Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Slutreplik om Miljömagasinet: “Vi måste våga diskutera skolmedicinen”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 december 2013
- NewsVoice redaktion

Miljömagasinet replik

Hans Sternlycke (skribent på Miljömagasinets ledarredaktion) besvarar här med en slutreplik till Sofie Björck som är medlem i Miljömagasinets styrelse. Sofie Björck skrev artikeln: “Olyckligt med påhopp på Miljömagasinet” som i sin tur var en replik till Sternlyckes artikel: “Hans Sternlyckes refuserade artikel: Inget förebyggande av cancer i Sverige”.

Text: Hans Sternlycke

Ingressen i Newsvoice var inte min idé och att Miljömagasinet har en skakig upplaga måtte jag väl veta som fortfarande är ordförande, men den blir ännu skakigare om man inte vågar ta upp frågor som är viktiga för en del av den alternativrörelse man vill vara del av.

Istället ställde man sig på skolmedicinens sida med påstående att jag inte hade belägg för vad jag skrev och att jag uppmanade dem med cancer att upphöra med medicinsk vård. Det sista är inte sant. Det jag vände mig mot är att skolmedicinen orsakar stora samhällskostnader genom sitt begränsade synfält. Komplementär medicin och livsstilens betydelse för kroppens motståndskraft tas inte upp.

De referenser jag hade för det var inga flummare utan högt skolade. Kritik mot skolmedicinen finns även inom medicinens egna led. Skall Miljömagasinet ställa sig på Vetenskap och Folkbildnings sida av rädsla av att inte bli tagen på allvar anser jag att den saknar berättigande.

Ledarsidesartiklarna är undertecknande med namn för att man skall kunna ta ut svängarna och inte behöva begränsa sig till minsta gemensamma nämnaren.

Vid tvekan ändå skall man ha kollektiv diskussion. Men det förekom inte i detta fall. En annan del av medicinen som inte ansetts passande att ta upp är psykmedicinerna, därför att det ansetts förknippat med scientologerna. Nu har dock ordföranden för Cochraneinstitutet i Norden skrivit boken: “Deadly Medicines and Organized Crime: How big pharma has corrupted health care”.

Text: Hans SternlyckeDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq