Föreningen grävande journalister börjar dela ut antipriset “Rullgardinen”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 mars 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Terje CarlssonFöreningen grävande journalister, FGJ ska från och med 2015 börja dela ut antipriset “Rullgardinen” till en myndighet eller annan part som hindrar öppenheten i landet. Syftet är att visa att Sverige inte alltid är så öppet.

Foto: Twitter.com/TerjeCarlsson

“Vi märker att myndigheter fördröjer, skapar problem och kommer med bortförklaringar till varför de inte lämnar ut handlingar i tid. Ofta måste man överklaga ända upp till justitieombudsmannen för att få ut ärendena”, säger FGJs ordförande Terje Carlsson till Journalisten.

Rullgardinen kommer inte att delas ut under själva grävseminariet, men kanske i samband med att nomineringarna till Guldspaden offentliggörs, skriver Håkan Lindqvist på Jounalisten.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *