Snart för sent? Cancern förväntas öka med 70% nästa 20 år enligt WHO

13
1687

Olle_Johansson-Foto-Ida_NordlanderDEBATT. Världshälsoorganisationen WHO har släppt en dyster framtidsprognos. Antalet nya cancerfall väntas öka från 14 miljoner till 25 miljoner per år de närmaste 20 åren – en ökning med 70 procent.

“Trots glädjande framsteg visar rapporten att vi inte kan behandla oss ut ur cancerproblemet”, säger Christopher Wild, medförfattare till rapporten.

Men en fråga dröjer sig kvar för mig: Varför tager inte WHO själva upp en annan möjlig orsak till denna lavin, en orsak som de själva har varnat för?

Låt mig förklara.

Idag har olika trådlösa apparater översvämmat våra hem, skolor och andra arbetsplatser. Frågorna runt all deras strålning är många. Vuxna är inte alls säkra på att all denna strålning är ofarlig, de är inte alls säkra på att trådlös teknik är utan risk. Till detta kan man foga ett otal studier och rapporter, expertutlåtanden och sammanställningar vilka sammanfattningsvis säger att det finns “starka misstankar om skador”.

Dessa texter påpekar dessutom behovet av att man använder försiktighetsprincipen, och detta än starkare efter att WHO år 2011 klassat radiofrekventa elektromagnetiska fält – från mobiltelefoner, läsplattor mm –som möjligt cancerframkallande (2B). Så, att dessa tekniker skulle vara säkra, det kan vi genast stryka, inte ens WHO tror alltså det – och de har ändå en klass i vilken sådana exponeringar i så fall hamnar (“Klass 4 – bevisad icke-humancarcinogen”).

Frågan idag är bara hur stor risken är och vad vi anser att risken får kosta i form av sjukvård, handikappersättning och för tidiga dödsfall.

Det bör noteras att detta är ett tillägg till den tidigare (år 2001) WHO 2B-cancerklassificering av kraftfrekventa elektromagnetiska fält (alltså bl.a. vanlig hushållsström) – vilka även avges på höga nivåer från handhållna prylar, såsom läsplattor [iPad etc] och mobiltelefoner – som en riskfaktor för barnleukemi.

Med tanke på att WHO redan år 2001 var mycket nära (9 mot 11) att flytta den till 2A (alltså den högre cancerklassen) och med tanke på all den nya kunskap som har samlats sedan 2001, så påstår jag att man i dag definitivt skulle klassificera sambandet mellan barnleukemi och kraftfrekventa elektromagnetiska fält i den mycket mer allvarliga 2A-(“troligen cancerframkallande”)-kategorien.

Varför debatteras inte detta?

barn-ipadDet fanns en tid då vi människor inte förstod att radioaktivitet från radium, uran och plutonium, medicinens röntgenstrålar och solens ultravioletta ljus faktiskt skadar oss, ja, till och med kan döda oss.

Man kunde se röntgenmaskiner i barnskoaffärer i Sverige så sent som i slutet av 1940-talet, avsedda att avbilda passformen på barnskor, och många äldre minns nog de självlysande, radioaktiva armbandsuren som var populära på 1950-talet.

Ungefär samtidigt började man förstå att även solens vackra och värmande strålar kan skada våra celler och deras arvsmassa, med utveckling av hudcancer som följd. Idag varnas alla till och med för det svagaste ultravioletta ljuset, det vi kallar UVA, speciellt om man är barn med ljus hy och ljust hår.

Frågan är därför: Klarar verkligen våra celler och molekyler av att plötsligt utsättas för en miljöexponering från kraftfrekventa magnetfält (kraftledningar; hushållsström), mikrovågor, radio- och TV-signaler, med mera, som aldrig tidigare funnits eller, om den har funnits, med en omedelbar ökning på miljoner miljarder gånger? En strålning som går rakt igenom oss, och som våra – och andra organismers – celler och molekyler inte har något skydd över huvud taget mot.

Jag är rädd, mycket rädd, att vi snart måste skriva en ny rapport med titeln “Too late lessons from early warnings”…

Text: Olle Johansson, docent och universitetslektor i neurovetenskap, Karolinska Institutet, StockholmLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
13 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Christer Nylander
Gäst
12 februari 2014 kl 00:09

Mycket bra skrivet Olle!

Henning Witte
Henning Witte(@henning)
12 februari 2014 kl 06:40

Tack Olle att du vågar tala klarspråk. Din analys bekräftas av den engelske agenten och fysikern Dr. Barrie Trower:
http://www.whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/384-mi5-agent-dr-barrie-trower-dangerous-radiation-everywhere.html

Redhawk
Redhawk(@birgit)
12 februari 2014 kl 19:28

Jag håller med om all strålning vi numera utsättes för, men jag håller inte med om att solstrålar är lika farlig till och med dödligt som du skriver. Solen är den enda energikällan som ger energi till jorden och allt levande. om vi inte utsätter oss för solljus får vi brist på vitamin D som är egentligen ingen vitamin snarast ett hormon. En damsugare for cancerceller, skadade celler och annat smått och gott. Naturligtvis skall man njuter av solen med måtta och inte som de sista decennier steka sig så att man for en knallröd hud, detta är farlig som allt när man ta för mycket av det. Allt annan strålning kunde vi vara utan. WHO är ingen organisation som de flesta tror som vill människans bästa, det visade väl med all tydlighet svininfluensa Hoaxen från 2009. Då var de den drivande faktorn för massvaccinationer.

Sylthammar
Sylthammar
Gäst
12 februari 2014 kl 23:25

Bäste Olle!

Du får aldrig ta det som förs ut brett i samhället för annat än lögn och propaganda – utan aldrig missa att vända på det 180 grader, annars blir man vilseledd och vilseleder andra, i slutänden så tas man inte på allvar dess värre, och folk kastar ut barnet med badvattnet – för det är som Redhawk skriver, angående solen.

Det pågår kampanj mot Solen – den “gud” som tillsammans med de gasformiga planeterna ger oss de fem elementen, och därmed allt som finns här, allting! Allt är liv och medvetet.

Se denna post jag gjorde en gång om Solen och hudcancer, eller det står med däri, och se gärna på videosen.

“Strandvakter i Australien har inte mer, utan mindre, hudcancer är de som fåtts att gömma sig för solen…”
https://newsvoice.se/2014/01/03/dr-erik-enby-om-cancerns-uppkomst-det-ar-mikroorganismer-i-blodet/comment-page-1/#comment-22208

Som sagt, eller menat, man ska se runt hörnet, se vad som är orsak och verkan, som i sin tur kan bli orsak till… osv. Annars blir det på sin höjd bara skenbara “framsteg” för hälsan, och värre framöver för man gick bara på symptom, och berörde inte orsakernas verkliga sammanhang.

För att få skydd mot elektromagnetsisk strålning så är det viktigt att inta mineraler, att komma ur sin brist >>> försurning. Det är den som ligger bakom hudcancer – inte Solen, för Solen ger livet – varje dag.

Thomas
Gäst
13 februari 2014 kl 10:27

Vad menar WHO denna väntade, katastrofala ökning bero på? Har de någon tanke därom? Känner inte att vi bör låsa fast oss vid en orsak till problemet, det är nog många faktorer som spelar in. Vi kan inte förutsätta att en kraftigt ökad mängd cancerfall endast beror på strålning. Det blir ju lite som att låsa fast sig vid att autism orsakas av vacciner, punkt, när det kan finnas måååånga orsaker.

Med det sagt vill jag framhäva att jag inte är en vän av trådlösa nätverk och all elektromagnetisk strålning från alla våra balla prylar.

Micke
Micke
Gäst
13 februari 2014 kl 14:52

En anledning till ökning kommer man se nu när Du Ponts GM majs kommer odlas inom EU,
fast 19 av 28 röstade emot. Sen fanns nästan inte hudcancer tidigare fast vi var ute i solen och odlade mat innan traktorer fanns. Solskyddskrämer är däremot en sak som orsakar hudcancer. Finns även studier där dem som har hudcancer har bättre utgång av att vistas i solen än dem som inte gör det.

M Merlingen
M Merlingen
Gäst
15 februari 2014 kl 17:25

Det är utan tvivel en lavinartad utveckling av hälsoproblem, som vi har framför oss pga all artificiell exponering av expansionsenergi, EMF. Vissa redan svaga individer blir dåliga direkt, medan alla andra utmattas succesivt. I större eller mindre utsträckning i framför allt immunsystem och den neurologiska funktionen. Efter snart 15 års intresse av denna hälsofråga, så kan jag bara konstatera att sjuk-vården fortfarande har bedrövligt lite kunnande om problematiken. Samt obefintlig hjälp med behandling av drabbade personer. Räddningen för väldigt många är komplementär medicin och homeopati, där man sedan 1000 tals år utvecklat fungerande metoder. Att sjukdomsutvecklingen är så katastrofal i just Sverige är inget annat än resultatet av industrin och deras kollegor på myndighetsnivå ageranden i decennier. Där man systematiskt hindrat fungerande naturmedel för behandling av cancer och många andra allvarliga tillstånd, samt hindrat behandling som bevisligen gjort människor större tjänst än sjukavården lyckats med. Priset får den enskilde alltid betala och dom som lyssnar på Svenska sjuk-vården och myndigheters rekommendationer verkar bli dom som råkar värst ut.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
15 februari 2014 kl 19:44

Vore intressant att se studier med råttor som bevisar cancer från magnetfält.
GMO verkar ju helt solklart med den rapporten som publicerats, men hur solklart är det egentligen med 3G och 4G?

Janne
Janne(@janne)
15 februari 2014 kl 19:55

Här kan du läsa mer Martin Gustavsson om du betvivlar att 3G och 4G orsakar cancer: http://mobiltelefoni.tv/2013/10/04/mobilen-kan-orsaka-hjarntumor-bekraftat-i-ny-stor-studie/

Josef Boberg
Gäst
16 februari 2014 kl 17:35

Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det. Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

Mariann Nyqvist
Mariann Nyqvist
Gäst
16 februari 2014 kl 19:59

Om den digitala tekniken är farlig idag är det inget mot det fullskaliga teknikhelvete som ska rullas ut i under de närmsta åren enligt planerna i “Europe Future – Smart Growth 2020” och “European Digital Agenda”. “The future of infrastructure and city planning will be based on integrating ICT systems and using big data to make our cities better places to live and work”.

Vad händer med våra kroppar när vi i allt högre grad penetreras av strålning med trådlös teknik? WHO är nog i högsta grad medvetna om hur våra kroppar påverkas negativt när vi i allt högre grad kommer att penetreras av trådlös strålning genom utveckling av Smarta städer genom “smart teknik”.

På länken nedan redogör de för implementeringen av ny digital teknik. Här talar de bl a om “High sensitive (x20), Wide frequency band (0.01-10kHz) piezoelectric sensors” för användning i “Smarta samhällen”. Piezoelectric transducers används bl a för mind control.

Smart-Society-based-on-connecting-technologies : http://iot-forum.eu/wp-content/uploads/2014/01/Smart-Society-based-on-connecting-technologies.pdf

bioteknikern
bioteknikern
Gäst
18 februari 2014 kl 13:15

Vilken bra artikel! Men Olle vars är referensen? …. låt mig se om studier från WHO kan motsäga din slutsats http://www.who.int/peh-emf/about/WhatisEMF/en/index1.html gällande cancer hotet från elektroniska enheter.

Sen så gällande länder som använder mest elektronisk utrustning minskar risken för cancer http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2003/pr27/en/ tex Nord Amerika, Europa och Australien

trackback
14 juni 2018 kl 00:48

[…] Olle Johansson is Associate Professor and Assistant Professor in Neuroscience at the Karolinska Institute, Stockholm. From the original in Swedish published 12 Feb. 2014 by Newsvoice. […]