NewsVoice.se ändrar kategoriseringen och gör nytt försök att lyfta det positiva

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 maj 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson

NewsVoice gör idag några förändringar i ämneskategoriseringen. Vi gör även ett nytt försök att försöka skapa ett innehåll som är minst till 50% lösningsorienterat dvs artiklar och notiser ska handla om positiva nyheter ochexempel där problem lösts och hur man gjorde.

NewsVoice ska inte fastna i en alarmistisk fåra där innehållet mest handlar om att varna för och påpeka missförhållanden i samhället eller världen. Risken finns att NewsVoice hamnar i samma träsk som de flesta andra tidningar som mest lyfter upp det negativa som händer i världen. Särskilt kvällspressen kan bestå mellan 80-100% om negativa händelser.

Problemet å andra sidan med vanlig nyhetspress är att den säljer in mainstream-uppfattningar som nöts in i våra medvetenanden som om de vore sanningar.

Vi slopar GLOBAL SHORT NEWS och inläggen i den kategorin förs in i kategorin NOTISER. Inläggen kan bestå av notiser både på svenska och engelska. EKONOMI får nytt namn EKONOMI & NÄRINGSLIV. Målet är att i den kategorin flöda så kallade RSS-feeds från andra nyhetssajter.

Torbjörn Sassersson, redaktörSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • De mest positiva människorna finns ombord på segelbåtar eller i det skrået. Därefter i eco-odlingar av olika slag. Alltså där “action” är en viktig komponent.

  • Ett bra iniativ. Med lösningsorienterat förstår jag uppslag till lösningar på de stora problemen, inte de små som för allas vår framtid saknar betydelse. T.ex sådant politikerna ägnar sig åt inför det de kallar val. Vad som behövs är ett konstruktivt tänk utanför boxen. Jag har tidigare efterfrågat dem som är beredda att göra en insats, jag erbjudit mig att hålla ihop ett sådant arbete. Men hittills har det varit tyst från alla som diskuterar på siten. Ändring?
    Så jag ställer mig bakom Reds ansats. På newsoc@zelec.se kan jag nås av de som vill vara praktiskt konstruktiva. Jag har en hel del erfarenhet av s.k. trolls, så det är ingen idé att dessa personer försöker nåt.
    Att göra en probleminventering, att se VARFÖR det falleras så mycket i samhället och sedan syntetisera en ny approach där dessa fallisemang inte kan inträffa.

  • Det är svårt att lyfta det positiva när det behöver larmas så mycket. Idag kan vi konstatera svenska public service och alla andra större svenska medier vägrar skriva om den nya franska studien som visar att 30 minuters mobiltelefonerande per dag ökar risken för hjärncancer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *