilemma.

     • Denna covert intelligence läcker som bisatser och saker sagda till synes i förbigående eller som flams i alla alla typer av program utom så kallade nyheter. Lyssna uppmärksamt. Det viktiga i ett långt flamsprogram kan sägas i en bisats.

  • Det är svårt veta i det dolda spelet vem som är vad. En hjälte i folkögon och skurk i regeringsögon eller tvärtom. Hur Snowdon t.ex. skulle bli så farlig för regeringen helt plötsligt när folk redan visste? Var det för att han blev en bekräftande kraft av det alla redan visste? Julian A. verkar farligt hotad med strängt straff, men vilket politiskt spel blir de brickor i? Nu är det väl ganska troligt att Snowdon och Assange är vad vi tror. Men man vet varken ut eller in ibland. Tänker på våra spioner som Wennertröm eller Bergelin t.ex. Deras gärningar vet ingen än resultatet av. Det kanske var tur för Sverige att de spionerade åt Ryssarna, vem vet? Det kanske gjorde Ryssarna tryggare så de behövde inte sätta in några invationshot? Det kanske var mycket större medvetenhet och intressenter kring det spionerierna än vad någon vet? Ja jag spekulerar, för vad kan man annat göra när det gäller hemliga operationer, som ofta är så hemliga så regeringar ibland inte ens har kännedom om allt. Så visst tror jag du har rätt Leif, det kan finnas många hjältar i det här knepiga “internationella/nationella maktspelet som vi aldrig får veta någon om, inte minst i Förenta staterna.

    • http://www.youtube.com/watch?v=MU70WdLt_BM

     Tarpley har intressanta uppfattningar om Snowden, and Assange.
     Anses vara åtminstone dubbelagenter.

     Att det fanns ett invasionshot mot Sverige håller jag för otroligt eftersom Sverige behövdes som neutralt och världens samvete (Nobel etc). Högtalaren för rätt o fel.

     • Håller med om det. Tror inte heller på invationshotet i nuläget, men kanske något tillfälle på -50 till -60 talet. Det finns nog inga fullständiga fakta som talar för hur det var. Jag spekulerar vilt för att man kan inte förutsäga det som aldrig kommit fram i ljuset. Men det är i och för sig historia nu.

      • Jag tror så här. Den svenska modellen skulle marknadsföras, och det fungerade dåligt om man hade invaderats av Sovjet, vare sig det var 40, 50, 60, 70, 80-tal. Sovjet var den onda sidan och behövdes som motivering för military might.

       Sverige behövdes som förkunnare av rätt och fel, fredspris (Obama, EU) osv.
       Sverige var att betrakta som mönstret, hur ruggigt det än kan låta.

       Att Palme hade långt framskjutna planer på samarbete med Sovjet talade för en hyfsad relation, under ytan. OT:det som sannolikt fällde Palme var hans kommentarer om statsskulden i förhållande till avregleringen 1985.

   • ruben: “Hur Snowden t.ex. skulle bli så farlig för regeringen helt plötsligt när folk redan visste? Var det för att han blev en bekräftande kraft av det alla redan visste?

    Edward Snowden publicerade NSA dokument som gör det omöjligt för NSA att inför kongressen fortsätta vittna falskt ang. den omfattande militära avlyssningen. Det är inte vad folk förstår utan vad som är officiellt sant som gäller när det inte är folket utan officiell sanning som styr.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *