Välkommen till Gräv 2014

publicerad 14 december 2013
- Henrik G

Nu kan du anmäla dig till årets journalisthändelse – Gräv 2014 i Umeå.

Seminariet ger dig två dagar med intressanta föreläsningar och debatter med våra bästa grävande journalister. Dessutom är Gräv 2014 det mest internationella seminariet hittills och du får chansen att träffa och lyssna till internationella journalister av världsklass.

Läs merSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Gräv 2014
Stöd NewsVoice 2024
  • Det har skedd en revolution i Sverige de sista 5-10 år. Äntligen har også Sverige fått grävande journalister. När jag frågade en lektor på universitet för ca 20 år sedan varför Sverige inte utbildade “Wallraffer” fick jag höra at man gjorde det, men när de unga kom ut och ville jobba bestämde chefredaktören vad som skulle skrivas och vad inte. Med den politiska ofriheten som fanns då var det inte möjligt att gräva. Vill man kalla sig Demokrati måste det finnas grävande journalistik. För bara då vet vi om det finns en yttrandefrihet. Våre ledere måste känna sig övervaktat av befolkningen, så att de inte komma på dumma ideer eller blir sjävförhärligande som det har skedd i det forgångna. Det är bara att gratulera att Sverige tillhör nu de länder som inte bara tala om Demokrati, også praktisera den , även om det är en bit att gå, se FRN affären.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *