The Putsch in Ukraine – Kiev-loyalist forces surrendered their arms

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 maj 2014
- NewsVoice redaktion

Vice News reports: Last week, Ukraine launched an anti-terror campaign to recapture the cities being occupied by pro-Russia protesters. So far, the campaign hasn’t been going so well.

On April 16, the second day of the campaign, Ukrainian military moving into Sloviansk — the focal point of the pro-Russia forces — and gave up their equipment. The armory was brought to the center of town where it has become a local amusement.

Elsewhere, crowds of pro-Russia protesters stopped a column of Ukrainian troops in Kramatorsk and made them disarm. VICE News correspondent Simon Ostrovsky was on the scene as Ukrainian forces disarmed their weapons and vehicles.

Ryssland-Krim-avvapning


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Ukraine
 • @ulf8lager

  Visst är de flesta nyckelpersoner, med inflytande på USA:s regering, amerikaner men de agerar inte utifrån amerikanska intressen för de har ju totalt förstört landet. På högsta nivå finns det inga länder utan där är allting bara pjäser på “The Grand Chessboard”, även så USA. Så det finns inget amerikanskt imperium. USA är snart helt bankrutt och när bubblan väl spricker kommer kriget komma hem till Amerika. “The chickens coming home to roost” som de brukar säga “over there”.

 • @Mayne Sundevall Hopkins

  “..komma att bli en lydstat…” , den gränsen är för länge sen passerad.

 • Bra och sammanfattande länk av PhD John McMurtry.
  Håller till viss del med Allan att det inte enbart är USAs fel, men en hel del betydande nyckelpersoner som har inflytande över
  amerikanska regeringen kommer från USA.

 • @Leif Erlingsson

  Jag läste den långa analysen och även om jag håller med på många punkter tycker jag ändå att analysen är rätt enögd. Enligt analysen är allting USA:s fel och även om det i stort sätt är sant glömmer han nämna att USA bara är ett verktyg. USA äger inte ens sin egen centralbank för den är ägd av ett konsortium av utländska banker. Washington DC likaså agerar utefter utländska intressen, inte efter Amerikanska.

  Det är inte en enda stat som ligger bakom detta krigförande Globalist-imperium utan det är treenigheten Washington DC, City of London och Vatikanen. Och ytterst de oligarkfamiljer som styr dessa tre mikrostater.

 • En fantstiskt bra analys:
  PhD John McMurtry: “Global Society Destruction” and The Ukraine Crisis: Decoding its Deep Structural Meaning
  Filosofiprofessor John McMurtry har betytt mycket för min egen utveckling – han var min inspiration till att 3 juni 2005 skapa life.lege.net för “Livs-grundade diskussioner“; “Diskussioner om etik & politik som tjänar livet, i relation till d:o som tjänar andra värden än livet och människorna. Kontrasten mellan dödens och livets etik tydliggörs.
  (Till skillnad från globalresearch-länken Allan postade så har denna globalresearch-länk något substantiellt att säga.)

 • Det är hög tid att den stora majoriteten av det ukrainska folket får kunskap om vilken som
  är deras egentliga fiende – nämligen aktörerna från Washington, Nato, EU ( inklusive
  “ryssofoben” Bildt) och så de ultafascisitiska ukrainska grupperna som så flitigt används för
  att underblåsa konflikten. Såsom i alla politiska konflikter förekommer här en tredje part som
  aktivt “i all välmening” uppviglar, propagerar och utför ” false flags” för att eskalera situationen.
  För att säga något om rapporteringen i svenska massmedia ang denna konflikt, så tycker jag det är den mest hätska, ensidigt vinklade propaganda jag skådat.

 • Sagt och gjort, en bättre rubrik är inlagd. Det gick för fort med den första rubriken som var missvisande, men notera även i videon att man kommenterar röran i Ukraina om vem som egentligen gör vad för vilka syften….

 • Jag är också undrande inför begreppet “pro-russian”,

  Bara för att man som ukrainare är emot Carl Bildts fascistkompisar i Kiev innebär inte att man vill bli en del av Ryska Federationen.

  Ny rubrik: The Putsch in Ukraine – Kiev-loyalist forces surrendered their arms

 • Jag undrade också, men tänkte att det nog berodde på ‘full fart och mycket på gång’ – och den som inte är kvinna (det där med multi-task du vet.. 😉 ) kanske ska hålla sig till en uppgift i taget. Men orolig ..nej, det är jag inte. 🙂

 • Ditt “Pro-Russia forces” kunde t.ex. bytas ut mot “Government forces”. Det var ju regeringsstyrkorna som avväpnade sig till de Pro-Ryska och inte som du skrev i rubriken. Att du gör sådana här dundertabbar är oroande, vad det än beror på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *