Ginseng found to help chemo cancer patients have more energy

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Ginseng ChineseWhat chemo- and radiation therapy take out of cancer patients, one simple compound – ginseng – puts back in, according to the results of a new study which extols further benefits of this root.

Text: NaturalNews

Scientists, who published their findings in the Journal of the National Cancer Institute, said they found that cancer patients and survivors who felt fatigued or sluggish from treatments said they felt noticeably better following two months’ worth of supplementation with ginseng.

“Nearly all patients with cancer can suffer from fatigue at some point; either at diagnosis, during treatment and even after treatment, and (fatigue) can linger for several years,” lead author Debra Barton, from the Mayo Clinic in Rochester, Minn., said.

Learn more

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: bota cancer
  • Vår ‘svenska ginseng’, rosenroten, går kanske lika bra för oss nordbor – någon som vet? Jag har läst (minns ej källan) att ginseng passar män bättre än kvinnor, så undra hur studien var upplagd…

    Co-Enzyme Q10 (60-100mg/dag) är också känt för att motverka fatigue (ME-studie i UK). Det finns förstås många örter som är stödjande och rensande. Hursomhelst, beslutar man sig för att genomgå cellgiftsbehandling, så behöver kroppen all hjälp den kan få.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *