Välkommen till Gräv 2014

  1

  Nu kan du anmäla dig till årets journalisthändelse – Gräv 2014 i Umeå.

  Seminariet ger dig två dagar med intressanta föreläsningar och debatter med våra bästa grävande journalister. Dessutom är Gräv 2014 det mest internationella seminariet hittills och du får chansen att träffa och lyssna till internationella journalister av världsklass.

  Läs mer


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Birgit Sjölander
  Birgit Sjölander
  Gäst
  14 december 2013 kl 15:16

  Det har skedd en revolution i Sverige de sista 5-10 år. Äntligen har også Sverige fått grävande journalister. När jag frågade en lektor på universitet för ca 20 år sedan varför Sverige inte utbildade “Wallraffer” fick jag höra at man gjorde det, men när de unga kom ut och ville jobba bestämde chefredaktören vad som skulle skrivas och vad inte. Med den politiska ofriheten som fanns då var det inte möjligt att gräva. Vill man kalla sig Demokrati måste det finnas grävande journalistik. För bara då vet vi om det finns en yttrandefrihet. Våre ledere måste känna sig övervaktat av befolkningen, så att de inte komma på dumma ideer eller blir sjävförhärligande som det har skedd i det forgångna. Det är bara att gratulera att Sverige tillhör nu de länder som inte bara tala om Demokrati, også praktisera den , även om det är en bit att gå, se FRN affären.