Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Så här snedrapporterade Anna Bäsén om naturlig synträning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2014
- NewsVoice redaktion
Ann-Marie Näslund, Foto: Richard Ryan

Ann-Marie Näslund synträningAnn-Marie Näslund publicerade igår på sin hemsida sin version om vad som egentligen hände när Expressenjournalisten Anna Bäsén och fotografen Robban Andersson wallraffade ett föredrag om synträning. Bäsén skrev därefter en mycket negativt vinklad artikel och la ut en smygfilmad video på Expressens hemsida. 

Text: Ann-Marie Näslund | Foto på Näslund från hennes hemsida

Expressen kom med dold kamera på en introduktion i synträning. Just denna introduktion var initierad av en kund, Martin Landhage. Martin hade tidigare sagt: ”Ann-Marie, ska vi inte köra en introduktion snart och berätta för fler människor om synträningen eftersom det är så bra?”. Martin Landhage är testingenjör, startade på -6 dioptrier och har mer än halverat sin närsynthet. Han tränar fortfarande och är så oerhört nöjd, att han ville berätta om sin träning och sina fina resultat.

  • 1 februari: Expressen smygfilmar med dold kamera
  • 24 mars: Expressen gör oförberedd intervju med tv-kamera
  • 5 april: Expressen publicerar webb-tv-inslag samt 3 helsidor

En kall lördagmorgon i början av februari, var det dags. 30 personer hade tagit sig till lokalen strax norr om Stockholms Universitet. Jag, Ann-Marie, berättade om Naturlig Syns verksamhet, vad Leo Angart lär ut och lite kort om olika synfel.

Martin berättade om hur han har tränat. Även en annan kund, Fredrik, var med och berättade om sina synförbättringar.

Det mesta förflöt enligt plan och verkade normalt. Efter presentationen, lade jag märke till ett par personer med ett lite avvikande beteende, men fäste inte någon större uppmärksamhet vid det just då: Det handlade om två personer som sade sig vara intresserade av att gå en workshop.

De uppgav namnen Anna Rislund och Robban Anderssson. Anna Rislund skrev ner bådas mejl-adresser och mobilnummer, men nämnde att de inte kunde ange någon postadress eftersom ”de höll på att flytta”. Jag bad henne skriva upp den nya adressen, men hon mumlade något om att det inte var riktigt klart. Därefter skrevs med tveksamhet en adress in med svag blyerts och med knappt läslig stil.

Läs mer på Naturligsyn.seDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq