New Theory – Were the pyramids built using buoyancy?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 januari 2014
- Torbjörn Sassersson red.

When construction project manager Chris Massey visited Egypt wherever he looked, he saw problems with the perceived wisdom on how the pyramids, temples and tombs of the pharaohs were built. 

Thousands of men are supposed to have dragged the building blocks across the desert in the searing heat.

 • If limestone blocks were dragged up a mud brick ramp to be placed at the top of the Great Pyramid, where is the evidence of this huge ramp?
 • How could materials such as wooden rollers and mud bricks take the strain put on them by tons of stone?
 •  How did the ancient project managers keep morale up amongst the dusty and tired workforce?
 • Surely there must have been an easier way?

Massey looked around him and saw the greatest resource available to the Egyptians – the waters of the mighty Nile. He realized the Egyptians may have used the power of buoyancy to lift and move huge stones. In science, buoyancy is an upward force exerted by a fluid that opposes the weight of an immersed object.

This engaging account is the result of Massey’s pool-side ponderings, in which he gives a detailed alternative theory of how the ancient Egyptians could have used water to their advantage to make pyramid building much easier.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Roade mig med att under 2013 djupstudera så mycket av sumeriska kulturen och dess föregångare jag kunde. Att Cheops byggde pyramiden har blivit falsifierat dvs, han gjorde inte det. De tycks vara äldre. Dessutom finns det en rad indikationer som tyder på att pyramiderna i Ghize inte alls var gravar, utan nåt helt annat. Fast då rasar den vackra fasaden. Men istället så hänger Toran och bibel ihop med tidigare sumeriska texter på ett synnerligen intressant sätt. Då förklaras även de jättelika stenblocken i granit i Baalbek plus den radioaktiva sanden i Sinaiöknen.

 • kommentar till Ivan Björns inlägg.
  1. Gör energiuppfinningar i denna division “open source” . att patentera är närmast självmord.
  2. Lämna bilen ifred tills vidare och satsa på båtars motorer och hjälpmotorer. Och hemmageneratorer, bevattningspumpar, trädgårdsmaskiner och uppvärmning.

  ut med kunskapen småskaligt och “big oil” blir efter.

 • Det är inte bara tekniken när man byggde pyramiderna som är en utmaning för dagens vetenskap. Även materialet har sina frågetecken eftersom man inte till 100% kan bevisa att det inte är gjutet gods. På bara några mils avstånd har det funnits material med ytterst liten partikelstorlek som kan ha använts vid tillverkning av blocken.

 • Ivan Björn/Gold… men vad är “fritt”. Ägs det inte av den som skapat det?

  Nu har det inte byggts några pyramider under Cheop tid.

  Lita på egyptologer? Nej, de är fullständigt ute och cyklar, de också.

  Jag har redans krivit att pyramiderna är väääldigt mycket äldre. Då passar fakta in den “väääldigt mycket aädre-teorin, tex:

  Hårstrå som hittat ingjutet i sten, en bit sticker ut. Hyschhysch kring det.
  Saltavlagringar i pyramid. Det gömmer nog egyptologerna också väl…

  Det påvisar ju att pyramiderna och sfnixen ny stavning) har varit på havsbotten. Så då får man enorma tidsmått. Först varit på land… där de byggts, sadan har kontinentalplattan sjunkit, och det har varit på havsbotten och slitits ned… så där vet vi varför sfinixen ser ut som den gör. Sedan har kontinentalplattan stigt upp igen.

 • Energi är fri och finns överalt. Det är enbart människans begränsning (inklusive mig) som inte förmår att nyttja den och det p.g.a. det personliga och kollektiva medvetande, om du så vill = tro.

  Med ovanstående länkar i förra inlägg ville jag visa att det finns andra teorier än de som är godkända och etablerade. Fri energi har Tesla kommit på i vår modern tid, men han blev motarbetad och alla hans anteckningar och papper försvann vid hans död. WALTER and LAO RUSSELL har också undersökt och skrivit om ämnet energi.

  I vår moderna tid är det Keshe http://keshefoundation.org/ som håller på med detta bland många andra som har svårt att göra sin röst hörd.

  För inte så länge sen har jag kort redogjort för kavitation. Där tillför man lite energi och tillbaka får man mycket mer. Hur kan det vara möjligt? https://newsvoice.se/2013/10/27/kavitationsteknik-varmer-angar-och-blandar/

  Jag vill också visa att 18 uppfinningar blev suspenderade av världen: http://www.trutv.com/conspiracy/in-the-shadows/the-18-most-suppressed-inventions-ever/gallery.all.html

  Allt detta är inte till för att någon ska servera svar, men till för att man ska undersöka själv och hitta sin egen sanning.
  Vi kan göra det bekvämt för oss och lita på egyptologer som påstår att cheopspyramiden har cheops byggd åt sig själv som gravplats. Sen om man är road av denna teori, så kan man räkna på hur många stenblock denna pyramid innehåller och hur mycket tid hade cheops på att bygga sin pyramid. 20 år? Man borde få fram att de fick lägga på en stenblock varje minut läste jag någonstans och detta dygnet runt!

  Det är bara att erkänna att vi förstår så lite och oftast klamrar vi fast oss vid bekväma “sanningar” som går att förklara med vår begränsad uppfattningsförmåga. Med mina inlägg ville jag visa på att man måste kliva åt sida av den etablerade Matrixen för att förstå att det finns något mycket mer annorlunda än vad vi är vana vid att förstå.

  Kanske det första steget skulle vara att lära sig att använda 100% av sin hjärna istället för de 10% som man använder nu….

  Och slutligen apropå Newtons tredje lag så har jag förstått att den inte alls var menat att ha som en fast matematisk lag, men den handlar om Universums lag om ORSAK och VERKAN. Detta innebär med andra ord att det jag gör motstånd mot det skapar jag. Människor som vill undvika vissa saker i sitt liv är så pass fokuserade på undvikandet att de skapar dessa oönskade händelser i sitt liv. Detta borde betyda att även denna lag borde omvärderas genom påstående att saker och ting inte alls är så bestämda och fasta som man vill tro. Självklart om jag trycker min fot mot golvet så svara golvet med lika tryck tillbaka. Om jag gör motstånd mot någon så kommer svaret från motståndaren i form av liknande motstånd tillbaka. Men vad händer om man inte utövar motstånd? Om man “inte trycker tillbaka” Om man bara flyter med LIVET utan motstånd?

  Då uppstår det synkronicitet och livet flyter på UTAN MOTSTÅND. Man behöver inte lägga en massa energi på att leva och överleva och livet börjar bli då riktig intressant och spännande. För detta sörjer den Fria energin som somliga kallar för CHI, eller PRANA.

  Mer har jag inte att tillägga i detta ämnet.

 • Ivan Björn: Varifrån kommer den energi som krävs för att få en sak att levitera? Enligt Newtons tredje lag har varje kraft en motkraft. Vad finns för teorier kring denna vid levitation?

 • Här vill jag visa en annan teori om hur pyramider byggdes: http://youtu.be/FAuCAkeNbIc

  I 38 minuten och framåt kan man se levitation….

  På tal om levitation så finns det en artikel om det även här på NewsVoice: https://newsvoice.se/2014/01/03/sound-wave-3dvolution-japanska-forskare-skapar-akustisk-levitation/

  Och slutligen apropå levitation så kan man även läsa om 9/11 Vart tog tornen vägen? http://pernordgren.com/artiklar/wtc/911where-did-the-towers-go/

  Citat: “Det var förresten en sådan här brandbil som en brandman tagit skydd under. Han berättade att plötsligt for hela brandbilen iväg, den ”flög” iväg. Andra har också upplevt samma sak. Det finns också flera intervjuer där människor uppgett att de själva leviterat, flugit iväg, ibland ett helt kvarter för att därefter sättas ner. Vittnesmålen är så många, detaljerade och samstämmiga att man måste ta dem på fullaste allvar.”

  Så jag tror att tekniken redan finns och det är bara sorgligt att den används till gärningar som inte gangnar mänskligheten

 • Dock så har egypterna aldrig byggt några pyramider. De har ett helt annat och mycket äldre ursprung än tider då det fanns egyptier. De där 10000, 10500 eller om det var 12500 år sedan, som vissa säger att de byggdes, för att då såg Orion ut som de tre pyramiderna gör, vad gäller inbördes avstånd. Området är ju en återgivning av hur Orion ser ut. Men pyramiderna ‘är myyycket äldre. Så är de byggda av gjutna stenar, inte sten från berg, precis som Re Ohm skriver.

 • Herr Bo Sonnsjö

  Ni har tydligen totalt missuppfattat den kommentarsplats Ni utnyttjar.

  De rättshaveristiska resonemang som Ni för har andra lämpligare forum.

  De pyramider vi talar om finns i ett land som heter Egypten numera, de är tillverkade av sten.

  Ivan Björn om du behärskar antigravitation och liknande konster så föreslår jag att Du börjar i byggbranschen själv.
  Det skulle vara till stor hjälp vid byggen om vi slapp kranar och liknande apparater.
  Tag gärna kontakt så skall jag förmedla uppdrag.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Intressant,
  men det mest troliga tycker jag är teorin om att sten blocket egentligen är gjutna block av kalksand mm. MiT lyckades gjuta upp flera block mha utav sand vatten och några ingredienser som finns i området, som jag inte kommer ihåg.

 • Det var ju tänkvärt och intressant med pyramiderna i Egypten! Hur är det med de pyramider som finns i den svenska staten, eller som de stora riskkapitalisterna bygger? Dit maktens män och kvinnor allt eftersom “ploppar upp”, byter plats från en pyramid – till en annan (från t ex en regeringspyramid – till något som är ännu högre och ännu vackrare (i alla fall till det yttre – exteriören)?

  Vad var det för material som hjälpte dem på sådan plats att de tappade kontakten med de allra minsta krypen i samhället – medborgarna? Var det “lera och långhalm”, som i det gamla Egypten, men nu med modernare material?

  Vilka fysiska lagar eller krafter är det som gäller i sådana sammanhang? Pengar? Kontakter? Rätt mental inställning?

  Eller beror det på hur lagars paragrafer först skrivs och därefter tolkas av de utvaldas skara?

  Är det inte just så makten alltid fungerat – ända tills dess nästa omgång pyramider skall byggas – för att säkra den nuvarande makten …. tills nästa omgång skall fullända det bygge, som trots allt inte blev perfekt …

  De, som i senare tid granskat innehållet i de egyptiska pyramiderna fann onekligen en del mycket intressanta saker – men var det nödvändigt med alla tunga och fyrkantiga stenarna – staplade sida vid sida eller ovanpå varandra?

  Vad kommer man att finna i irrgångarna i de nya pyramider? Papper, papper och kanske mindre vackra saker? Gömda skandaler kanske? Säkert mycket som makten varken vill se eller höra talas om!

  Skulle de moderna fyrkantiga blocken inte kunna jämföras med alla våra fyrkantiga myndigheter – där kittet är paragraferna … Dessa lever inte för att hjälpa medborgarna – de lever troligen bara för att förhindra insyn!

  Vad kommer man att hitta bakom de skyddande paragraferna när dagens pyramider blir granskade – eller som det så Orwellskt vackert heter … “genomlysta”? Av vem eller hur?

  – Varför behöver det skapas nya myndigheter för att granska de gamla? Som nyligen skett när t ex sjukvårdspyramiden inte längre kändes trygg och stabil? (Bland annat har den avslöjats av Maciej Zaremba, men även av en stenrik TV-kanal!) Vad gör då en mäktig farao med förnamn Göran och efternamn Hägglund?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *