Lockheed Martin and SSTL selected for Mars One’s first unmanned mission to Mars

1
316

PRESS RELEASE EXTRACT

Today is a big day in Mars One history!  Mars One is proud to say we have achieved a major milestone by securing lead suppliers for our first mission to Mars.

Mars One has contracted industry leaders Lockheed Martin and Surrey Satellite Technology (SSTL) to develop the mission concept studies.

The mission, now scheduled for 2018,  will include a robotic lander and a communications satellite. The Mars lander will be built by Lockheed Martin and the communications satellite will be built by SSTL.

Mars One Timeline
Mars One has made the decision to launch the lander and communications satellite in 2018, two years later than Mars One’s original schedule. Although we understand there may be some frustration with this change, we feel this new schedule provides time for the development for the two spacecraft and for student participation in STEM and university challenges. The first human mission is now scheduled to land in 2025.  You can find our updated time line here.

You can read the full press release here.

Mars-one.com


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
11 december 2013 kl 18:57

Resan till mars kan ses som ett första steg i förverkligande av terra forming, dvs att göra främmande planeter beboeliga. Tidigare har sådana äventyr bara ägt rum inom science fiction men kan nu komma att realiseras inom en snar framtid. Anledningen är, enligt vissa, de olika problem som vi står inför med överbefolkning eller någon storskalig katastrof som tvingar oss att överväga en kolonisation av rymden. För att möjliggöra en sådan utflyttning, menar NASA, måste ingenjörskonst användas för att ändra miljön eller klimatet på planeten.

Klimatexperten Markuu Rummikainen, en av författarna till IPCC:s klimatrapport, menar att vi kan använda oss av geoengineering – ingenjörskonst som en slags nödbroms för att motverka pågående klimatförändring men också som en slags växel för att påverka ett klimat i en positiv riktning – som på Mars. På denna planet råder motsatta förhållanden jämfört med jordens klimat. Atmosfären på Mars skulle, enligt hans bedömning, behöva en skjuts med såväl syre som en ordentlig uppvärmning för att göra den beboelig.

Den storskaliga vädermanipuleringen som sker världen över kanske inte enbart sker för att motverka ett klimathot på jorden utan bör även ses mot ljuset av storslagna och långt gångna kolonisationsplaner av rymden? Väderexperimenten har troligen gett värdefulla erfarenheter som kan komma att tillämpas i andra världar. National Geographic berättar i artikeln ”Big Idea – making Mars the new Earth om de föreställningar som finns om en exodus från jorden.

En knepig fråga, för en novis, är hur en mer syrerik atmosfär skapas på Mars. Syre är ett problem på jorden säger forskare och ledare. Därför satsar stora summor på teknikutveckling för att fånga och kapsla in växthusgasen CO2. I Newcastle har man t ex byggt en anläggning för 9 milj USD, vars syfte är storskalig produktion och försäljning av behändiga block med inkapslat CO2. Kanske finns det underliggande drömmar om att skeppa en del av syret i behändig form till Mars i framtiden – som byggstenar i en ny skön värld?

Referenser
http://www.howstuffworks.com/terraforming.htm
http://www.nasa.gov/centers/ames/news/releases/2004/04_22AR.html
http://www.formas.se/PageFiles/2348/Sverigeinyttklimat_Formas_Fokuserar.pdf
http://www.geek.com/science/research-team-permanently-traps-carbon-dioxide-by-turning-it-into-bricks-1568427/
http://quest.nasa.gov/qna/research/marscolony.html
http://ngm.nationalgeographic.com/big-idea/07/mars
http://channel.nationalgeographic.com/channel/videos/mars-making-the-new-earth1/