Disease Basics 101: A world of misdiagnosis

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 13 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Professor-Teacher-Math-Text-Book-ClassNaturalNews. So, what did the doctor say? Is it a disease, a disorder or a syndrome? Is it a neurochemical or neurobiological imbalance? Could you have a cognitive dysfunction or impairment? Are your problems genetic or can you not inherit bad eating habits? Do you have central sensitization syndrome?

Monday, January 13, 2014 by: S. D. Wells

Maybe what you have is “comorbidity,” meaning it’s a host of disorders on top of other disorders on top of a syndrome, which could be muscular, psychiatric or stress-related. Maybe it’s all just an anomaly and your doctor has no clue about the causes.

Finally, does you doctor use broad terms and a vague yet somehow complicated and confusing diagnosis just before scribbling out that prescription that seems to have worse side effects than your root problems? Still, you’ll do almost anything, right, at this point, to get rid of the pain, the depression and the anxiety. Well, almost anything.

Learn more


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tack för en efterlängtad artikel. Jag fnissade mig igenom den dråpligt skrivna texten – medan det sakta började ryka ur öronen ..av ilska!

  Många har känt till detta i åratal, samtidigt som industrin fortsätter att förgifta mat och dryck med syntetiska ämnen. Medan myndigheter snällt fortsätter med sina sjukt eländiga kostråd. Ren skandal!

  Nästan alla människor har ju en diffus diagnos av något slag idag. Jag känner många (ett mkt stort antal!) som inte får klara besked. Det kan t.ex. ta sju(7!) år att få diagnosen SLE och många får vänta betydligt längre. Under tiden får de leva med att de har ‘lupus-liknande’ eller ‘fibromyalgi-liknande’ eller andra ‘..liknande’ tillstånd. Samtidigt får de utskrivet den ena medicinen efter den andra – ofta samma medicinering oavsett ‘diagnos’ och kriterier ändras hela tiden. Kostråd för de som lever med ‘diffusa tillstånd’ förekommer överhuvudtaget inte.

  Att inte få klara besked ställer ofta till problem på arbetet och med olika myndigheter (för t ex sjukpeng) och ofta även i hemmet – eftersom ‘diffust sjuka’ ofta blir missförstådda även av familj och vänner. Det kan också bli problem med försäkringar (t ex reseförs). Listan på vad oklara diagnoser orsakar kan vara lång.

  Förvirringen verkar total – både bland patienter och anställda i den sjuka ‘vården’, vilket naturligtvis gynnar läkemedelsföretagen, som bara fortsätter med sin ensidiga ‘forskning’, vilken leder till mer syntetisk medicinering med ytterligare sido-effekter för den ‘diffust sjuke’!!
  Det är verkligen inte undra på att så många blir sämre både fysiskt och psykiskt!

  På alla nivåer i samhället är det internationella storföretag som styr. Detta kostar otroligt med pengar och det är den enskilda människan som betalar – inte minst hälsomässigt! Gräsrötterna är helt enkelt (förslavade) inkomstbringande brickor (..från vaggan till graven) i ett världsomfattande spel som bara handlar om en lyxtillvaro för några få!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *