Samband mellan örats ”dygnsklocka” och hörselskador

1
229

öraI örats hörselsnäcka har forskare funnit en biologisk dygnsklocka som har betydelse vid uppkomst och läkning av hörselskador. Upptäckten kan bana väg för ett läkemedel som behandlar bullerskadade patienter, tror forskarna bakom de nya fynden.

Text: Susanne Larsson, Epoch Times Sverige | Foto: David Benbennick

Mellan 10 till 15 procent av Sveriges befolkning lider av hörselskada och många av dem har skadats av buller på sin arbetsplats.

Nu har forskare vid Karolinska Institutet gjort en viktig upptäckt som kan ha stor betydelse för behandlingen vid hörselskador och som kan förklara varför vi är extra känsliga för buller under olika tider på dygnet.

Läs hela artikeln på Epoch Times Sverige  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Får säga att ”patienten” ’är forskningen själv. Den tror att det finns ”fördelar” att få för människor, genom att utsätta andra kännande varelser för plåga och tortyr, som möss. Ju mer de får hålla på ju värre tillstånd blir det för mänskligheten. Forskning är så befängd.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här