Olämpliga kommentarer har slunkit igenom kommentarsfiltret

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 november 2013
- Torbjörn Sassersson red.

Tyvärr har ett gäng kommentarer (ca 9 st) senaste tiden slunkit igenom kommentarsfältet på NewsVoice vilka haft antisemitiska inslag och länkat till högerextremistiska sidor. Dessa är nu raderade och klagomål har riktats till de som kommenterat. Kommentarsfiltret har justerats så att det inte ska ske igen.

/RedaktörenSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag förstår orsaken till ditt handlande. Man vill gärna anpassa sig till de ramar som gäller för tillfället, även om de saknar folkligt stöd.

  Lösningen på hur vi skiljer på satir och hets mot folkgrupp ligger, annars i min mening, i ordet ”hets”, vilket jag har skrivit om samt har gjort ett intressant citat om, vilket berör vår grundlag och yttrandefriheten, men det gäller givetvis att svenska domstolar också kommer inse hur lagen rimligen bör tolkas, innan vi har verklig yttrandefrihet igen!

  Sedan behöver man, som ägare av en nättidning, givetvis inte godkänna vad som helst ändå. Själv har jag kommentarsregler som jag försöker följa så gott det går.

  Det är klart att man ev. skulle kunna bli dömd om HMF-lagen övertolkas och yttrandefriheten i grundlagen helt ignoreras, men de som utför detta är givetvis i stor fara så snart en eller flera svenska vikingar tar knytna nävar ur byxfickan och gör slarvsylta av fjolleriet i fjollträsk.

  Det har hänt förr.

 • Har ni tänkt på att ämnesförbud fungerar mycket effektivt för att förhindra vanliga människor från att delta i djupare tänkande, som alltså då blir reserverat åt en insiktselit? Det finns bloggar där man kan ta del av djupare tänkande, men man får ofta inte ens länka till dem eller knappt nämna dem. Mejla mig så ger jag tips. Så kan du också bli del av insiktseliten. 🙂 Fast du blir tvingad att föra dialog “bakom stängda dörrar”. För det är först efter att du fört dialog som du därefter kan uttrycka tankar i gåtor så de kan släppas fram på öppna forum. Olyckligt, anser jag.

 • Karma finns och det bästa är att ignorera det som är ont genom att älska alla, älskar vi alla sätter vi oss själv inte i en hatspiral som gör vår kropp och vårt sinne försurad/försurat!
  Vi kan inte äta pengar och alla är vi här för att lära oss att bli bättre människor!
  Man kan bara förändra sig själv och var och en måste lära sig det!
  Finns alltid saker som vill få oss ur fas, inse det och le åt det och tänk att vi har förstått det, då blir vi högre i medvetandet och utstrålar positiva energier som attraherar positiva händelser och människor…låt inte lillebroderns kiv få oss att sänka vår intelligens och vårt tålamod, förlåt och förstå att vi vet bättre! What goes around comes around!

 • Det är inte lätt att vara alla till lags. Det är så lätt att stå på skambänken och bli anklagad för det ena eller det andra. Det är ganska lustigt med tanke på att vissa grupper i världen kan man beskylla för vad som helst och anklaga dem för saker som de aldrig har gjort, medan andra grupper åtnjuter rena immuniteten och man får knappt nämna dem.

  Det enda som kan hjälpa är att förstå att vi alla är ETT. Att det vi gör mot någon annan gör vi mot oss själva. Detta får dock aldrig förhindra att skriva om saker och händelser precis som de är, utan att behöva ha servett framför munnen.

  Otrevliga händelser är händelser, och dessa händer därför att vi inte förstår att vi alla är En. När en person, eller en grupp personer agerar på ett vist sätt så är det deras agerande som borde beskrivas. Beskrivningar och eller diskussioner blir alltid någons åsikt och någons syn på händelser. Alla har på så sätt en egen syn och en egen åsikt. Det som blir tråkig är om man p.g.a. några åsikter riskerar att bli smutskastat som person, eller som en Tidning t.ex.
  Anthony de Mello skriver i sin bok “Att bli Medveten”

  “Jag är skitstövel, du är skitstövel.”

  Det han vill säga med detta är att vi inte behöver ta saker så himla allvarligt. Många gånger bråkar vi om former, anklagar varandra, medan vi under tiden missar att både världen runt oss och verkligheten har förändrats.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *