Gestalta relationer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 juli 2013
- Torbjörn Sassersson
ArcanumSkolan

I litteraturens, teatern och filmens värld handlar det om att gestalta relationer. Komplexiteten i detta brukar summeras ihop i konflikt, kärlek och krig. På senare år har jag mestadels jobbat med forskning på sinnen och medvetande men jag har inte kunnat hålla mig ifrån gestaltandet. Ofta handlar konflikten om att skapa mening och att lyckas med sina drömmar.

Bella & Real
Handlade om att gestalta en ung kvinnans kamp för sina rättigheter mot en kultur som vill tvinga in henne i ett liv och med en man som hon inte valt själv
Bella & Real kortfilmen (piloten). (2001)Flerfaldigt prisbelönad.
Bella & Real – The Movie (2010)
Youtube trailer: Bella & Real the Movie, med sången Fri i främmande land.
Jan Fridegård en dramadokumentär med Per Morberg
Filmen om Jan Fridegård handlar om en författare som trots sämsta tänkbara förutsättningar bestämde sig för att bli just författare.
Jan Fridegård – Ordkonstnären & trälarnas poet, dramadokumentär från 2002
Fru Josefin ett kammarspel (2012) i “Fröken Julie anda” men om dagens förhållanden handlar om mannen av folket som gifter upp sig och “tvingas” in i att avsäga sig sina “rättigheter”.

Hemsida: Fru Josefin ett triangeldrama

Youtube Fru Josefin trailer
Monologen Höken & Gosedjuret  (2012) handlar om den ensammes kamp med sin omgivning och sina känslor. Att försöka finna vänner.
Höken & Gosedjuret en monolog för teatern
Projekt under inspelning är Guide – hästen med nio liv, en film om kärleken till en häst.
Bland drömprojekten är en långfilm om konstnären John Bauer och hans kärlek till Ester, John Bauer – Bergakungen.
Jo i skapandets värld handlar det om att gestalta relationer. Det finns också de som uppenbarligen inte kan annat är förstöra för andra. Kanske är de avundsjukans svarta spöke.
Börje Peratt

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *