Flicka i Örebro fick mässling trots att hon redan var vaccinerad mot mässling

2

Mässling vaccin

En artikel i NA Örebro den 31 januari 2014 handlar om att Örebro haft ett mässlingsfall bland barn. En flicka på en förskola har insjuknat – trots att hon var vaccinerad. “Det är en farlig sjukdom som man kan dö av”, sa smittskyddsläkaren Hans Fredlund. Därför erbjuds alla ovaccinerade barn på förskolan vaccin.

Illustrationen ovan visar att dödsfallen i mässling försvunnit nästan helt 30 år innan de första mässlingsvaccinen introducerades i världen. Källa: Jackie Swartz bok “Fördelar och nackdelar med vaccination”.

Marina Ahlm på Vaccin.me ställer sig några kärnfrågor:

  • Varför man ska vaccinera sig mot mässling om personen de hittat med mässling redan är vaccinerad mot mässling?
  • Vilket mässlingsvirus handlar det om?
  • Har de analyserat mässlingsviruset för att se om det är en av de stammar som verkligen ingår i vaccinet?

Det finns många olika stammar av mässlingsvirus.

Marina skriver: “Viruset tillhör dessutom gruppen RNA-virus som är kända för att mutera snabbt. Influensaviruset är också ett RNA-virus som muterar snabbt för att anpassa sig till nya miljöer, vilket försvårar chansen att tillverka ett effektivt vaccin. Eftersom vaccinvirus också muterar så är det av största vikt att reda ut varifrån smittan har sitt ursprung. Från vaccinviruset eller från det vilda mässlingsviruset?”

Läs mer på Vaccin.me


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Katarina Tornquist
Gäst
23 juni 2017 kl 20:19

Jag och mina syskon och alla mina kamrater hade masslingen och ingen dog. Det ar bara lojlig propaganda sa dom kan tjana pengar pa sina vaccin som ju ar en miljard affär

Margareta Lundström Göteborg
Gäst
9 februari 2014 kl 17:22

Jag är född 1939. Jag läser i en bok som min mamma förde när jag var barn.
Så här skriver hon: “M. har fått mässling. Jag ringde Asta så att hon kunde komma med Louise. Asta hade fiskleverolja med sig”

Låter obegripligt. Men nu har jag förklaringen. Asta var mammas väninna och Louise var hennes dotter och min lekkamrat. Min mamma förstod och Asta som var både klok och sjuksköterska ville att Louise skulle smittas av mässling och få det överstökat. Att extra A-vitamin var viktigt det visste Asta därför hade hon fiskleverolja med sig.

Både Louise och jag överlevde vår mässling. Så gjorde alla våra kamrater också.

Men på den tiden hade inte någon berättat för föräldrarna vilken farlig sjukdom mässling var.