NASA Declares End to Deep Impact Comet Mission

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 september 2013
- NewsVoice redaktion

deep-impact-nasa-spacecraft-declared-defunct_71930_600x450 NASA officials declared the Deep Impact mission lost on Friday Sp 20, 2013, after a computer glitch doomed the comet-smashing spacecraft and NASA scientists therefore ended the Deep Impact comet hunter mission.

Nationalgeographic.com: Launched in 2005, the spacecraft memorably smashed a copper-jacketed probe into the comet Tempel 1 at 22,800 miles an hour (36,700 kilometers an hour) on July 4 of that year. It then flew through the debris cloud to capture the resultant fireworks, the first close inspection of a comet’s interior. (See “‘Deep Impact’ Comet Revealed by NASA Flyby.”)

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *