Nya Slussenbygget kan bli en katastrof – avslöjande video

14

I denna videopresentation framgår hur byggprojektet “Nya Slussen” i Stockholm riskerar att utmynna i en katastrofal förstörelse av vyer och en traditionell Stockholms-känsla runt nuvarande Slussen.

Animationerna avslöjar att från gatunivå kommer de vackra vyerna försvinna och täckas av kantiga byggnader som trots mycket glas skymmer sikten. Utsikten över vattnet försvinner till stor del. Byggnaderna kommer inte bli genomskinliga på grund av smuts och takvinklar. Himlen (ofta grå) kommer att speglas i glasytorna.

Inte nog med det, en åttafilig “motorväg” väsentligen byggd i ett plan kommer att binda samman Södermalm med Slussen. Eftersom det ska finnas övergångsställen över den breda vägen kommer det garanterat att bli täta trafikstopp, buller och en dålig luftmiljö.

Maila Stockholms Finansborgarråd Sten Nordin på: [email protected] och klaga.

Nya Slussen katastrof


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Yvonne
Yvonne
Gäst
9 april 2015 kl 09:49

Rädda och rusta upp Slussen söker musiker
9 maj 2015
Vi vill rädda Slussen ifrån undergång via den planerade nybyggnationen. Vi söker musiker och artister som kan ställa upp på detta evenemang GRATIS, då allt detta går ut på att RÄDDA SLUSSEN!
Evenemanget varar mellan 15.00 – 20.00

http://nojestorget.se/arrangor-soker/Artister–Musiker-39954.html

Yvonne
Yvonne
Gäst
10 februari 2015 kl 21:29

Det finns ett jättefint förslag framtaget av de fem ”idealisterna” Svante Forsström, Kjell Forshed, Torsten Westman (1920-2012), Monica Andersson och Ulla Joneborg som är upphovsmakare till Ny syn på Slussen som vill rensa platsen från betong …
Ny syn på Slussen säkrar tunnelbanan mot översvämning genom att T-banan läggs i tunnel under Söderström.
Därmed förbättras kollektivtrafiken samtidigt som stadens historiska centrum och vackraste lägen befrias

Ny syn på Slussen är ett förslag till nybyggnad av Slussen som hamnat lite skymundan i debatten. Det har presenterats tidigare men är nu ytterligare förfinat och ställs ut på Arkitekturgalleriet på Munkbron 3 i Gamla stan.

http://www.gamlastansallskapet.se/katalog_SLUSSEN.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=YjClikgDZr0

Red
Red
Gäst
10 februari 2015 kl 14:42

SvD (25 jan 2015): Undvik ett historiskt misstag

Slutresultatet av förslaget Nya Slussen blir att Sveriges huvudstad, Nordens Venedig, berövas ännu en bit av sin unika skönhet. Vi uppmanar våra politiker att släppa prestigen, tänka om och analysera de alternativa förslag som finns. Det skriver en rad debattörer gemensamt.

Liz
Liz
Gäst
25 juni 2014 kl 10:08

Vad hemskt! Nuvarande slussenkarusell är inget vidare men att bygga igen vattenvägarna, som på bilden, är ju fruktansvärt. Då försvinner ju mycket av Stockholms varumärke.

Yvonne
Yvonne
Gäst
24 juni 2014 kl 21:52

M. Berglund. Jag ställer frågan direkt till dig. Tycker inte du att bilderna från filmen “Stoppa vansinnet-Rädda Slussen” och filmerna som ligger inne på Sthlm Stads hemsida påminner väldigt mycket om varandra i förhållande till det du visar i din länk?

Och jo det finns kulturella katastrofer! Kan varmt rekommendera er att titta på dokumentären “Staden i mitt hjärta”, så kommer ni förstå vidden av denna förstörelse av vår gemensamma stad och dess kulturarv. Risken för hjärtinfarkt är dock stor då man blir så arg! Hela kvarter som endast behövdes rustas upp revs ner och upp kom fula öststatsbyggen istället. I stor del av världen pratas det om hur vacker den är, ska den fortsätta att få vara det, eller ska vi förfula den ännu mer av människor som inte verkar bry sig? http://dinaskattepengar.wordpress.com/slussen-mm/

Yvonne
Yvonne
Gäst
24 juni 2014 kl 16:38

När jag går in på Stockholms Stad hemsida och kollar tycker jag deras ritningar stämmer väl med filmen som visas i inlägget. Scrolla längre ner så finns det ett bildgalleri att jämföra med.
Och vi som sett glaskupolen på Sergelstorg vet ju hur genomskinlig den är efter ett tag. http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/Slussen/

M. Berglund
M. Berglund
Gäst
11 maj 2014 kl 15:36

Det här undrar jag lite över:

“en åttafilig ”motorväg” väsentligen byggd i ett plan kommer att binda samman Södermalm med Slussen. Eftersom det ska finnas övergångsställen över den breda vägen kommer det garanterat att bli täta trafikstopp, buller och en dålig luftmiljö.”

Bron ska väl inte vara i ett plan mer än längst i norr? Enligt planritningarna går de mittersta två filerna ner i ett undre plan och ansluter mot Stadsgårdsleden. Bilden är felritad eftersom den visar bilar även i de två bussfilerna, och ungefär tio gånger så många bilar som det är i Slussen normalt. Jag förstår att du inte är någon stor vän av övergångsställen, men om du kör till Slussen och tittar så ser du att det finns övergångsställen redan idag. Det blir alltså ingen som helst skillnad i trafikstopp och luftmiljö.

Det är många som har låtit sig förledas av den påkostade filmen. Du kan läsa lite om den här:
http://stockholm201.blogspot.se/2014/05/slussenmyter-del-12-nar-bilder-ljuger.html

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
2 maj 2014 kl 19:27

@ Red
Denna rubrik kan kanske passa istället ..då:

“Nya Slussenbygget — en katastrofalt avslöjande video” 😉

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
1 maj 2014 kl 23:02

Lite tråkig sensationsjournalistisk rubrik. “Nya Slussen” må bli fult, vara dåligt planerad, o.s.v., men någon katastrof blir det inte för det. Om däremot hela Slussen riskerar att försvinna i ett gigantiskt slukhål p.g.a. undermåliga geotekniska undersökningar eller liknande, då hade rubriken varit befogad. Undvik gärna aftonblaskornas rubrikstrategi, tack!

Kris
Kris
Gäst
30 april 2014 kl 18:43

Det måste finnas en protestlista nånstans. Går det inte att få slussen k-märkt eller nåt, jag finner det helt sanslöst att denna ikon ska komma att rivas! Jag är inte glad över de här nyheterna =(

Red
Red
Gäst
30 april 2014 kl 15:37

Känns som löjliga bortförklaringar på den länken Chris. Det är 8 bilfiler hur man än räknar. Illustrationerna som visas på bloggspot snarare förstärker bilden att bron blir galet belamrad av bilar och filer. Med cykelfiler blir det 10 filer. Videoanimation ovan visar vad folk kommer att SE när de står på olika ställen på Slussen och det ser minst sabt för jäkligt illa ut. Skymda sikt av kantiga totalt icke-stockholmiska byggnader.

Det enda som framgår av illustrationen är att det tycks inte bli 8 bilfiler på Skeppsbron, en klen tröst.

Chris
Chris
Gäst
30 april 2014 kl 13:11
Red
Red
Gäst
30 april 2014 kl 11:57

Motorväg inom citationstecken. Enligt videon blir det övergångsställen vid korsningarna. Hur skeppsbron ser ut efter att de byggt den 8-filiga “nedfarten” (eller vad man ska kalla det) från Slussen mot Gamla Stan framgår inte av denna video.

Kris
Kris
Gäst
30 april 2014 kl 10:41

Övergångsställen på en åttafilig motorväg? Läser jag rätt eller?? Vad är det här för idioti, hade inte ens hört talas om det…