Hyperinflation i USA börjar våren 2014

6

John WilliamsJohn Williams på Shadowstats.com har en mörk bild av 2014. Han säger: “Det kommer bli panik på valutamarknaden. När säljtrycket på dollarbaserade papper ökar ordentligt, då kommer svagheten hos dollarn visa sig i skyhöga olje- och bensinpriser”

Panikförsäljning av dollar blir följden och han förutspår: “När panikförsäljningen väl kommit igång är spelet över”.

Lyssna på ekonomen John Williams när han blir blir utfrågad av Greg Hunter på usawatchdog.com

“John Williams of Shadowstats.com has a grim view of 2014. He says, “It’s really going to be a currency panic . . . when the fundamental selling pressure really starts to pick up, when the selling gets heavy . . . in turn, the weakness will be seen in a spike in oil prices and a spike in gasoline prices.” Williams says there will be a panic out of the dollar and he predicts, “Once you see a massive sell-off here, I see the game as being over.” Join Greg Hunter of USAWatchdog.com as he goes One-on-One with economist John Williams.”

Lennart Mogren


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
8 januari 2014 kl 02:14

Mariann – tack för ytterligare intressant länk.
Dessutom önskar jag beträffande — “..alla individer har ett ansvar som måste tas. Genom att ställa frågan Qui bono – vem gynnas? kan vi genom våra dagliga beslut bli mikropolitiska aktörer = (s)välja eller välja bort? Små myrsteg blir så småningom till stigar..”
— att allt fler människor väljer “Qui bono” som ‘rättesnöre’ ..oavsett politisk, religiös etc tillhörighet och position i samhället – att välja ‘det bästa..’ varje beslut, varje dag! 🙂

Loonie
Loonie
Gäst
7 januari 2014 kl 20:28

John Williams har haft fel många, många gånger om detta. Hyperinflation kommer snart, skydda er! Han kommer såklart få rätt nån gång, förr eller senare, men någon market timer är han inte. Ska bli intressant att se hur mycket inflationen kommer ta fart nu när fed skär ner på sitt pengaskapande (QE), han kanske får rätt den här gången…

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
6 januari 2014 kl 20:11

Tack. Häromdagen sammanfattade en reporter världens tillstånd på RT med orden “Bad systems can go on and on”, vilket gudskelov inte är sant. Världshistorien visar att dåliga system förr eller senare får ett dråpligt slut. Varje framväxande kultur bär också frön till sin egen kollaps som sker när systemen vuxit sig långt bortanför de socio-ekologiskt hållbara ramarna. Därför har också högkulturerna avlöst varandra genom historien.

Filosofen Hanna Arendt har sagt att alla individer har ett ansvar som måste tas. Genom
att ställa frågan Qui bono – vem gynnas? kan vi genom våra dagliga beslut bli mikropolitiska aktörer = (s)välja eller välja bort? Små myrsteg blir så småningom till stigar.

Idag genomlider vi ett mytologiskt drama. Transhumanisternas släkte – som blivit närda av den ohållbara finanspolitiken – kan förstås som varande jättarna som vi finner i den nordiska mytologin. Jättarna levde med gudarnas släkte i Ginnungagap.

”Men de båda lyckades aldrig komma överens, eftersom jättarna var vilda och skapade kaos med sina rörelser, medan gudarna ville skapa lugn och ordning i världen”.

Jättarna är globalisterna; de stora bolagen och transhumanisterna som skapar oordning; rubbar alla cirklar – allt och alla – istället för att begrunda det som redan är perfekt i den gudomliga trädgården.

Nordisk mytologi: http://www.nordisk-mytologi.se/skapelsemyt.html#sthas.nABHV5tA.dpuf

Mayne Sundewall-Hopkins
Gäst
6 januari 2014 kl 17:34

Tack Mariann, för den intressanta (långa) lässtunden – förbaskat bra ‘sammanfattning’ ..med länkar!

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
6 januari 2014 kl 15:17

Ja, historien har visat att allt händer i cykler. Efter uppgång följer alltid nedgång. Nu är det dags igen. Margareth McMillan skrev i SVD den 31/12 om de stora och skrämmande likheter som finns mellan vår globaliserade värld och de händelser som föregick utbrottet av 1:a världskriget 1914 – för 100 år sedan! Frågan är om vi dragit några lärdomar? Ja, en sak har jag i alla fall lärt mig och det är att mer av samhällets resurser bör läggas på tidiga interventioner som diagnostik och omvårdande omhändertagande av individer som har läggning för aggressivt och destruktivt beteende med livsförstörande utfall för majoriteten. Finns det t ex någon hereditet, dvs riskbeteende, bland politiska och ekonomiska makthavares barn som kan utsätta den stora allmänheten för degenerativa samhällssjukdomar? Det är kanske detta som LifeGenes studier kommer att handla om – förhindrande av spridning av sjukdomar i samhällskroppen? Om det nu, genom den transhumanistiska agendan, ska skapas en ny elitistisk ras som ska leva upp till Unesco:s devis ”peace in their minds” bör kanske denna ”intellektuella karaktäristik” av ett behaviouristiskt enahanda och prognostiserat tänkande kompletteras med sökningar efter genetiska markörer för ett ”good heart” – om det är en bra, harmonisk framtid vi eftersträvar vill säga. Vad vet jag vad politikerna tycker om detta – jag talar bara med folkets röst. Folket är ju oftast de som kommer i skottgluggen för krigiska makthavares små delikata äventyr i andra länder. Bankkrasch och eländes elände. Federal reserves tryckpressar kan väl ses som helt utslitna efter upptryckning av alla Kalle-Ankapengar (vars enda nominella värde utgörs av papperet de tryckts på) och som pumpats ut i världsekonomin alldeles för länge för att de ska vara hälsosamt. Bankägarna har lidit av det medicinska syndromet penningnekromani som de nu tycks fått sjukdomsinsikt i. Penningkraschen kan förstås som ett resultat av en planerad utsättning av de sjukdomsframkallande, dopaminstinna, tryckpressarna. Vetenskapliga studier har visat att det finns en typ av människor som delar samma karaktär; nämligen oerhört stort behov av tillfredsställelse. Denna grupp faller in i två helt olika och riskfyllda beteenden; knarkarens och finansmannens. Dessa individer kan aldrig få sina behov riktigt tillfredsställda genom de små puffar av glädje som mättar oss andra i våra ordinära liv. De andra letar konstant efter stimulansbidrag för att kunna surfa på belöningskicken. Frågan är bara vart de dopaminstinna bankmännen tar vägen efter att ha snortat färdigt inom finansvärlden och när kan utsättningen komma… Read more »

Redhawk
Redhawk
Gäst
6 januari 2014 kl 10:13

Det finns sækert åter en vinnare dær, det ær bara den lille mannen som førlorar. Globalister har ju sedan længe planerat detta.