Lockheed Martin and SSTL selected for Mars One’s first unmanned mission to Mars

publicerad 11 december 2013
- av NewsVoice
Mars One. Press photo

Today is a big day in Mars One history!  Mars One is proud to say we have achieved a major milestone by securing lead suppliers for our first mission to Mars.

Mars One has contracted industry leaders Lockheed Martin and Surrey Satellite Technology (SSTL) to develop the mission concept studies.

The mission, now scheduled for 2018,  will include a robotic lander and a communications satellite. The Mars lander will be built by Lockheed Martin and the communications satellite will be built by SSTL.

Mars One Timeline
Mars One has made the decision to launch the lander and communications satellite in 2018, two years later than Mars One’s original schedule. Although we understand there may be some frustration with this change, we feel this new schedule provides time for the development for the two spacecraft and for student participation in STEM and university challenges. The first human mission is now scheduled to land in 2025.  You can find our updated time line here.

You can read the full press release here.

Mars-one.com


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Forbes (2019): Goodbye Mars One, The Fake Mission To Mars That Fooled The World

  “Mars One first arrived on the scene in 2012, with the immediately eyebrow-raising proposal to send people on a one-way trip to Mars. These pioneers, being sent on regular missions, would be resupplied by cargo missions from Earth, and would live out the rest of their days on the Red Planet.

  Originally the plan was to send the firsts colonists to Mars in 2023, following a number of robotic missions to deliver equipment and habitats to the surface.”

  https://www.forbes.com/sites/jonathanocallaghan/2019/02/11/goodbye-mars-one-the-fake-mission-to-mars-that-fooled-the-world/?sh=328f316e2af5

 • Resan till mars kan ses som ett första steg i förverkligande av terra forming, dvs att göra främmande planeter beboeliga. Tidigare har sådana äventyr bara ägt rum inom science fiction men kan nu komma att realiseras inom en snar framtid. Anledningen är, enligt vissa, de olika problem som vi står inför med överbefolkning eller någon storskalig katastrof som tvingar oss att överväga en kolonisation av rymden. För att möjliggöra en sådan utflyttning, menar NASA, måste ingenjörskonst användas för att ändra miljön eller klimatet på planeten.

  Klimatexperten Markuu Rummikainen, en av författarna till IPCC:s klimatrapport, menar att vi kan använda oss av geoengineering – ingenjörskonst som en slags nödbroms för att motverka pågående klimatförändring men också som en slags växel för att påverka ett klimat i en positiv riktning – som på Mars. På denna planet råder motsatta förhållanden jämfört med jordens klimat. Atmosfären på Mars skulle, enligt hans bedömning, behöva en skjuts med såväl syre som en ordentlig uppvärmning för att göra den beboelig.

  Den storskaliga vädermanipuleringen som sker världen över kanske inte enbart sker för att motverka ett klimathot på jorden utan bör även ses mot ljuset av storslagna och långt gångna kolonisationsplaner av rymden? Väderexperimenten har troligen gett värdefulla erfarenheter som kan komma att tillämpas i andra världar. National Geographic berättar i artikeln ”Big Idea – making Mars the new Earth om de föreställningar som finns om en exodus från jorden.

  En knepig fråga, för en novis, är hur en mer syrerik atmosfär skapas på Mars. Syre är ett problem på jorden säger forskare och ledare. Därför satsar stora summor på teknikutveckling för att fånga och kapsla in växthusgasen CO2. I Newcastle har man t ex byggt en anläggning för 9 milj USD, vars syfte är storskalig produktion och försäljning av behändiga block med inkapslat CO2. Kanske finns det underliggande drömmar om att skeppa en del av syret i behändig form till Mars i framtiden – som byggstenar i en ny skön värld?

  Referenser
  http://www.howstuffworks.com/terraforming.htm
  http://www.nasa.gov/centers/ames/news/releases/2004/04_22AR.html
  http://www.formas.se/PageFiles/2348/Sverigeinyttklimat_Formas_Fokuserar.pdf
  http://www.geek.com/science/research-team-permanently-traps-carbon-dioxide-by-turning-it-into-bricks-1568427/
  http://quest.nasa.gov/qna/research/marscolony.html
  http://ngm.nationalgeographic.com/big-idea/07/mars
  http://channel.nationalgeographic.com/channel/videos/mars-making-the-new-earth1/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *