Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vill du hjälpa Ahtman juridiskt? Han lider av vaccinskador

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 december 2013
- Torbjörn Sassersson

NewsVoice vill att Athman Omar ska få en chans att komma tillrätta med vad som verkar vara ett exempel på vaccinskada. Det NewsVoice kan göra är att låta Athman få berätta sin historia och samtidigt uppmana dig att bistå honom med juridisk support. Skriv gärna nedan en kommentar med dina råd till Ahtman. Han vill stämma ansvarig svensk myndighet.

Ahtman Omar med sina egna ord:

Jag drabbades av Guillain-Barrés syndrom (GBS) som först diagnostiserades under semesterresa i Kenya i mars 2011 i samband med maginfektion.

Jag hade vaccinerat mig mot svininfluensa, Pandemrix 2009 och Fluarix 2010. Hösten 2011 blev jag informerad att inte ta vaccinet. Efter Fluarix vaccineringen drabbades jag av tarmbesvär, muskel-svaghet och hade inte förmåga att delta i mina vanliga aktiviteter som tex gymnastik, joggning, simning etc. (“weakness and tingling in the legs are early symptoms of the disease”, citat från Vaccine Injury Help Centre).

Min husläkare har informerat mig att mitt immunsystem hade varit rubbat redan innan jag drabbades av maginfektionen som jag fick under semesterresan till Kenya. (Jag är ursprungligen från Kenya och under de senaste 12 år (innan jag fick vacciner) har jag besökt landet nästan varje år och har ibland drabbats av liknande maginfektioner utan att det utvecklats till GBS). Vacciner hade rubbat mitt autoimmuna system och försvagat min försvarsmekanism för att klara av infektioner.

Jag anmälde mitt fall till Svenska Läkemedelsförsäkringen som vaccinskada den 2012-04-26. Den 2013-01-21 meddelade de mig att det inte föreligger något samband med Pandemrix och/Fluarix och mitt GBS. Även Läkemedelsskademedelsnämnden (2013-06-26) anser att den maginfektion som jag drabbades av under semestern är huvud orsak till GBS. Talan mot bedömning måste väckas i allmän domstol inom 6 månader.

I en systematisk genomgång av litteraturen har nyligen Institute of Medicine (IOM), USA, dragit slutsatsen att trots att bevisen i huvudsak talar mot ett orsakssamband mellan influensavaccination och GBS, går ett sådant inte helt att utesluta (också citerad tidigare på Smittskyddsinstitutets sida). Jag är övertygad om att min GBS är en följd av Pandemrix och/Fluarix i samverkan med andra orsaker.

Jag vill ta saken till prövning i allmän domstol, men blev nyligen informerad av en advokat att trots det rättsskydd jag skulle få från hemförsäkringen skulle det här kunna bli mycket dyrt för mig. Det är viktigt att använda den kraft jag har kvar att koncentrera mig på att bli frisk. För närvarande har jag inte den ekonomiska möjlighet och ork.

Kan du hjälpa till? Jag är 68 år.

Jag hade den 2012-12-01 också anmält mitt fall som en vaccinskada på Vaccin.me. Jag är inte emot vacciner som sådana och jag har faktiskt vaccinerat mig varje år sedan lång tid tillbaka och jag tar alltid alla nödvändiga vaccinationer vid utlandsresor, men nu är jag medveten om att i få fall kan vacciner orsaka svåra neurologiska besvär som mina hos en liten del av befolkningen.

Pandemrixvaccinet var alldeles för snabbt framtagen.

Athman OmarDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq