Record outdoor radiation level that ‘can kill in 20 min’ detected at Fukushima

0
233

Radioactive.svgOutdoor radiation levels have reached their highest at Japan’s Fukushima nuclear plant, warns the operator company. Radiation found in an area near a steel pipe that connects reactor buildings could kill an exposed person in 20 minutes, local media reported, RT.com writes.

”The plant’s operator and the utility responsible for the clean-up Tokyo Electric Power Company (TEPCO) detected record radiation levels on a duct which connects reactor buildings and the 120 meter tall ventilation pipe located outside on Friday. TEPCO measured radiation at eight locations around the pipe with the highest estimated at two locations – 25 Sieverts per hour and about 15 Sieverts per hour, the company said.”

Read more 


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här