Föreningen grävande journalister börjar dela ut antipriset “Rullgardinen”

0

Terje CarlssonFöreningen grävande journalister, FGJ ska från och med 2015 börja dela ut antipriset “Rullgardinen” till en myndighet eller annan part som hindrar öppenheten i landet. Syftet är att visa att Sverige inte alltid är så öppet.

Foto: Twitter.com/TerjeCarlsson

“Vi märker att myndigheter fördröjer, skapar problem och kommer med bortförklaringar till varför de inte lämnar ut handlingar i tid. Ofta måste man överklaga ända upp till justitieombudsmannen för att få ut ärendena”, säger FGJs ordförande Terje Carlsson till Journalisten.

Rullgardinen kommer inte att delas ut under själva grävseminariet, men kanske i samband med att nomineringarna till Guldspaden offentliggörs, skriver Håkan Lindqvist på Jounalisten.Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSe hela webb-TV-serien H+ om transhumanismens faror
Nästa artikelFarmakolog, forskare, läkare: Läkemedelsverket engagerar sig inte i biverkningar
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer