NASA Discovers First Earth-Size Exoplanet in Habitable Zone

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 april 2014
- NewsVoice redaktion

first-earth-size-exoplanet-habitable-zone

Using NASA’s Kepler Space Telescope, astronomers have discovered the first Earth-size planet orbiting a star in the “habitable zone” — the range of distance from a star where liquid water might pool on the surface of an orbiting planet.

The discovery of Kepler-186f confirms that planets the size of Earth exist in the habitable zone of stars other than our sun.

While planets have previously been found in the habitable zone, they are all at least 40 percent larger in size than Earth, and understanding their makeup is challenging. Kepler-186f is more reminiscent of Earth.

“The discovery of Kepler-186f is a significant step toward finding worlds like our planet Earth,” said Paul Hertz, NASA’s Astrophysics Division director at the agency’s headquarters in Washington. “Future NASA missions, like the Transiting Exoplanet Survey Satellite and the James Webb Space Telescope, will discover the nearest rocky exoplanets and determine their composition and atmospheric conditions, continuing humankind’s quest to find truly Earth-like worlds.”

Read more


Jeremy Kasdin: The flower-shaped starshade that might help us detect Earth-like planets

Astronomers believe that every star in the galaxy has a planet, one fifth of which might harbor life. Only we haven’t seen any of them — yet. Jeremy Kasdin and his team are looking to change that with the design and engineering of an extraordinary piece of equipment: a flower petal-shaped “starshade” that allows a telescope to photograph planets from 50,000 kilometers away. It is, he says, the “coolest possible science.”

ArcanumSkolan 2024


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Hela denna jakt på exoplaneter tycks vara en jakt efter ett substitut för vår egen planet att fly till.
    Men att återskapa det Edens lustgård vi själva en gång fått och fördärvar efter bästa förmåga tycks vara helt ointressant.

  • Det var inte meningen att man skulle hitta MH370. Däremot meningen att vi skall hitta liv i universum.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *