Timothy Snyder – När propagandans dimridåer banade väg för kriget

publicerad 4 mars 2014
- Henrik G

Timothy SnyderDN. Efter de dramatiska händelserna i ­Ukraina har analysen i väst ofta låtit märk- ligt lik den från Moskva: Det har talats om en fascistisk statskupp. Historikern Timothy Snyder skriver om en mediebild som leder mot katastrofen.

Timothy Snyder är historiker och författare, bland annat till den pribelönta boken ”Den blodiga jorden: Europa mellan Hitler och Stalin” (Albert Bonniers förlag), ett standardverk som givits ut på mer än tjugo språk. En längre version av texten är publicerad i The New York Review of Books.

Övers. från engelska: Jonas Thente | Foto: history.yale.edu

Läs mer i DNSå här kan du stötta Newsvoice

  • Jag tror att ingen som tvivlar på Yanukovits korrupta regering men fortfarande han blev vald på en demokratisk val.Det handlar inte om vad han har gjort det handlar vad west har gjort på Majdan.Mycket märkligt också att alla west media bara dömer ut Putin men idag när jag tittade på Putins live presskonferens då ca.vid halva tiden började båda CNN och BBC köra deras egna tolkningar och tåg bort ljudet på vad Putin sa.Endast man kunde följa var på RT.com de visade hela presskonferensen till slut.Förmodligen efter Putin sa att USA driver en politik “Antingen du är med oss eller mot oss”som inte gick hem på dessa kanaler.Då frågar jag,vem kör dimridå här ????? Mycket konstigt också att inget hörs från Kina eller Indien.Kina har sagt att om USA ska införa sanktioner mot Ryssland kommer de kräva USA på alla sina skulder i GULD.Varför bara visas den ena sidans talan på TV,radio och tidningar ???

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *