GSK anklagas för att ha mutat statligt anställda läkare i Irak

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 april 2014
- NewsVoice redaktion
GSK GlaxoSmithKline - Foto: Maxwell Hamilton, Wikimedia Commons

GlaxoSmithKline anklagas för att ha mutat 16 statligt anställda läkare och apotekare i Irak att sälja företrädesvis GSK:s produkter, enligt Wall Street Journal som är källan till nyheten som sedan spridits till bland annat Reuters. 

The latest allegations concerning Iraq were first reported by the Wall Street Journal, which said it had reviewed emails from a person familiar with GSK’s Middle East operations citing alleged corrupt practices in Iraq, including continuing issues and alleged misconduct dating from last year and 2012.

One of the emails said the malpractices appeared to violate both the FCPA and the British Bribery Act, both of which prohibit bribery of foreign officials.

Foto: Maxwell Hamilton, Wikimedia Commons

Läs mer på Reuters

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *