Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Flygbolagsrepresentant om “cloud seeding” och Project Cloverleaf

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 april 2014
- NewsVoice redaktion

Geoengineering schematic

NOTERAT. NewsVoice väljer att publicera ett anonymt mail från år 2000 som skickades till Carnicom en fd myndighetsanställd person som privatforskar på cloud seeding och geoengineering. Av särskilt intresse i mailet är något som kallas projekt “Cloverleaf” som sägs vara ett pågående geoengineering-projekt. Nedan publiceras även en ljudintervju från 2011 med AC Griffith som diskuterar projektet.

Översättning: NewsVoice | Illustration: Lawrence Livermore National Laboratory | Reservation: NewsVoice kan inte bekräfta eller dementera riktigheten i mailet eller intervjun. Läsaren får avgöra utifrån en egen bedömningsgrund.

Mr Carnicom

22 maj, 2000

Jag läste det mail du fått från den anonyma flygmekaniker och kände mig tvungen att svara på det. Även jag arbetar för ett flygbolag, även om jag arbetar på ledningsnivå. Jag kommer inte att säga vilket flygbolag, vilken stad jag befinner mig i, och inte heller vilket bolag jag arbetar för av uppenbara skäl. Jag önskar att jag kunde dokumentera allt jag ska relatera till dig, men att göra det är näst intill omöjligt och skulle leda till eventuell fysisk skada för mig.

E-postmeddelandet från den anonyma mekanikern verkar vara sant. Flygbolag i USA har deltagit i något som kallas Project Cloverleaf i några år nu . Första gången någon informerades om det är 1998. Jag informerades om det under 1999. De få flyg anställda som informerades om Project Cloverleaf fick samtliga genomgå kontroller av sin bakgrund och innan vi informerades fick vi underteckna sekretessavtal, som i princip anger att om vi berättar för någon vad vi vet, kan vi komma att sättas i fängelse .

Ett tjugotal anställda på vårt kontor informerades tillsammans med mig av två tjänstemän från någon myndighet . De ville inte berätta vilken. De berättade för oss att regeringen skulle betala våra flygbolag, tillsammans med andra, för att frigöra speciella kemikalier från kommersiella flygplan.

På frågan vad det var för sorts kemikalier och varför vi skulle spraya dem, berättade de att information gavs på ”need-to-know-basis” och att vi inte tillhörde de som behövde. De hävdade sedan att kemikalierna var ofarliga och att programmet var av sådan betydelse att det behövde göras till varje pris . När vi frågade dem varför de inte bara använde militära flygplan för att spraya dessa kemikalier, uppgav de att det inte fanns tillräckligt med militära flygplan tillgängliga för att släppa kemikalier i så stor omfattning som behövde göras.

Det är därför Project Cloverleaf initierades, för att låta kommersiella flygbolag bistå i att frigöra dessa kemikalier i atmosfären. Då någon frågade varför allt hemlighetsmakeribehövdes uppgav de statliga representanterna att om allmänheten visste att flygplanet de flög på släppte ut kemikalier i luften, skulle miljöaktivistgrupper ställa till ett helvete och kräva stopp för besprutningarna.

Någon frågade sedan om nu kemikalierna är ofarliga, varför inte berätta för allmänheten vad kemikalierna är och varför vi sprutar dem? Han verkade oroad på denna fråga och berättade i en ton av auktoritet att allmänheten inte behöver veta vad som händer, men att detta program är i deras intresse . Han uppgav också att vi inte skulle berätta för någon, inte heller ställa några fler frågor om det . Därmed var genomgången var över.

Alla dokument i vårt kontor avseende Project Cloverleaf förvaras i låsta skåp. Ingen får ta med dessa dokument utanför kontoret . Mycket få anställda får tillgång till dessa dokument och de förblir tysta om vad dokumenten säger .

Mr Carnicom, jag är inte dum. Jag vet att det är något på gång. Och ärligt talat, jag är rädd. Jag känner en hög grad av skuld eftersom jag har varit medveten om denna typ av verksamhet, men inte berättat för någon. Det har tärt på mig att veta att företaget jag arbetar för kan förgifta det amerikanska folket. Jag hoppas att detta brev kommer bli en ögonöppnare för vad som händer.

Återigen, jag önskar att jag kunde ge dig dokumenterad information, men du måste förstå varför jag måste vara helt anonym.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq