Vad kan skolmedicinen egentligen?

publicerad 27 januari 2014
- Janne Forsström

LäkareDEBATT. Vad har vår “fantastiska skolmedicin” (förutom akutsjukvården) egentligen lyckats med sedan den kom till och började användas här i samhället? Vilka sjukdomar kan de bota? Varför är det fler och fler som får diagnosen “det här får du lära dig leva med”?

Text: Janne Forsström

Vi ska i denna artikel titta lite närmare på detta, kanske får man efter denna artikel en lite annan syn på sjukvården?

I dagens Sverige är sjukvården tämligen hårt uppstyrd, de enda behandlingar som får utföras innanför vårdapparatens vita sterila väggar är de som går under beteckningen “vetenskap och beprövad erfarenhet” trots att ännu ingen fortfarande vet vad det begreppet innebär.

Det som dock vi inom alternativmedicinen vet är att vi har en lång, ofta mångtusenårig erfarenhet bakom våra behandlingsmetoder med mycket goda resultat.

Trots detta får våra behandlingsmetoder ändå inte användas. Om alternativa behandlingsmetoder inte gett några bra resultat skulle jag kunna ha förståelse för att de inte får användas inom den allmänna sjukvården. Nu är det ju dock inte så, utan istället snarare tvärtom. Vi har en befolkning som är mer kroniskt sjuk än någonsin tidigare i historien, det knapras piller för mångmiljardbelopp varje år, utan några positiva resultat.

De enda genuina positiva resultat man kan se är läkemedelsbolagens gigantiska vinster…

Hur många sjukdomar betecknas som obotliga inom skolmedicin?

Ja, det är en lång rad och det blir med tiden alltfler… Om nu skolmedicinen, som är den enda allena rådande, skulle vara så bra varför kan de då inte råda bot på så många sjukdomar?

Är det kanske så att de upptäckt att det är en betydligt större förtjänst i att hålla folk lagom kroniskt sjuka genom att knapra symptomdämpande piller istället?

Ja, det är ju naturligtvis den stora anledningen och den är genomskådad för länge sedan.

Inom skolmedicinen bygger allt på maximerad ekonomisk vinning och patientens hälsa kommer tyvärr långt bak i prioriteringen, det handlar mest om symptomdämpande och undertryckande behandling med nya symtom på sikt.

Orsaksrelaterad behandling och begreppet hälsa är fortfarande inte uppfunna.

Att denna sorts sjuk-vård fortfarande får vara den allena rådande är ett mysterium för sanna hälsosökare, men dagens människor har blivit så underkuvade av sjukvården att de oftast accepterar den och orkar inte kämpa emot. Läkemedelsindustrin har en gigantisk makt och styr och ställer med läkare, myndigheter och politiker.

Exempel på kroniska obotliga sjukdomar

Doktor-LakareVi kan börja med att ta oss en titt på vad Wikipedia säger om kroniska obotliga sjukdomar. Enligt dem, vilket säkert är en av de få korrekta saker som ges på den sidan, så dog 36 miljoner människor år 2008 av en kronisk sjukdom. De fyra huvudgrupperna var:

 • Hjärtsjukdomar
 • Kroniska andningssjukdomar
 • Cancer
 • Diabetes

Om vi börjar titta på hjärtsjukdomar så får vi inom alternativmedicinen (fortfarande) behandla dem, vilket vi även gör med mycket goda resultat. Likaså är det med kroniska andningssjukdomar.

När det sedan gäller cancer och diabetes så får vi inte ens behandla dem överhuvudtaget med alternativmedicinska behandlingsmetoder, trots mycket goda resultat.

Folk som söker hjälp för dessa sjukdomar tvingas till skolmedicinska behandlingar, trots att de mycket ofta ger dåliga resultat och i många fall leder till döden.

Eftersom alternativa behandlingsmetoder ger mycket bra resultat på dessa sjukdomar så borde ju de vara dem som främst används, men istället så är det tvärtom.

Jag trodde att Sverige var en demokrati, men det är ju snarare en diktatur!

36 miljoner människor dog av kroniska obotliga sjukdomar 2008

Hur många av alla dessa människoliv hade kunnat besparats om de fått tillgång till alternativa behandlingsmetoder? Ja troligen de flesta av dem, men istället fick de betala med sina liv för att lagarna är så uppstyrda av läkemedelsindustrin som de är.

Hos naturfolken där dessa sjukdomar knappt existerar så används bara alternativa behandlingsmetoder, bara en sådan sak talar sitt eget tydliga språk.

Hur mycket mänskligt lidande ska behöva få ske innan det blir en förändring? Det handlar ju inte enbart om alla dödsfall, hur många miljoner människor lider inte i onödan på grund av all medicinering då blir utsatta för varje år?

100 000 människor i Sverige lider av Sjögrens syndrom

I oktober förra året började jag behandla en dam som hade den “kroniska obotliga sjukdomen” Sjögrens syndrom. Hon hade varit diagnostiserad för den i över 14 års tid, de hade sagt till henne att den här sjukdomen går inte att bota. Hon blev bedrövad och mådde inte alls bra, och vem skulle må bra av att få ett sådant besked kastat rakt i ansiktet?

Hon kom till mig på behandling och redan efter cirka 10 minuters behandling så började hon märka av positiva förändringar. Efter endast 7 behandlingar så ansåg hon sig vara cirka 50 kanske 75% bättre och ansåg sig ha fått ett helt nytt liv. Hon hade även fler symtom som hon fått hjälp med och blivit kvitt. På följande länk kan ni följa hennes resa.

Onödigt lidande

Betänk hur många människor som lider helt i onödan när god hjälp finns att få, bara när det gäller denna sjukdom så lider cirka 100 000 människor.

Jag har mejlat till de två stora sajterna om Sjögrens syndrom och berättat om detta men de har inte ens svarat på mina mejl. De är överhuvudtaget inte intresserade av att deras medlemmar ska kunna få hjälp och bli friska! Läser man på deras sidor får man också svaret på varför – de är finansierade av olika läkemedelsbolag. Så det var inte konstigare än så… Likadant är det tyvärr med alla övriga förbund för olika kroniska sjukdomar, de är alla styrda och finansierade av olika läkemedelsbolag.

Jag berättade detta för min klient, hon sa då – Nej nu blir jag förbannad!

Vad ska man säga om dagens sjuk-vård?

Ja, inte har då folk blivit friskare sedan skolmedicinens inträde.

Det är dags att börja montera ned hela detta schabrak (förutom akutsjukvården) och ta in alternativmedicinen istället om inte hela svenska folkhälsan och svenska ekonomin ska braka samman helt och hållet.

All vår läkande kraft finns i naturen – låt oss då använda oss av den också!

Text: Janne ForsströmDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • För dom som vill hitta ett sätt att handskas med diabetes typ 2 kan jag varmt rekomendera böckerna skrivna av Steve Phinney / Jeff Volek. (The art and science of low carbohydrate living och -performance) Att dom i sina recept ibland har med saker som kemiska sötningsmedel förringar inte deras forskningsresultat och insikter, tycker jag. (en del av kommentarerna nämnde just diabetes typ 2)

 • Nej Janne, jag trodde inte att du predikade för en alternativmedicinens diktatur. Inte för en sekund. Men det är vad du (oavsiktligt) väldigt tydligt fastslog i din artikel varför jag trevade fram möjligheten att du kanske var oförsiktig med ordvalen. Det är nämligen verkligen vad du skriver vilket jag hoppas du kan se om du studerar dina ord. Välj en annan sammansättning nästa gång du vill slå ned på skolmedicinen om du inte vill föra fram budskapet att skolmedicinen borde radas upp och skjutas på stört.

  Jag blir lite besatt av att låta mig ledas till de faktiska slutledningarna även om jag kan misstänka att de faktiska slutledningarna inte är att tas som avsedda slutledningar. Tyvärr kan jag ju inte vara säker, det var därför jag frågade om din egentliga avsikt. Många av oss NPF:are har ju en viss benägenhet att bokstavstolka saker, kanske för att vi är så äckligt ärliga själva och inte kan förutsätta att andra människor fungerar på annat sätt.

  Jag menar inte att skolmedicinen är att likna vid en regnbåge, där kan jag hålla med dig om att vi har betydligt fler färger på den s.k alternativa sidan. Behövde ingen funderare för att nå fram dit men tack för tipset. Vad jag efterfrågar är regnbågiga eller nyanserade människor och kanske var jag inte tydlig nog även om jag själv tycker att det borde framgå att det är människor jag pratar om när jag åkallar de av mina bröder och systrar som saknar nyanser. Men jag ser fram emot, liksom säkert du, den dag då läkevården har en holistisk utgångspunkt. Tjo vad livat det ska bli.

  Men, för att vara djävulens advokat kan jag ju säga att bara för att något funnits med länge så betyder inte det per automatik att det är bättre än vad som är helt nytt men visst kan jag komma ihåg att s.k alternativmedicin i många fall (inte alla märk väl) har en lång historia bakom sig. Allt som har en lång historia är inte alltid av godo. Offerriter, någon som är sugen? Ja, det var ett slag under bältet.

 • Både skolmedicin och alternativmedicin kan existera sida vid sida men låt det ske på samma villkor och låt resultaten av respektive behandling tala.
  .
  Idag gynnas skolmedicin genom subventioner, rabatter och frikort och moms-befrielse både på vård och preparat medan alternativmedicinen straffbeskattas (och därmed motarbetas) genom avsaknad av sådana subventioner samt att både behandling och preparat inom alternativvård straffbeskattas genom att vara momspliktigt och därmed automatiskt blir 25% dyrare bara på grund av momsen.

  För många patienter blir alternativmedicinen därmed ett omöjligt val på grund av kostnaden.

  Vi behöver fri konkurrens på lika villkor så patienten fritt kan välja vårdform.

 • Janne, du tycker att Sverige är en diktatur tydligen, vad gäller hur vi påtvingas skolmedicinen (kanske annat också – och jag kan nog hålla med dig om att Sverige är något av konformitetens diktatur om inte annat). Varför vill du då införa en annan sorts diktatur i form av påtvingad alternativmedicin? Det är vad du säger när du vill demontera ‘hela detta schabrak’/skolmedicinen. Lite extremt i mina ögon, men det är inte första gången jag upplever dig vara väldigt svartvit och oförmögen att blicka utanför din egen ram. Men du kanske bara var oförsiktig med ordvalen och skrev något som du inte menade?

  Är nyfiken på vilka behandlingsformer du tycker är ok. Är all s.k alternativmedicin ok eller finns det s.k alternativmedicin som inte är ok? Vem ska dra gränsen? Du? Garanterat inte jag iallafall. Du kan väl åtminstone låta de människor som diggar skolmedicinen få fortsätta göra det. Sen skadar det ju inte om folk lär sig lite näringslära, fysiologi, träningsmetodik och skopar i sig en redig portion av generellt kritiskt tänkande för att kunna navigera i dyngan.

  Det är mycket med quick-fix, eller snarare one-solution-fix(es)-all. Många verkar ha sin egen lilla specifika behandling som botar tamigfan allt. Det skrämmer mig. Var är den vackra gråskalan eller ännu hellre regnbågen, mina bröder och systrar – de av er som saknar nyanser?

  • Thomas! Sverige ska ju enligt lagen vara en demokrati men i själva verket så är den långt ifrån en sådan, speciellt när det gäller sjukvården. Vi har kommit till en punkt där det blivit så illa att vår folkhälsa är sämre än någonsin och det knapras piller för mångmiljardbelopp varje år trots att ingen blir genuint frisk av dem.
   Det är inte akutsjukvården jag vänder mig emot utan den andra, vården om de kroniskt sjuka (som skulle kunna få en helt annan hälsa med en annan typ av vård, alternativ vård).

   Både skol- och alternativmedicin fyller viktiga funktioner så jag predikar inte för någon “alternativmedicinsk diktatur” som du verkar tro.
   Det ska givetvis vara utbildad personal och på frågan vilka metoder som ska få användas så blir mitt svar de som behövs och som ger bra resultat. Alla människor är olika och svarar olika på olika sorts behandlingar så det behövs ett stort urval.
   Du får inte glömma bort att alternativmedicin är den ursprungliga läkekonsten som ofta funnits många tusen år tillbaka i tiden, med andra ord gedigen beprövad erfarenhet till skillnad från skolmedicinens cirka 100år!!

   Till sist Thomas – ta dig en funderare på vilken av skolmedicinen eller alternativmedicinen som är svartvit eller har hela regnbågens spektrum. Skolmedicinen med sina giftiga syntetiska preparat eller alternativmedicinen med hela naturen med en helhetssyn på kropp, själ och hela livet!!

 • Perra J skriver;

  “Bara den äldre stammen av oss vet kanske fortfarande att diabetes en gång kallades sockersjuka. Varför hette den så, och varför bytte den namn?”

  Latin är alltid finare och en mer exakt bestämning, en gång har det säkert kallats för något slags sot.

  Men namnet kommer från att urinen smakar sött, en lite äcklig men sann analysmetod.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Hon fick Addisons disease, som innebär att binjurarna/binnjurebarken inte producerar något kortison. Man säger att det kan bli så efter ett svårt trauma.
  Se vad Alf Spångberg skrivit om kortison, “djävulens bländverk”:
  http://www.rubenshalsa.se/kortison.htm

  Jag går inte in på vad hon fått av alla de biverkningar som står med där – men det är fruktansvärt.

  Livet blir då svårt. Ingen energi, bara plågor. Hon fick maxdos av kortison, 200, som hon sa, sprutor och tabletter.

  Jag har bistått henne. Tryckt på att dricka mycket (bra) vatten (sluta med de dagliga energidryckerna, mm), och gett henne av de byggstenar kroppen behöver för att läka sig, för kroppen läker sig om den har det. Mineraler, spårämnen, fettsyror och vitaminer (smoothies och preparat etc). Vatten och mineraler, mängder – det var vad som ganska fort gjorde att hon succe´sivt ordinerads allt lägre kortisondos (hon mättes varje vecka). Efter några månader, nu i dec, då var hon nere på noll. Binjurebarken producerar nu kortiosn som den ska. Den förtvinar, sägs det… men icke – den fungerar perfekt. Läkarna må vara förvånade och sura, men so what.

  Strykningar, healing, zonterapi, homeopatmedel – det hade inte gjort så mycket varken till eller från, utan man tar det på den “nivån” där det är rent fysiskt – med fysiska byggstenar.

  • Mycket intressant Sylthammar!! Kan du berätta lite mer ingående vilka näringspreparat och doser din klient fick? Du har ju verkligen lyckats MYCKET BRA!!

 • Janne, ja försurningen är oerhört viktig. För är man försurad, sur… och då syrefattig, så kan man få allting, även det man annars inte skulle fått, utan där kroppen kunde “stått emot”, tex vid trauman.

  Ett problem med att vi är försurade är att enzymers förmåga att spjälka maten helt är avhängigt ph! Kanske utefter en exponentiell kurva.
  “För de flesta enzymer finns ett pH-värde, pH-optimum, då enzymet fungerar optimalt. Om pH-värdet ändras från det optimala för enzymet kan två saker hända med enzymet. Om den aktiva ytan innehåller laddade sidogrupper så kan dessa sidogrupper ändra laddning då pH-värdet ändras vilket gör att substratet inte kan binda till den aktiva ytan. Den andra som kan inträffa är att enzymet ändrar form det vill säga det denaturerar den förlorar sin biologiska aktivitet.”

  Så matspjälkningsenzymer förlorar sin “biologiska aktivitet”… då tar man ju inte upp näring, som mineraler – då blir enzymaktiviteten om möjligt än lägre, osv – och det blir snabbt en nedåtgående spiral för ens hälsa.

  Jag kan ge ett exempel på en person som var utsatt för svåra trauman, varav ett var att hon höll på att bli innebränd i en bil som åkta av vägen, men där någon tyckte sig se att det var något som inte stämde utanför en slänt, om det var rökslinga, eller något. Hon hängde skadad upp och ned då det började ryka/brinna. Det var bara ett av traumana.

 • @Bo
  Va? Vad menar du när du skriver så här:

  “Skriv här Linda b om du vill ha exempel, tror att bloggägaren och alla läsare vill veta också.”

  Exempel på vadå?!

  Annars tycker jag att de flesta är låsta med skygglappar inom sitt eget skrå.Du verkar vara lite insnöad på naturopatläkare, vad nu det är. 😉 Homeopater verkar tro att homeopati är guds gåva till folket och kan bota allt. Näringsterapeuter tycker detsamma om matens enorma betydelse. Och så vidare. Är det INGEN som kan se att det kanske är en fråga om att plocka russinen, även från den förhatliga skolmedicinen?!

 • Perra J

  Ja det är ruttet och folket måste få veta det du berättar. Ska här redovisa någon dokumenterad naturopat-bot i stor skala som av obegripliga skäl inte varit krigsrubriker i Svenskan eller DN. Har inte tid nu, pluggar och reser 4 timmar varje dag men om några dagar ska jag ge infon till er här., har bokmärkt denna sida. Återkommer i helgen.

  Kanske den om hjärtdöd hos många små barn i China där ett tillskott att ett grundämne var boten. nu supplementerar alla i den provinsen, Rockefellers skolmedicin fattade noll…..

  Hälsa till alla på jorden 🙂

  Bosse

 • Ämnet näringslära tillhörde en gång den akademiska världen. Men genom initiativ av bl a Rockefeller, fasades ämnet ut därifrån, för att tas över av kommersiella företag. Och så här har det mer eller mindre blivit även i Sverige.

  Företagens R&D-avdelningar har i princip hand om näringslära för folket. Det kan också skötas mera diskret, där vetenskapliga “experter” fungerar som rådgivare i kostfrågor, medan de samtidigt är anställda av de kommersiella livsmedelsföretagen. Det senare framhålls förstås inte öppet. Toppen av hierarkin döljs – medan de vetenskapliga “experterna” åtnjuter hög status och vinner anseende hos folket, som blint tror att det “experterna” säger är den riktiga, objektiva, vetenskapliga sanningen.

 • Mnjaa när läkarna har tre timmars (eller så) utbildning i näringslära så är man i en osäker värld om man tror att doktorn vet hur man ska äta för bästa hälsa.
  Sen lägger du ord i munnen på mej, om du vill banka skiten ur någon råder jag dej att inte göra det. Vi måste debattera och diskutera. Det är det enda sättet att gå framåt så som jag ser det. Att inte hänfalla till halmgubbar och andra dumheter.

  Naturopatläkare har BOTAT en massa människor som skolmedicinen säger är obotbara. Skriv här Linda b om du vill ha exempel, tror att bloggägaren och alla läsare vill veta också.

  har tonvis med invändningsfri vetenskap på området….. 🙂

 • @Bo
  Get real, säger du till mig. Hur ska det gå till då tycker du? Ska vi banka skiten den onda och obildade skolmedicinen? Blir det bra sedan?

  Nej du, i min värld visar man respekt även för mobbarna. Det betyder inte att man ska sitta tyst och ta emot deras mobbing. Det betyder dock att man inte beter sig lika illa som dem, utan föregår med gott exempel.

 • Apropå Amerikas founding fathers:

  “If people let the government decide what foods they eat and what medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls who live under tyranny.” — Thomas Jefferson

  Hmm undrar jag sa flundran, känner igen det där nånstans ifrån hemma vid i Sverige…

 • Linda B skriver:
  “jag vill att skolmedicinen ska lyssna ordentligt på alla som förstått vikten av en bra miljö (både inre och yttre)”

  Hur ska det gå till när de har ett par timmars utbildning i näringslära? Get real!
  Rockefellers monopolmedicin (skolmedicinen) tillåter inte andra behandlingar än de som tjänar pengar åt dom,

  Går det inte att patentera får det vara. Är du skolmedicinare så riskerar du att förlora jobbet
  om du ger råd om vetenskapligt välgrundade terapier som inte är patenterbara. LCHF t.ex. Titta vad Dr Annika Dahlqvist blev utsatt för. Nu finns minst 20 RCT-studier som ger Dahlqvist rätt. Hon är modig och bra och jobbar igen som tur är.

  Vi behöver likt USA få detta med olika läkekonsters rätt att existera på lika villkor inskrivna i konstitutionen annars fortsätter denna skolmedicinska tyranni att verka.

  I ett nötskal: Skolmedicinen behöver konkurrensutsättas för första gången på många decennier.

 • Vresia Sylthammar, håller med om att försurningen är en stor bidragande orsak till sjukdom, dock finns det fler orsaker än den…

  Något fundamentalt som man inte får glömma och bortse från är trauman, mentala och emotionella blockeringar som stör energiflödet i kroppen.
  Den kanske mest fundamentala “saken” vi inte får glömma är själen!!

 • Man tappar lite mat- och skrivlusten då “hen” trängde sig på.

  Horace Engdahl: “jag är ledsen, men fenomenet hen är i mina ögon alltför fånigt för att förtjäna seriös kommentar”.

  Veterinären frågar väl om han, eller kanske om det är en hon, ”vad äter hon…”
  “Hen” blir så fel då det nu lanseras för att få ut det absurda kring att förstöra yin/yang, ”tredje kön”, etc – det är alien. Gå inte krafters ärenden, som nyttig idiot.

  Polishen, taleshen (fast talman/talesman är en beteckning, neutralt), precis som mytoman och ombudsman.

  Sjöhen, på fartyg…
  Polishen… eller polisperson… i polishens rapport står det om en gärningshen…
  Människan är “hu-MAN.

  Först fanns det En, det blev Två, sedan Tre – sedan vart det “allt” och klart!

  Ur Tao Te Ching, Boken om Tao, av Lao-Tzu:

  Av Tao är enheten född
  Av enheten utgår tvåfald
  Av tvåfalden kommer trefald
  Av trefalden framgår allt skapat
  Allt skapat bär det kvinnligas makt på sin rygg, det manligast makt på sitt bröst

  Ur de allgenomströmmande makternas förening kommer dess jämvikt

  Att vara värnlös, ovärdig, ärelös, detta är vad människor skyr djupast,
  men konungar och furstar betecknar sig själva med dessa ord

  Ty somt ökas genom att minskas, som minskas genom att ökas
  Andra har lärt vad alltså jag nu lär:
  “De våldsamma skall dö en våldsam död”
  Detta skall vara grunden i min undervisning.
  (42)

 • Forts:

  Om “något” ska inverka än mer ovanifrån, som vibrationsmedicin som homeopatmedel, så måste de gå och verka via de kristallina strukturerna. Men då vi lider brist på mineraler idag så kan heller inte homeopati vara så verksamt, för det har inte “något” att komma “igenom” via.

  Går man än högre upp i pyramiden, så kommer man till roten, då är allt där under “karma”.

  För mänskligheten eller oss här, så har vi då vår karma, som tex har gett oss dessa livsomständigheter “därute”, med en försurad miljö. Den yttre miljön är inte skild från vår inre, eller oss själva. Det därute är en scen som visar upp vårt eget förfall, degenerering och devolution… från Sanningen däruppe, vår/kosmos natur – pyramidens topp eller punkt, dess egenskap.

 • http://sv.wikipedia.org/wiki/Kollagen

  Kollagena fibrer, det är även i ögonen, överallt – i kärlen, som är som ett finmaskigt elastiskt nät, så är det kalcium som ger elasticiteten och genomsläppligheten för kärlen.

  Nu är vi försurade, så det blir mer ogenomsläppligt i kärlen, det blir lätatre plackbildning. Då säger “vetenskap” att det som finns i placket som boven… vilket ju vanligt är struntprat. Finns det kalcium där så säger man att ”ät mindre mineraler”, finns det kolesterol, så ät si eller så, och ta våra “mediciner” – fast kolesterol är en molekyl som levern producerar till hjärtat, och som det är så beroende av. Då fastnar det i kärlen istället, och hjärtat vädjar om mer, för det lider, och är under nöd.

  Problemet är istället mineralbrister.

  Homeopati och TCM osv – visst, men det är inte att gå till botten med det. “Vibrationsmedicin” är idag inte heller så verksamt som det var förr, innan försurningsbomben kom.

  Det talas om “andliga spåret”. Om man ser det som en pyramid, så har vi i botten på den det fysiska. Snäppet ovan/innan det manifesteras fysiskt så är det mer kristallina strukturer, alltså mineralernas tillstånd då, eller vad man ska säga.

  Forts följer:

 • Man bör ju inte behandla “symptom”. Så bara för att man upplever att symptomen är bättre eller borta, så är det inte samma sak som att man är “botad”. Läkare och även alternativmedicin, pular runt med symptomen, och får det att maskeras, skjuter på det i tiden och låter det ta sig andra uttryck.

  Artikel tar upp om cancer och Sjögrens syndrom.

  Om någon efter 10 minuters behandling upplever positiva resultat, då får man kanske fundera en omgång.

  Den utmärkta artikeln Perra gav länk till säger så mycket. Men det är inte nog… vi är som naturen därute försurade. Fysiskt sett, så måste man höja sitt inre ph med mineraler. Inre försurning ger miljön där cancer kan finnas. Sjögrens och allt möjligt kan också dyka upp. Tusen symptom eller syndrom kan listas – men det härrör inte från tusen olika saker, eller brister eller annat, utan primärt om kalcium, det är kungen.

  På Perralänken så talas det om kärlen och inflammation, det är väldigt bra, det ger omega6, de ökar det inflamatoriska tillståndet i kroppen. Samtidigt så är det de kollagena fibrerna..:
  se på wikipedia:

  “Kollagen är ett fiberprotein som utgör […]finns framför allt i stödjevävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar… bildar fiberstrukturer som ger struktur, stadga och är mycket motståndskraftiga mot slitande krafter.”

  Forts följer (1500 teckens grindvaktsgräns)

 • @Janne
  Det hade varit intressant att få ett svar på det där med nästan obefintlig njurfunktion hos barn också.

  Naturfolken har klarat sig? Hur vet vi det och vad menas med att ha klarat sig? Ett sånt starkt påstående kräver vissa belägg som jag ser det …

 • @Perra
  Spännande om inflammation i kärlväggarna! Det kan jag utan större problem köpa eftersom det känns intuitivt rätt. Det finns många likheter med astma t ex.

  Sedan kommer nästa steg och det är insikten om att alla som stoppar i sig yttre ämnen (onyttigheter av alla de slag) som skapar inflammation INTE får inflammation, och att det i sig förmodligen beror mycket på “inställning”. Jag tror t ex att man, till viss del, kan “bestämma sig” för att inte bli sjuk. Jag har själv sån erfarenhet. Därmed inte sagt att jag alltid är frisk men efter det att jag bestämde mig så har jag inte blivit sjuk lika ofta. Detta “fenomen” har jag sett många exempel på i min omgivning också, åt båda hållen.

 • @Janne
  Fast som jag ser det finns det mycket mer än bara akutsjukvården som är, om inte bra, så åtminstone livsräddande och livskvalitéhöjande inom skolmedicinen. Kirurgin är ett område som räddar många liv t ex, men det finns många andra också.

  Jag vill att den alternativa vården ska integreras och tas tillvara. Jag vill att skolmedicinen ska lyssna ordentligt på alla som förstått vikten av en bra miljö (både inre och yttre) och inte minst alla som fattat att det mesta går att förebygga. Men jag tror inte, vilket du tycks göra (rätta mig om jag har fel!) att den alternativa vården klarar av alla sjukdomar, skador och besvär på egen hand (även om den skulle få hjälp med de akuta behoven av skolmedicinens akutvård).

  Jag är nyfiken på hur den alternativa vården skulle hjälpa en typ 1-diabetiker vars bukspottkörtel helt slutat producera insulin. Finns det sådan hjälp i den alternativa världen? Går det att “skaka liv i”, i en sån bukspottkörtel? Och hur gör man med de som inte har nån bukspottkörtel alls? Hur löser man problemet för barn som föds med nära på noll njurfunktion? De som idag kräver dialys för att överleva.

  • Ja Linda B, naturfolken har klarat sig alldeles ypperligt utan skolmedicinen så varför skulle inte vi också kunna göra det? Hos dem existerar heller inte våra vällevnadssjukdomar vi har i västvärlden. De har lärt sig att leva med naturen och inte mot den som vi oftast gör här, därav den stora skillnaden i hälsa.

   Vad det gäller Diabetes typ 1 så finns det t.ex. Inom homeopatin bra möjligheter att kunna bota den, ser man sedan vidare så finns det säkert minst lika goda möjligheter inom TCM, Ayurvedan, Schamanismen m.fl. som har flera tusen år på nacken.
   Allt har en orsak och löser man den så försvinner symtomet.

 • Linda B, kanske så var jag inte tillräckligt tydlig i min artikel vad jag menade. Den syftar till vården om de kroniskt sjuka, inte akutsjukvården som oftast är bra och fyller viktiga funktioner. Vi har sedan pillerindustrins tillkomst en sjukare befolkning än någonsin och det är främst den som jag vänder mig emot. Att tro att kemiska piller är lösningen på allt är långt långt ifrån sanningen, den är snarare tvärtom.

  Du har helt rätt i att utmaningarna vi möter i livet är viktiga och gör att vi stärks som människor, de fyller viktiga funktioner.
  Kul att läsa att du även är inne på det andliga spåret som jag är 🙂

 • @Linda
  Jo, det är framför allt typ 2-diabetes jag menar. Visst har det funnits läänge. Men inte i den omfattning vi ser idag.
  Läs Forskningsfusket (recenserar den på min blogg nu). Det är därifrån jag tagit mina data.

 • Helt sant, Perra men diabetes har funnits läääänge. Långt innan det blev så mycket socker i våra livsmedel. Barn som diagnosticerats med diabetes typ 1 är långtifrån alltid överviktiga. Annat är det med diabetes typ 2 som ju har krypit ner i åldrarna å det hemskaste.

 • Jag tror det är viktigt att vara tydlig med vad man menar när man går ut så hårt som du gjorde i artikeln, Janne. Åter igen blir det så svartvitt. Varför inte sträcka ut en hand och mötas på halva vägen istället? Att påstå att nästan all skolmedicin är värdelös och att den knappt botat en enda människa är ju bara rätt och slätt fel. Visst kan vi förebygga mycket och borde verkligen göra det men tänbk t ex på alla barn som redan när de kommer ut ur magen är sjuka och har missbildningar. Hur skulle de kunnat förebygga det? En del beror förstås på miljön och på mammans hälsa och hade kunnat förebyggas men jag som tror på en andlig dimension av tillvaron tror faktiskt att inte allt går att få bort på så sätt. Det kanske är meningen att vi ska ha lite utmaningar i livet, vi kanske nånstans har önskat det?

 • När det gäller diabetes, som jämte cancer anses vara det mest beforskade området, talar den galopperande diabetesepidemin i USA sitt tydliga språk. Alltför många barn blir tidigt överviktiga och utvecklar diabetes.

  Men en diabetiker får rådet att han/hon kan äta samma mat som resten av hushållet – lite mera planering bara. Kolesterolet, däremot, måste man se upp med.

  Alla vet att amerikansk föda är formligen kontaminerad med socker. Bara den äldre stammen av oss vet kanske fortfarande att diabetes en gång kallades sockersjuka. Varför hette den så, och varför bytte den namn?
  I amerikanska skolor är t o m mjölken sötad! Varför är den det?

  Vetenskapliga experter, som har fått sina professurer betalda av sockerindustrin (företag, som t ex Heinz), framträder i media som rådgivare i kostfrågor (sånt förekommer även i Sverige). Dessa “experter” har också full frihet att fixa vinklade vetenskapliga studier som visar att det inte är någon fara med socker. Dessa studier tål inte granskning.

 • Svar till

  WIlle B igen: Jag kan inte svara för WIkipedias siffror men jag antar att de menar de människor som dött av “kroniska obotliga” sjukdomar”, resterande mängd har väl då dött av andra orsaker. Skicka ett mejl till Wikipedia och fråga.

  Martin Gustavsson: Jag vet inte vilken väg i det fallet som är rätt att gå, det viktiga som jag anser, är att folk ska ha rätt att välja och få bästa möjliga sjukvård (både skol- och alternativ). Båda behövs men det måste till stora förändringar för att åstadkomma en bättre folkhälsa och sjukvård. Där kommer alternativmedicinen in och kan göra mycket.

  Mayne: Ja min artikel syftar på vården av de kroniskt sjuka, kirurgin tillhör i detta fall inte det som jag syftar på i min artikel. Den har tillfört mycket gott, men har även lett till att många har blivit skadade för livet och dött.
  Jag har helt och fullt med dig om allt det du skriver!

 • forts…
  MINDRE BRA — Kosten är undermålig i bl a åldrings’vården’ som bara tycks bli sämre och sämre – får en rent utav att tänka på Astrid Lindgrens fattighus-kommodora i serien om Emil. ‘Vård’ kunde bytas ut mot ‘förvaring’..!

  Det där med kosten är förstås lika dåligt överlag. Skolmedicinen har inte en susning om kostens betydelse för hälsan. Min egen specialist (i UK) slog ut med händerna ..kunde inte ge några som helst råd beträffande kost. Så slapp vi ‘dividera’ om det ..också. 😉

  DÅLIGT — Det där med medicinering har diskuterats i oändlighet – och tycks bara bli värre och värre. Det finns snart sagt ett piller eller ett vaccin mot praktiskt taget allt.
  Precis som du säger Janne, handlar det endast om att dämpa eller dölja symptom – bot är det naturligtvis inte tal om! Det finns inte längre några friska eller ens normala tillstånd längre.

  Vi står inför ett samhälle där alla ska medicineras ..från vaggan till graven och jag säger att (som jag sagt i över 30 år!) — Det kommer att stå i ‘historieböckerna’ att Modern Medicin var den största skandalen i medicinens historia.

  Det är verkligen dags att tänka ‘back to basics’ och verka för en naturlig hälsovård – för både människor och djur. Allt vi behöver för att hålla oss friska finns i naturen – om naturen är ren och frisk vill säga!

 • Som svar på frågan -“Vad kan skolmedicinen egentligen?”- så finns det faktiskt fördelar med dagens skolmedicin – trots allt.

  KIRURGI — Vad skolmedicinen är bra på är ju att reparera skador (t.ex. efter olyckor av olika slag) och även medfödda skador (t.ex. missbildningar).
  Kirurgin har ju utvecklats otroligt under senare år – tyvärr delvis pga att det varit så många krig med fruktansvärda följder för många (mest civila!) människor.
  Med hjälp av t.ex. arm och ben -proteser kan många leva ett någorlunda normalt liv – tack vare fantastiska kirurger och inte minst de som utvecklar proteser och andra tekniska finesser.

  DIAGNOSTIK ETC — Att diagnostisera är de också bra på – nya metoder utvecklas hela tiden. Det finns även andra delar inom sjukvården som är av nytta för många patienter – t.ex. arbetsterapi, ortopedi, viss sjukgymnastik, etc. — Men där tar det tyvärr slut…
  forts…

 • När jag ser vad som pågår verkar en återgång till statliga monopol inom läkemedel och sjukvård rätt väg att gå. Möjligtvis kan privata företag genomgå anbudsförfarande men fokus måste bli riktiga läkare och forskning utan forskningsfusk. Alternativa metoder måste provas och utvärderas och kunna slå ut metoder som idag fuskats igenom av läkemedelsindustrin.

 • Att fixa Paroxysmal takykardi eller Sinustakykardi med alternativa läkemedel ställer jag mig mycket tveksam till.
  Men strunt i hjärtproblemen.

  Jag undrar över dödsstatistiken.
  Inte kan det bara vara 57 miljoner som dött 2008 !?

  Och som sagt vad dog de sista 37% av`?

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Wille B, hur ska jag specifikt kunna uttala mig om dina hjärtproblem när jag överhuvudtaget inte känner till varken dem eller dig?

  Rent allmänt kan jag bara säga att det finns en mängd olika sätt att behandla hjärtproblem inom alternativmedicinen.

 • Wille B, Wikipedia har långt ifrån alltid rätt i det som påstås där, om siffrorna är korrekta törs jag inte svara på.

  Din hjärtoperation var kanske i ditt fall nödvändig och du var ju även lyckligt lottad att operationen gick bra vilket de inte alltid gör.
  Inom alternativmedicinen så jobbar vi en hel del med förebyggande behandlingar och kost & näring av olika slag samt andra metoder för att operationer inte ska behövas. Det är alltid risker med sådana och kan man så kan man helst undvika dem.

  Att gå med pacemaker resten av livet innebär att få livet ganska så inskränkt, kanske din vän hade kunnat undgå pacemaker om han förebyggt sina hjärtproblem?

 • Ja dagens läkare har ingen utbildning om kostens betydelse för hälsan, trots att den ofta spelar en mycket stor roll. Åtta timmars näringslära, det är allt, resten är farmakologi.
  Det blir ungefär som att bara lacka över rosten på en rostig bil och köra vidare..

 • Janne

  Enligt Din hänvisning till Wikipedia skulle det bara dött 57 miljoner människor 2008

  Är detta verkligen korrekt?

  Vi är ju mer än 6 miljarder här på jorden.

  Vad dog de sista 37% av ?

  Tar Du inte i lite för mycket med Dina påståenden om skolmedicinens tillkortakommande?

  Min hjärtoperation var nödvändig och jag är återställd, behöver inte äta någon medicin längre. Min goda vän med ungefär samma problematik har sedan en tid en pacemaker som fungerar utmärkt. Utan den hade jag måst besöka honom på en kyrkogård.

  Så slugga inte så hårt så får Du säkert fler som lyssnar på vad Du vill säga.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *