US representative Rush Dew Holt: Time to end the ‘surveillance state’

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2014
- NewsVoice redaktion

220px-Rep_Holt_Official_HeadshotMSNBC. On January 21, 2009, I stood on the steps of the United States Capitol and heard Barack Obama – who, minutes before, had been sworn in as the president of the United States – deliver a striking call for the protection of civil liberties. “Our Founding Fathers,” he said, “faced with perils that we can scarcely imagine, drafted a charter to assure the rule of law and the rights of man.” As Americans, he added, we must “reject as false the choice between our safety and our ideals.”

How troubling, then, to hear that same president claim on Friday that America must strike “the balance between security and liberty” – embracing the same false choice that he himself once denounced.

Read more | Photo: Wikimedia Commons


Related

NSA critics in Congress sense reform momentum after Obama speechSå här kan du stötta Newsvoice

  • Mycket insiktsfull. Vi får bara hoppas att mäniskorna även här i Sverige inte tycker, att det är ju USA och långt borta, det är närmare än man tror, derför är det så viktig med att aktiv delta i det som ske i landet,kontrollera vad politikerna säger eller om det är bara rethorik. Median är inte heller ärlig. Man slutar inte fråga ut en politiker när man märker att man har kommit på en politisk ikke korrekt fråga, man går vidare och avslöjer.Annars får man den regeringen som man har förtjänat, men det är svårt att inse när man har frivillig givit bort sin frihet, det kan alla vitna om som har levt och lever i en diktatur.

  • Glöm inte,vi väljer våra politiker för att sköta landets ekonomi och försvar men INTE för att de ska bevaka oss och INTE för att vi ska tvinga vårt syn frihet och demokrati på andra länder med beväpnade styrkor som USA gör idag med många länder.Kanske många redan har glömt vad Stassi var i öst tyskland,det är samma sak som håller på att utvecklas i USA och om vi inte ser upp kommer att sprida sig över hela världen “för folkets säkerhet” kommer att sägas. Vi får aldrig ge upp frihten för säkerheten som Obama säger att de gör med NSA.Det är bara struntprat att bevakningen av vanliga civilbefolkningen är för att skydda de.Det gör de för att se vilka som inte accepterar ledningens tyraniska lagar och vilka som är upprors makarna. Chris Hedges har mycket rätt när han säger så här – Vi lever i en värld där läkaren förstör ditt hälsa, jurister förstör rättvisan, universitetet förstör kunskaperna, regeringen förstör friheten, media förstör informationen, religion förstör moralen och bankerna förstör ekonomin – tänk på dessa !!!!!

  • Är dessa människor dumma eller bara spelar dumt ???? Obama styr inte,han är bara en marionett som gör som hans herrar säger till honom.Han säger en sak mot publiken och gör helt annat på kontoret.Han har tecknat under en rad lagar som trampar i amerikanska folkets mänskliga rättigheter och medborgarrättigheter.Men inte bara han men också de flesta senatorer och representanter är korrupta,stora aktie ägare i olika vapenföretag m.m. För dessa “folkets” representanter det är bara en sak som är viktigt PENGAR och för det säljer de sig själv som en prostituerad.Vad är ännu värre är att detta är bara början av tyranin i USA, mycket värre saker kommer hända med landets invånare eftersom eliten har blivit så mäktigt att nu är det för sent att vända utvecklingen.Det blir värre när ledningen kommer att förbjuda vapenförsäljningen och indragningen av alla civila vapen,då kommer det att smälla det.USA är inte länge ett fritt land,det är ett land på väg att gå under.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *