NASA study: industrial civilisation headed for ‘irreversible collapse’?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2014
- NewsVoice redaktion

This-NASA-Earth-Observato-006THE GUARDIAN. A new study sponsored by Nasa’s Goddard Space Flight Center has highlighted the prospect that global industrial civilisation could collapse in coming decades due to unsustainable resource exploitation and increasingly unequal wealth distribution.

Photo: NASA

Noting that warnings of ‘collapse’ are often seen to be fringe or controversial, the study attempts to make sense of compelling historical data showing that “the process of rise-and-collapse is actually a recurrent cycle found throughout history.” Cases of severe civilisational disruption due to “precipitous collapse – often lasting centuries – have been quite common.”

Read moreSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: collapseNASA
Stöd NewsVoice 2024
 • Willle B, det vore väl en enkel sak att fråga honom? Så behöver du inte ta upp utrymme på hemsidan med onödiga frågor?
  Fast, du kanske inte vågar kontakta honom?

 • Åke

  Tittade på MT KESHE och är han inte lite för mycket ?

  Han har lösningen på världssvälten, energin freden och jag vet inte vad.
  Enligt uppgift för att undgå att bli mördad så har han lämnat all sin dokumentation på USB-minnen till olika regeringar.
  Tydligen skulle det skett för flera år sedan.
  Så var finns hans uppfinningar ?

  ERICOSCAR
  MARS 2014

 • Att NASA för fram tanken på kollaps är intressant om än väl sent för att kunna vända skutan. Jorden lär överleva men inte människan. Möjligen några få. Vilket inte är svårt att se väl man vidgar perspektivet till att omfatta hela denna “civilisation”. Det finns en gammal organisatorisk sanning, känd sedan 1970-talets början “varje organisation bär inom sig fröet till sin egen undergång”. Orsak. En organisation skapad av intellektet saknar den levande dynamiken och bryts därför sönder av det naturliga förändringstrycket. Enkelt. Men svårt att acceptera för de flesta.

 • Googla “This is a crucial interview with Iranian free energy scientist MT KESHE”
  och lär att guld har blivit värdelöst. En neutron adderad till kvicksilver och du får guld och energi.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *