Vetenskapliga Partiet startar ”Vetenskap och riktig folkbildning” VorF som motarbetar VoF

publicerad 26 januari 2014
- Henrik G

martinPartiledaren för Vetenskapliga partiet, Martin Gustavsson, startade den 21 januari 2014 bloggen Vetenskap och riktig folkbildning (VorF) med målet att oskadliggöra föreningen Vetenskap och Folkbildnings (VoFs) ovetenskapliga inställning till alternativa teorier inom vetenskapen.

Vetenskap och Folkbildning är en grindvaktförening och Gustavsson kallar sig själv för en permanent spärrvakt mot vetenskapssekterism. Han kritiserade VoF i artikeln VoF – En aggressiv ovetenskaplig sekt. Gustavsson anser att  VoF spårat ur totalt.

Foto: Martin GustavssonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • pappasvenpappasven. Det finns en anledning att jag gått ur dessa partier. Partierna är ofta infiltrerade av högerfolk eller mentalt mindre bemedlade som inte kan eller vill tänka vetenskapligt. Det håller givetvis inte om man vill skapa en bra politik för framtidens generationer. Visst ska man få kritisera och vi har defacto presenterat våra egna ideer baserat på olika vetenskapliga fakta.

 • Den som mobbar i en diskurs är defacto mentalt underlägsen, Lidvall. Det kan inte bli ett vetenskapligt fullgott resultat med en sådan mentalt underlägsen attityd. Det är inte en åsikt, men ett klart faktum som du måste leva med oavsett om du gillar detta faktum eller ej. Meditera på saken! 😉

 • Martin Gustavsson “Jag är f.d. medlem i Miljöpartiet och f.d. medlem i Gröna partiet, ”

  ger väl en ganska bra bild av partiets idéologi…….eller hur?

  Sedan tycker jag det är bättre att presentera sina egna idéer snarare än att kritisera andras……man kan givetvis ha rätt i sin kritik MEN det borde inte uppmuntra till röstna bara för att man kritiserar andras åsikter…..

 • “Det är dessutom min uppfattning att sekten VoF sannolikt består av en mycket stor del av mentalt svaga och mentalt sjuka individer ”

  “mentalt underlägsna individer som tycks ha tagit över VoF.”

  “Kanske har föreningen VoF drabbats av samma fenomen som drabbat de flesta politiska partierna, nämligen infiltration av de mindre mentalt bemedlade?”

  Partiledaren framstår som rätt hatisk med ett fokus på vof:ares mentala underlägsenhet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *