Why GMO Trees Will Destroy Forest Biodiversity & Life on Earth

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 mars 2014
- NewsVoice redaktion

GMO-treesINFOWARS. If you have wondered what GMO forests will do to the planet, and if they have anything in common with GMO food crops, you are likely to be flummoxed by the plans of the plutocracy to take all of the ‘natural’ out of nature.

Text: Christina Sarich, Infowars.com

Our forests provide an extremely high level of biodiversity, and the destruction of the Amazon forests in recent years has eradicated estimated thousands of life-giving plants and herbs, not to mention diverse animal species. Over 90% of Amazonian plants, for example, have not yet been studied by western science, but have been used by natives for thousands of years to teat a multitude of ailments.

Whether it is food crops, fuel crops, or now, our forests, GMO is a haphazard and money-grabbing tactic for corporate interests to continue their aggressive and life-killing habits of ruining human, animal and plant health.

Read more

ArcanumSkolan 2024

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det är intressant att när man skall angripa en avart så börjar man med något helt annat.

  Sant är att vissa industrier avverkar regnskog mm men den allra största arealen förstörs av fattiga människor som söker livsrum. Man svedjebränner i asien till den grad att hälsan skadas av all rök.
  Allt detta på grund av överbefolkning och svaga regeringar som inte kan ge sina folk de enklaste basförutsättningar.
  Jordens skogsförluster är INTE primärt en följd av kapitalets krav.

  Men växtförädling behöver inte vara fel, se författarens exempel på hur man försöker rädda Amerikanska kastanjer med anlag från Asien. Kanske kunde våra Lindar och ekar m.fl. träd som drabbats av sjukdomar också kunna räddas på samma sätt.

  Växtförädling låter väl OK ?
  Och om man tänker på Gregor Mendel som redan på 1800-talet förklarade mekanismerna bakom avel och mutationer. Han var ju dessutom präst och munk.
  Och som det brukar stå ” i tusentals år” har människan sysslat med förädling och genetik,fast de visste inte att det hette så.
  Resultatet ses idag på alla slags hundar, katter och tamboskap som med stor möda framavlats sedan vi klättrade ned från träden.

  Men säger någon GMO så kommer faan lös……………..
  Fast det är samma sak ,men lite mer vetenskapligt och man kan ta genvägar.

  Jag tycker inte det är fel så länge man håller sig “inom familjen” så att säga. Däremot undrar man ju om det är OK att ta en gen från en fisk och föra in i en tomat? Det skulle sannolikt ta långtid innan naturen gjorde det självt…………?

  På Gotland har jag en del mark som ligger i träda, jag har frågat flera svinuppfödare om de vill odla ex.v. majs på min mark till sina grisar. Men nej, det går inte att odla rätt majs här så man köper soja från utlandet istället. Kanske från Brasilien ? Vad vet jag ?
  Sannolikheten att vi alla redan, åtminstone indirekt, äter en hel del GMO-mat är rätt stor!

  Sak vi sluta äta gris (?) den går ju tydligen inte att föda upp med svenskproducerad mat, och hur ser det ut i Danmark?

  I skogen har vi sedan 60-talet “oändliga” monokulturer av Contorta, vilket visat sig vara mindre lyckat när det stormar………..
  Vem klagar på det?

  Jag har försökt väcka några tankar.
  Snälla, debattera utifrån det och kom inte med teflonsvar eller påståenden om något helt annat.

  ERICOSCAR
  MARS 2014

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *