Debattlust eller konstruktivitet?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Det kom in ett anonymt meddelande till NewsVoice. Det publiceras som en insändare. De anonyme personen får gärna höra av sig. / redaktören


Efter att sett igenom ett antal inlägg och den efterföljande diskussionen så får jag intrycket att de flesta helst av allt vill få ur sig sin egen frustration. Gott iofs. NewVoice fungerar som samtalsterapeut vilket är en uppehållande funktion, inte läkande.

Vart tog alla konstruktiva förslag vägen? De som leder till att vi startar aktiviteter som leder till förändring?

Optimist?

Sant är att sett ur en psykologisk aspekt så har denna ”civilisation” ingen framtid, inte ens på kort sikt. Det kan vara svårt för många att erkänna. Vi vill ju så gärna att det vi gör, våra val, skall vara välgrundade och rotade i evigheten. Vi skall fira jul varje år, inget förändras. För det är så vi är ”fostrade” eller borde jag kanske säga hjärntvättade?

Kan du föreställa dig ett samhälle utan pengar? Nej, trodde inte det. Kan du se framför dig ett samhälle där människan utvecklas och tekniken är hennes tjänare? Nej, trodde inte det heller.

För att ett samhälle skall vara stabilt över tid måste det finnas utrymme för förändring, men inte bara en teknisk sådan. Människan, som är dess bas, förändras hela tiden. Vi behöver således bygga ett system som är öppet, som tillåter människan som varelse att utvecklas. Först då blir det stabilt.

Nu till saken. Jag har bara sett en enda skribent föra fram detta – Christer Nylander. Vad gör resten av er? Ni skriver massor – gott – men vad kommer ut av det?

Vad som behövs är en arbetsgrupp som tar sig an frågan – hur skapa ett stabilt och samtidigt utvecklande samhälle? Att vi inte kan förhindra en nära föärestående krasch säger sig självt. Men vi kan börja fundera över hur vi skall göra därefter.

Jag har sökt världen över efter dessa förmågor. Hittills bara funnit knappt en handfull, varav ingen utom jag vill dra igång ett sådant arbete.

Kom igen! Visa vad ni går för!

Inga trassliga kommentarer utan – JA, jag är med och vill skapa en ny samhällsbas grundat på empati och respekt, där människans utveckling står i centrum!

Förklingar mitt inlägg ohört?


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq