NASA Declares End to Deep Impact Comet Mission

0
131

deep-impact-nasa-spacecraft-declared-defunct_71930_600x450 NASA officials declared the Deep Impact mission lost on Friday Sp 20, 2013, after a computer glitch doomed the comet-smashing spacecraft and NASA scientists therefore ended the Deep Impact comet hunter mission.

Nationalgeographic.com: Launched in 2005, the spacecraft memorably smashed a copper-jacketed probe into the comet Tempel 1 at 22,800 miles an hour (36,700 kilometers an hour) on July 4 of that year. It then flew through the debris cloud to capture the resultant fireworks, the first close inspection of a comet’s interior. (See ”’Deep Impact’ Comet Revealed by NASA Flyby.”)

Read more


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här