Stoppa årets provodlingar med GMO-grödor

7
260

namninsamlingJordbruksverket har i år 2014 fått in två ansökningar ang. fältförsök med GMO grödor. Det ena är en ansökan som gäller odling av Hybridasp. Ansökan har lämnats in av: Sveriges lantbruksuniversitet, Skoglig genetik och växtfysiologi, Umeå Plant Science Centre. Den andra grödan är Potatis.

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU
Institutionen för växtskyddsbiologi,
Box 102
230 53 Alnarp

Synpunkter för att förhindra provodlingar av GMO ska lämnas in före den 14 mars.

Skriv till

Mer info

Det finns även en namninsamling för ett GMO-fritt Sverige som i skrivande stund har 11 320 st röster.

gmo-fritt-sverige


 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.
Jag bor på Österlen på en liten gård som är delvis självförsörjande med min familj och djur. De frågor jag brinner för är miljö, hållbar odling/jordbruk, närodlad ekologisk mat utan tillsatser och gifter samt hälsa. Jag arbetar med healing. Jag har bott 5 år i Los Angeles och Singapore och har tidigare arbetat som research-chef på ett headhuntingbolag inom IT-telecom. Blogg: www.appeltorpslillagard.blogg.se/ Hemsida: www.reconnectivhealings.se/

7 KOMMENTARER

 1. 11.531 underskrifter just nu. Sockerbetor, hybridasp och potatis – vad härnäst??
  Inte mycket har hänt sedan jag skrev på för ett bra tag sedan – har dessutom delat länken ett par ggr. Varför är det så få underskrifter?
  Jag fattar inte att inte fler har skrivit på petitionen.
  Hur tänker svenska folket egentligen betr. GMOs?
  Varför ’bryr sig’ så få??
  Det är ont om tid!!!

 2. Svenska folket sover dom har inte vaknat än sitter bara o kollar på dum tv har ingen aning om vad som händer i Sverige o runt om i världen zombier dom flesta vet inte ens vad gmo är fast det är livsfarligt dags o vakna upp nu ur komman innan det e försent folk är hjärntvättade mk ultra sweden

 3. Såg just att en tredje ansökan kommit in ang. prov odlingar…Backtrav vill prov odlas av Umeå Plant Science Centre, Fysiologisk botanik, Umeå Universitet !!!

 4. Har mailat jordbruksverket nu och sagt vad jag tycker. Gör det du med ! Ju fler som gör det, desto bättre – Kom igen! Nu fyller vi deras mailbox om att det här inte är okej !!!!!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här