Statsterrorism går i hand med krigsdataspel

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 mars 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Statsterrorismen är termen som massmedia och politiker undviker att diskutera. Den är utförd av av stater som rekryterat unga män i 20-25 årsåldern vilka direkt eller indirekt dödar “skyldiga” och oskyldiga i Mellanöstern, Afrika och Eurasien.

Det sker just nu. Det är en kontinuerlig, planerad och systematisk aktivitet på uppdrag av vissa stater riktad mot andra stater och deras befolkningar. I korselden finns alltid mammorna, papporna och barnen. Sådana som du och jag med våra barn fast i andra länder.

I ena änden rekryterar stater unga män som nyligen passerat pojkstadiet till vuxenstadiet för att döda unga och äldre män i andra stater som rekryterats för att försvara sina hemländer. Hur många individer tog besluten om att starta dessa krig? Förmodligen bara en handfull män i varje mötesrum för varje krig. I andra änden dör 1000-tals, 100 000-tals eller i värsta fall miljontals människor. Folk som dödar folk utan att de egentligen förstår illusionismen som skapade krigen.

Fotokollaget ovan består av en skärmdump från dagens SvD med inlagda foton på maskerade soldater från USA, Frankrike och Ryssland. Det förekommer att dessa soldater använder dödskallehuvor för att ingjuta extra mycket skräck. I centrum av kollaget finns ett foto på ett barn som dött på grund av krig.

När jag sökte bland bilderna på Google relaterade till nyckelord som: masked hooded soliders etc hittade jag bilder som var så ohyggliga att de omöjligen kan visas. De mest frånstötande fotona visade söndertrasade döda och levande barn.

Du, jag och våra barn i utvalda länder i världen är föremål för den militära industrins miljardintäkter från krig som förs bakom en illusorisk ridå av fina politiska ord om demokrati, terrorism och beskydd av medborgare.

Terror, terrorism, statsterrorism

Elias Wessen beskriver i boken “Våra ord” ordet terror och terrorism som skräckvälde, skräckbild, skräck.

Nationalencyklopedin definierar terrorism med orden:

“terrorism, våldshandlingar som är politiskt betingade och syftar till att påverka samhället eller ett lands politik utan hänsyn till om oskyldiga drabbas. Terrorism används av extrema högerinriktade och vänsterinriktade politiska organisationer, religiösa, nationalistiska, etniska och revolutionära grupperingar samt av enstaka regeringar…”

Wikipedia definierar ordet statsterrorism så här:

“Statsterrorism är terrorism som anbefalls av eller har sitt ursprung från en statsledning, det vill säga att en stats regering beordrar terrordåd eller stödjer terroristgrupper verksamma mot den egna eller andra länders befolkningar.”

“Vilka handlingar som faller under kategorin “statsterrorism” är i likhet med “terrorism” kontroversiellt, saknar juridisk definition och används ofta av representanter av en stat i anklagelser mot andra staters agerande.”

De fotorealistiska krigsspelen som förbereder grabbarna för riktiga krig

En av bilderna i kollaget ovan visar en fransk ung man som rekryterats av franska staten att kriga i Mali i Afrika. Han bär en mask som säljs i anslutning till datakrigsspelet Call of Duty, ett spel som garanterat används för att locka unga män att ta värvning.

Ett svenskt spelföretag säljer ett av de mest populära krigsspelen i världen. Det heter Battlefield och produceras av DICE med kontor i Stockholm och Los Angeles. I Battlefield 4 kan du träna krig bland annat i Oman och vid Kaspiska havet (nära Ukraina).

Det är märkligt att konstatera att spelens krigsscenarier, allt eftersom den nya versionerna presenteras, ofta ligger några få år före de verkliga krigen i världen. Det är som krigsspelen förbereder rekryteringsprocessen. Gränsen mellan fiktion och planerad verklighet suddas ut.

Affärerna går lysande för speltillverkarna före krigen, för den militära industrin under krigen och för infrastrukturbolagen som ska “hjälpa” till med att bygga upp länderna efter krigen.

Text och kollage: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Statsterrorismen på USA:s hemmaplan griper allt mer omkring sig. För att fylla de privata fängelserna och därmed råna stater på skattepengar kan man få fängelse för att samla regnvatten! Odla egna grönsaker kan leda till fängelse!
  http://www.henrymakow.com/

 • Tackar för det Kjell,
  Jo han Calle känns lite off på något sätt, i förhållande till rollen som utrikesminister för ett enskilt litet periferiland som Sverige, lägger sig i saker en minister i ett litet land inte borde lägga sej i. Nåja vi får fortsätta att observera, samla information, vara medborgarjournalister.
  Sedan ställer vi ofredsivrarna till svars för deras gärninga när tillräcklig information finns,

  Är ca en miljon av oss vanliga människor på varje bankstersperson(NWO) och många är medvetna idag. Man ser ett visst ljus i tunneln typ känna det som 🙂

 • Bosse Battlefield, vore bra om det fanns en gilla länk, då fick du många nu. Tack för din bra sista kommentar! C.B som gorilla och springpojk för banksterklassen var top-5. Förlåt kunde inte låta bli! Tack Bosse!

 • Jo jag kommer också från It-sektorn, “lite” World of Warcraft och Battlefield har man ju kört 🙂
  Men kanske kan de fotorealistiska spelen av idag påverka barnen lite som TV påverkar alla vuxna soffpotatisar att sitta i trans med alfavågor snurrandes i skallen genererade av tv:n resulterande i att okritiskt bara ta in informationen från skärmen.

  Kollade vad TV4 rapporterade om Ukrina igår, vad de rapporterade var lite som att Carl Bildt skulle åka dit och hjälpa de stackars ukrainarna som nån vit riddare. Vikken propaganda, när denna situation är oerhört mer komplicerad än att Putin är dum mot Ukrina och Bildt ock Kerry ska säga BUH! till Putte så ska allt bli bra.

  USA senaste vändorna: Oprovocerat Invaderat Irak, Egypten, Libyen och nästan Syrien samt Iran, de har flera hundra militärbaser i världen. Ryssland har en = i Ukraina!!

  Säger bara det, vilka hycklare de är Bildt, Kerry, Obama, Går jättebra att köra angreppskrig om de startar upp det hela men om Ryssland gör något ja då strider det mot folkrätten ha ha ha. Clownen Kerry LOL..

  Inte f-n representerar Bildt Sverige, Han är en gorilla för banksterklassen. de har ingen lojalitet mot enskilda länder/grupper av människor, Follow the money. Hur fick han sina oljekontrakt i Arfrika? Jo han är springchas åt makteliten, varje år delar de ut förmögenheter till de lydiga statsmän och andra som sprungit deras ärenden.

 • Jag har också spelat dessa spel. De är en del av vår kultur och det blir “naturligt” om man jobbar mycket med IT, webb som ett nöje med arbetskamrater etc. För 10 år sedan var spelen förhållandevis orealistiska och harmlösa, för en vuxen. Idag är det helt annorlunda. Idag är de mycket realistiska och mycket politiska samt “magnetiska” på de yngre killarna. De kan bli en livsstil.

  Som vuxen vet man att det är fiktion, men vad jag sett har skolskjutningarna i bla USA genomförts av unga killar (18-20 år) som älskar dataspel, gärna våldsamma, samtidigt går de på SSRI, kanske är de även outsiders i klasserna.

  Men de som är mest obehagligt är hur de används för att rekrytera killar till verkliga krig och i dagens moderna krig sätts de i kommandocentraler som styr drönare och missiler 100-1000 mil bort och de slipper ofta se den död de skapar.

  RT.com kör just nu ett inslag om detta. Jag ska se om jag kan finna det.

 • Bra och viktigt inlägg men slutklämmen känns konstig, jag spelar Battlefield 4, har aldrig känt behov av att kriga i verkligheten. Det är faktiskt ett spel, de som inte ser skillnad på detta och den verkliga världen har nog andra problem i botten. Gissar på biverkningar av SSRI-droger som läkarna delar ut som godis till barnen i så fall. Men kanske ungdomar är mera lättpåverkade som Mona Nillson var inne på ovan och bör skyddas från dessa spel upp till 18 eller 21 år?

 • Mycket bra och viktig artikel som visar att News Voice är en sund motpol till den hjärntvätt som de “tongivande medierna” ägnar sig åt där mycket vänds upp och ner, där angreppskrig är fredsbevarande insatser och där personer som tjänar pengar på att sälja något så avskyvärt som krigshetsarspel till barn och ungdomar blir framgångsrika företagare som ägnar sig åt något väldigt bra. Något av det mest fördummande jag sett var när en gymnastiklärare fick Microsofts pris “Guldäpplet” sedan han fört in krigsspelet “Counterstrike” på gymnastiklektionen. Inte ens på gymnastiklektionerna ska alltså barnen slippa undan hjärntvätten….

  http://www.vasbygymnasium.se/

  http://www.skolvarlden.se/webb-tv/tv-spel-pa-schemat

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *