Hjärtsjuke Dr John Virapen om utsattheten som whistleblower

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 augusti 2013
- Torbjörn Sassersson
John Virapen - Foto: Dsalud.com
John Virapen - Foto: Dsalud.com
John Virapen – Foto: Dsalud.com

Dr. John Virapen arbetade i mer än 35 år inom läkemedelsindustrin. Han var VD för den svenska sektionen av Eli Lilly och introducerade flera läkemedel, tex Prozac. 2006 började han gå ut med sin skarpa kritik mot bedrägerierna inom läkemedelsindustrin. Han anser idag att Prozac (Fontex i Sverige) är ett mycket skadligt RSSI-preparat.

Lyssna på intervjun på denna länk – klicka här!

Virapen var ute tidigt med att varna för de enorma mutorna som de stora läkemedelsbolagen rutinmässigt ger till läkarna. Han sa 2009 att bolagen då “investerade” mer än 50,000 dollar per läkare och år för att få dem att skriva ut sina mediciner till patienterna. Idag är det vardagsmat i media att läsa om dessa mutor. Virapen säger att om man vill förstå omfattningen ska man följa utvecklingen i Kina.

“Det som händer i Kina är ändå bara toppen av isberget”.

John Virapen är 70 år och lider av hjärt- och kärlsjukdomar

I denna intervjuexklusivt för NewsVoice berättar Virapen om hur han förnekas vård medan läkarna ger honom gliringar för innehållet i hans böcker.  När han söker vård i både Tyskland och Sverige beter sig läkarna arrogant. De ber honom återkomma om 1 år trots att de inte ordentligt undersökt en mycket stor och potentiellt dödlig aneurysm på hans aorta. Läkarna i Tyskland säger att batteriet i hans pacemaker räcker i 7,5 månader, men vårdpersonal i Sverige säger att samma batteri räcker i 21 månader. John Virapen frågar sig om det som pågår egentligen är passiv dödshjälp för en whistleblower inom medicin.

Vilken sida står dessa läkare egentligen på, patientens eller industrins?

Intervju av Torbjörn Sassersson

Relaterat


John VirapenJohn Virapen kom ut med sin första bok 2006, bakom pseudonymen John Rengen, som avslöjade bedrägerierna inom branschen. Därefter gav Virapen ut ytterligare böcker, alla mycket kritiska till branschen. I en bok avslöjar John att han mutade en konsult anlitad av Socialstyrelsen för att påskynda marknadsintroduktionen av Prozac (SSRI) i Sverige och världen. Se även: Side Effects: Death. Confessions of a Pharma-Insider


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq