Svensk forskning inom medicin, teknik och naturvetenskap ökar dramatiskt

publicerad 11 juli 2013
- av NewsVoice

medical-research-fraud-300x200SCB:s siffror för de svenska satsningarna på forskning och utveckling (FoU) under 2012 visar att investeringarna ökat med c:a 33 miljarder kr under 2012. Det svenska näringslivets utgifter för FoU 2012 uppgick till 82 miljarder kr.

Forskning i medicin dominerar. Intäkterna för FoU inom medicin stod för 32% av FoU-intäkterna. Teknik och naturvetenskap är andra forskningsämnen med höga andelar av FoU-intäkterna.

Mellan 2011 och 2012 var naturvetenskap, teknik och medicin också de forskningsämnen som ökade mest i absoluta tal.

Källa: SCB – Satsningar på forskning och utveckling 2012Så här kan du stötta Newsvoice

 • Håller med. Visst skall teknik, naturvetenskap, medicin-forskning fortsätta, men inte på villkoren från de ekonomiska finansbolagen. Det skall vara helt öppna dörrar för allt som visar sig fungera praktiskt och naturligt, för människans bästa. Nu finns en hårdför och orättvis begränsning från det som är nyttigast. Man kan köpa t.ex. patenter på det mesta om man har överlägsenhet i ekonomiska resurser. De ekonomiska krafterna tycks kunna styra politiska beslut i EU pga sin överlägsna ekonomi. Det skall inte kunna ske oavsett resurser. Man längtar enormt efter ett uppvaknande.

 • Nej vi vill inte ha en dominant materialistisk världsåskådning styrd av tekniker, ingenjörer, storföretag och industrikemister.

  För var tog det naturliga vägen, och var tog andligheten och meningen med livet vägen?

  • Meningen med livet verkar tydligen vara att tjäna maximalt med pengar, den som har mest när han dör vinner. Nej usch och fy, fram för naturlighet och andlighet istället!

 • Det är rent bedrövligt att de ödslas bort såna enorma belopp varje år.
  Tänk om alla dessa pengar skulle användas till nyttiga saker istället, men det går till en viss gräns sen kommer allt att braka ihop en vacker dag.
  Det går inte att bygga korthus och tro att de ska stå emot allt i all evighet…

 • Tyvärr kan forskningen (ffa fuskforskningen) inom skolmedicin (läs kemiska preparat från kemi/oljeindustrin), teknik (läs kroppen och sinnet ersätts med teknik) och naturvetenskap (läs materialism, kroppen betraktas som en apparat) användas som opinionsbildande verktyg för att styra befolkningen.

  Jag är FÖR allt gott som kommer från denna forskning, men jag är oroad för att de etiska/moraliska värdena inte får följa med utvecklingen.

  Vill vi verkligen ha en fortsatt dominant materialistisk världsåskådning styrd av tekniker, ingenjörer, storföretag och industrikemister?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *