Nicole Silverstolpe: “Det behövs mer kunskaper om KAM i cancervården”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 17 mars 2014
- NewsVoice redaktion

Nicole SilverstolpeVäldigt många cancerpatienter använder någon form av komplementär medicin (KAM), men inom cancervården finns en del brister i kunskap och attityd kring detta. Särskilt tydligt blir det när patienter tackar nej till en föreslagen behandling. Det förekommer då att patienten inte erbjuds fortsatt stöd och uppföljning, säger Nicole Silverstolpe som är Enhetschef processer och ställföreträdande chef för Regionalt Cancercentrum Stockholm Gotland.

Text: Nicole Silverstolpe | Foto: Cancercentrum.se

RCC Stockholm Gotland är ett av sex regionala cancercentra som kom till som följd av den nationella cancerstrategin för några år sedan. De ska leda och samordna respektive regions arbete med att effektivisera cancersjukvårdens processer och inte minst att åstadkomma en mer patientfokuserad och jämlik cancervård. Patientperspektivet väger tungt i det här arbetet.

Läs mer i Vidarnytt


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • När någon inom forskningen och sjukvården säger sig verka för bättre cancerbehandling, så bör man verkligen fundera lite. Under 50 års forskning “vet” man fortfarande INTE vad cancer egentligen är, varför heller ingen förebyggande verksamhet sker. Alla tusentals miljarder av statliga pengar och insamlingar likt det löjliga rosa bandet, har i princip lett till starkare gifter, mer strålning och vassare knivar i behandling. Man klarar inte ens av att skilja på cancer och allvarligt elöverkänsliga personers cellförändringar, vilket gör att man strålar dessa elöverkänsliga som oftast ganska snabbt dör helt logiskt. Samtidigt ser man till att förbjuda väl fungerande homeopatika och andra naturmediciner, samt naturligtvis förbjuda all alternativmedicin att behandla cancer. Trots att idag mer än 1 av 3 får cancer, så böjer man sig INTE ödmjukt över det faktum att sjuk-vård med uppenbar tydlighet INTE klarar av cancerproblemet. Man kör på i samma korkade hjulspår med väldigt stöddig attityd om att var “bäst”. Självklart kostar cancervård samhället extremt med pengar, vilket förmodligen är syftet för att skapa vinster i lämpliga företag. Därmed går att förstå logiken med dagens cancervård. Ju fler som får det, desto bättre. Ju längre man kan behandla och hålla liv i folk, ju mer pengar genereras. En frisk person är naturligtvis ett direkt hot mot systemet, då en sådan inte har ett värde för sjuka-vården.

 • När någon inom forskningen och sjukvården säger sig verka för bättre cancerbehandling, så bör man verkligen fundera lite. Under 50 års forskning “vet” man fortfarande INTE vad cancer egentligen är, varför heller ingen förebyggande verksamhet sker. Alla tusentals miljarder av statliga pengar och insamlingar likt det löjliga rosa bandet, har i princip lett till starkare gifter, mer strålning och vassare knivar i behandling. Man klarar inte ens av att skilja på cancer och allvarligt elöverkänsliga personers cellförändringar, vilket gör att man strålar dessa elöverkänsliga som oftast ganska snabbt dör helt logiskt. Samtidigt ser man till att förbjuda väl fungerande homeopatika och andra naturmediciner, samt naturligtvis förbjuda all alternativmedicin att behandla cancer. Trots att idag mer än 1 av 3 får cancer, så böjer man sig INTE ödmjukt över det faktum att sjuk-vård med uppenbar tydlighet INTE klarar av cancerproblemet. Man kör på i samma korkade hjulspår med väldigt stöddig attityd om att var “bäst”. Självklart kostar cancervård samhället extremt med pengar, vilket förmodligen är syftet för att skapa vinster i lämpliga företag. Därmed går att förstå logiken med dagens cancervård. Ju fler som får det, desto bättre. Ju längre man kan behandla och hålla liv i folk, ju mer pengar genereras. En frisk person är naturligtvis ett direkt hot mot systemet, då en sådan inte har ett värde för sjuka-vården.

 • Att det finns väldigt dålig kunskap och många falska myter inom skolmedicin utbildningen om alternativ och komplementär medicin skapar utan tvekan problem. När de som är väl insatta i frågorna tycker det är problem, så håller jag med. Hur, och när kan utbildning styras in till en rimlig syn på alternativa metoder inom sjukvården?

 • Jag är en ärlig person/Datatekniker sen 27 år med ca:70.000 timmar på internet. fått mycket kunskap därigenom, lite som att läsa en bok, man kommer ihåg fragment, men sammantaget så blir det mycket. . som vill sprida kunskap om alternativa behandlingsmetoder mot dödliga sjukdomar.
  Samhället undanhåller / för oss bakom ljuset, vanliga medborgare sanningen om Marijuanans medicinska egenskaper.

  Det är svårt att försöka förklara det jag vill ha sagt, utan att det ska misstolkas.
  Det jag vill ha sagt är att vi har lösningen på många dödliga sjukdomar, som kan behandlas utan biverkningar.
  Men det saknas Klinisk forskning på området vad den har för medicinska egenskaper.
  jag vill få igång en debatt om “Marijuanans” verkliga ofarlighet/farlighet, som det är nu så är den alldeles felaktig/snedvriden i alla avseenden redan från start.

  Det finns inget bruk, bara missbruk. enligt myndigheterna.
  Det är ju ett sånt stort och komplext ämne, så det är inte lätt förklarat, jag ska försöka efter bästa förmåga att ge er relevant information.
  jag ger er 3 filmer i hög kvalite så att ni får bilda er en egen uppfattning om vad det hela handlar om. Allt som jag satt på pränt på denna sida står jag för.. till 100 %.

  http://www.thedailybeast.com/articles/2012/09/06/marijuana-fights-cancer-and-helps-manage-side-effects-researchers-find.html

  CANNABINOIDS KILL CANCER CELLS !!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Xh2qd_foV-4

  Cannabis Madness – Dr. Sanjay Gupta Reports (2014 CNN Documentary – Full HD 1080p)
  https://www.youtube.com/watch?v=i2qFDb8LExo

 • Tänk om “Sverige” som nation skulle satsa på att bli Värdsledande på att ta fram Mediciner för stora folksjukdomar.
  Visserligen så är det lite kontroversiellt, att forska på Marijuana. men betänk, att vi kanske har lösningen på gåtan hur vi ska kunna behandla sjukdomar , som idag leder till döden för det stora flertalet.
  Jag är ju inte ute efter att släppa Cannabis/marijuanan fri.
  Det jag vill ha är en bra medicin som hjälper mig att bli frisk efter min kraftiga stroke, som det är nu 7 mån efter min stroke är jag fortfarande sjuk.
  Trodde vi var värdsledande i forskning, kan det vara för att vi inte vill trampa dom stora läkemedelsbolagen på fötterna,eller för att vi ska föra en restriktiv narkotikapolitik.
  Den så kallade Marijuanan är en Medicin egentligen, men den missbrukas av det stora flertalet. Av Europas 27 länder så är det 15 länder som erbjuder Medicinsk Marijuana till sina medborgare. I Sverige så klassas den som en farlig drog, vi blundar för alla medicinska framsteg från marijuanan.
  ska ge er länkar i nästa inlägg, till relevant information om alternativ behandling.
  Allt som jag satt på pränt på denna sida står jag för.. till 100 %.

 • Att det finns väldigt dålig kunskap och många falska myter inom skolmedicin utbildningen om alternativ och komplementär medicin skapar utan tvekan problem. När de som är väl insatta i frågorna tycker det är problem, så håller jag med. Hur, och när kan utbildning styras in till en rimlig syn på alternativa metoder inom sjukvården?

 • Jag är en ärlig person/Datatekniker sen 27 år med ca:70.000 timmar på internet. fått mycket kunskap därigenom, lite som att läsa en bok, man kommer ihåg fragment, men sammantaget så blir det mycket. . som vill sprida kunskap om alternativa behandlingsmetoder mot dödliga sjukdomar.
  Samhället undanhåller / för oss bakom ljuset, vanliga medborgare sanningen om Marijuanans medicinska egenskaper.

  Det är svårt att försöka förklara det jag vill ha sagt, utan att det ska misstolkas.
  Det jag vill ha sagt är att vi har lösningen på många dödliga sjukdomar, som kan behandlas utan biverkningar.
  Men det saknas Klinisk forskning på området vad den har för medicinska egenskaper.
  jag vill få igång en debatt om “Marijuanans” verkliga ofarlighet/farlighet, som det är nu så är den alldeles felaktig/snedvriden i alla avseenden redan från start.

  Det finns inget bruk, bara missbruk. enligt myndigheterna.
  Det är ju ett sånt stort och komplext ämne, så det är inte lätt förklarat, jag ska försöka efter bästa förmåga att ge er relevant information.
  jag ger er 3 filmer i hög kvalite så att ni får bilda er en egen uppfattning om vad det hela handlar om. Allt som jag satt på pränt på denna sida står jag för.. till 100 %.

  http://www.thedailybeast.com/articles/2012/09/06/marijuana-fights-cancer-and-helps-manage-side-effects-researchers-find.html

  CANNABINOIDS KILL CANCER CELLS !!!
  https://www.youtube.com/watch?v=Xh2qd_foV-4

  Cannabis Madness – Dr. Sanjay Gupta Reports (2014 CNN Documentary – Full HD 1080p)
  https://www.youtube.com/watch?v=i2qFDb8LExo

 • Tänk om “Sverige” som nation skulle satsa på att bli Värdsledande på att ta fram Mediciner för stora folksjukdomar.
  Visserligen så är det lite kontroversiellt, att forska på Marijuana. men betänk, att vi kanske har lösningen på gåtan hur vi ska kunna behandla sjukdomar , som idag leder till döden för det stora flertalet.
  Jag är ju inte ute efter att släppa Cannabis/marijuanan fri.
  Det jag vill ha är en bra medicin som hjälper mig att bli frisk efter min kraftiga stroke, som det är nu 7 mån efter min stroke är jag fortfarande sjuk.
  Trodde vi var värdsledande i forskning, kan det vara för att vi inte vill trampa dom stora läkemedelsbolagen på fötterna,eller för att vi ska föra en restriktiv narkotikapolitik.
  Den så kallade Marijuanan är en Medicin egentligen, men den missbrukas av det stora flertalet. Av Europas 27 länder så är det 15 länder som erbjuder Medicinsk Marijuana till sina medborgare. I Sverige så klassas den som en farlig drog, vi blundar för alla medicinska framsteg från marijuanan.
  ska ge er länkar i nästa inlägg, till relevant information om alternativ behandling.
  Allt som jag satt på pränt på denna sida står jag för.. till 100 %.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *