Torbjörn Sassersson: Pågår en legitimerad eutanasi av äldre inom vården i Sverige?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Temabild

 

Frågan är extremt provocerande, men inte helt tagen ur luften. SVT tog upp fallet med den övermedicinerade Gulli Johansson som vaknade upp efter 11 år när medicinerna togs bort. Drottning Silvia berättade nyligen i TV om sin mor som kvicknade till efter att 15 av 17 mediciner tagits bort. Drottning menade att läkarna tog flera år av hennes liv, men det är inte alla som vaknar upp.

Ulf Bittner som driver en blogg om rätten till gränsöverskridande vård kommenterar:

“Trots att fallet Gulli uppmärksammades i riksmedia så fortsätter svenska läkare att i vård och omsorg utsätta människor för kemiska cocktails, äldre människor inget undantag (kanske tvärtom, de exponeras kraftigt för detta), där ingen tar ansvaret för konsekvenserna och som synes är de äldre utsatta för vård och omsorg som är en fara för deras liv och hälsa”. Källa

Men det finns mer subtila sätt som drabbar äldre inom vård och omsorg. Vem har inte hört frågan ställas: “vill du ha något att sova på?”. Frågan är standard för alla sjuksköterskor. När en av mina släktingar fick sin dos av lugnande och rogivande medel på kvällen ledde det till att hon aldrig vaknade igen. I dödsattesten stod något i stil med hjärtstopp som om personen avlidit naturligt.

Efter att min egen pappa dött 2012 på Huddinge Sjukhus skrev läkarna hjärtstopp, men ignorerade helt att han fått en rad mediciner, inklusive både lugnande och sömnmedel och att han var mycket uppsvullen, vilket var en indikation på en misstänkt läkemedelsreaktion. Överläkaren hade tom i remissen till obducenten skrivit: hjärtstopp/andningsstopp? Frågan var ledande och obducenten kontrollerade [därför] inte läkemedelspåverkan. Överläkaren sa dessutom att jag inte fick tala direkt med obducenten för “det går inte till så”

När jag ville intervjua sjuksköterskan som fann min döda pappa fick jag inte prata med henne i enrum, utan att hennes chef var närvarande. Jag ville ställa “forensiska” frågor. Sjuksköterskan vågade inte säga mycket eftersom hennes chef vaktade henne. Sköterskan upprepade bara orden: “allt såg normalt ut”, men det jag såg var onormalt på många sätt.

Man anar att vården “effektiviserat” den så kallade “omsorgen” och oftast tiger svenskarna efter att deras gamla mammor och pappor dött. De anhöriga håller sedan fast vid föreställningen att: “läkarna och sjuksköterskorna var ju så trevliga och duktiga” samt föreställningen att svensk vård och omsorg är ju bäst i världen i jämförelse med ett valfritt afrikanskt land i inbördeskrig.

Ingen anmäler och fin statistik visar bara naturliga dödsfall. Den svenska kollapsade vården hålls upp av denna fejk-statistik.

Frågan kvarstår: pågår en legitimerad eutanasi [dödshjälp] av äldre i Sverige? Det är inte orimligt eftersom evig effektivisering och ekonomiska besparingar inom vården alltid är målsättningar som prioriteras. En annan fråga handlar om status på svensk vård och äldreomsorg  i jämförelse med andra i-länder. Om nu Sverige är så bra måste vården och omsorgen  i Sverige jämföras med de bästa länderna i världen och inte med fattiga länder i krig.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Ulf Bittner
Stöd NewsVoice 2024
 • DN idag: ”Korttidsdöda” ökar dramatiskt i Stockholm

  “Situationen är ganska ny. För 4–5 år sedan var andelen som kom in och dog snabbt 5 procent och nu är de 25–30 procent. Det är det som är så märkligt, säger Mårten Lagergren, projektledare vid Äldrecentrum och Aging Research Center på Karolinska institutet som gjort studien tillsammans med Pär Schön.”

  http://www.dn.se/sthlm/korttidsdoda-okar-dramatiskt-i-stockholm/

 • Jag fick av sonen till en 98-årig kvinna höra följande: För det första var hon mentalt i perfekt skick. Klart medveten, bra minne. Kroppsligen var hon skör men kunde röra sig hemma med sin gåstol, fixa sin egen mat etc. Tills hon fick en infektion av något slag och togs in på sjukhus. Därifrån skickades hon hem, till synes som konvalescent och var nu sängliggande. Vad hände? Läkaren förklarade, enligt sonen, att hon varken kunde dricka eller äta, då hon alltid haft lätt att sätta i halsen, och i så fall kunde kvävas till en plågsam död. Sonen frågade då om hon inte kunde få dropp med erforderlig vätska och näring. Läkaren svarade nej, under förevänding att hon då kunde få ödem i lungsäcken på grund av dålig cirkulation vilket skulle vara ännu värre. Hon förvägrades alltså både vätska och näring tills hon avled efter 12 dagar. Är inte det mord? – Hade det varit min mamma, så hade jag givetvis inte accepterat en sådan attityd från en läkare, men sonen tyckte inte han hade någon möjlighet ifrågasätta läkarens auktoritet, och inga kunskaper att åberopa. Själv fick jag veta detta långt efter att det inträffade, och att riva upp traumat och kanske skapa ett livslångt skuldkomplex hos sonen, hade ingen funktion i detta fall och kunde inte återkalla den döda till livet. Men jag upprörs enormt när jag hör att något sådant är möljligt i dagens Sverige. Jag har visserligen bara sonens uttalanden om detta, men jag har ingen som helst anledning tro att han inte berättade exakt vad som hände.

 • Om man lyssnar på en Dr Tennant (Healing is Voltage) så hänger det ihop alldeles förträffligt. Cellerna måste ligga på ca -50 mV för att kunna hela sig. När pH minskar minskar också den elektriska potentialen i kroppen. Då kan den inte längre hela sig själv. Genom att öka pH med t ex bikarbonat ökar man den elektriska potentialen och läkningen kommer igång naturligt.

 • Utilitarismen härskar sedan mycket lång tid överallt utom på dyra privata sjukhus om arvingarna önskar att arvet skall förbrukas så.
  Det är knappast läkarna som är problemet utan bara allas vår materialism och sjukvården gör tyst en rimlighetsbedömning åt de anhöriga så de slipper ta det beslutet.
  Mengele är ingen bra jämförelse däremot kan man säga att nazisterna var mer öppna med att peka på prioriteringsproblematiken när det gällde kostnad för att rädda svaga (tex utvecklingsstörda) jmf med att i st lägga pengarna på andra. Vi intalar oss att våra värderingar förbjuder något sådant men i stället gör vi andra såna avvägningar där någon måste offras, tex när mediciner är väldigt dyra.
  I trafiken bedömer vi hur mycket pengar det får kosta med minskade olyckor.
  Överallt är det en materialistisk prioritering. Allt har ett pris vare sig det är tydligt angivet eller ej.

 • Rehawk,

  Jo absolut, håller med dej.

  99.9% av fallen är det att systemet är som det är, sjukhusarbetarna är ju förstås inte onda, de gör som de blivit lärda. Vad vi ska fokusera på är de styrande som bestämmer vad en sjuksyrra ska göra och hur hon/han ska göra det. Där i eliten kan det mycket väl vara folk som vill ha eutanasi, likaväl som där också finns goda patos som rättvisa, visdom och medkänsla, så alla av de styrande är ju inte onda.

  Nyckeln är vad för lagar de stiftar och hur dessa lagar verkar på medborgarna.

  t.ex om de favoriserar läkemedelsmonopolen framför medborgarna som det är idag med mycket energi spenderat på överstatligheten inom EU med tillintetgörandet av folkstyre nästan överallt i Europa. är ett bevis för att vi måste ta vår nation och folkstyre tillbaka från Bryssel. Att idioterna till politiker ger bort vårt folkstyre till EU med GMO och andra vidrigheter som resultat är olyckligt. Men vi har ju alltid Magna Charta från 1215 AD, tror den kommer att behövas tyvärr….

  Det kan de inte ta ifrån oss hur mycket de än vill, där har vi lösningen på dessa problem,

  Sverige ut ur EU måste var första punkten på agendan så som jag ser det. då själva väsendet i EU om det ska “fungera” är att folkstyre försvinner, detta vill vi inte, alla stater i Europa vill detsamma: FOLKSTYRE!!!

 • Detta har pågått sedan minst 30 år. Kommer ihåg när jag startade och fick jobba på ett sjukhem. Förhållandena var så vidriga att jag var chockerat och gick till chefen för att klaga.
  Jag fick höra, att om jag ville behåller jobben skulle jag hålla tyst. Jag var ny och dessutom utlänning, behövde jobbet och höll tyst. Sedan kom “Dagmar” hon vågade och det var politisk korrekt och i rätt tid, det kom Dagmar lagen.
  Trots detta finns säkert samma vanvård kvar, men nu är den mer sofistikerat.Det finns bara inflation på kunskap, läkare blir jagat av efficienta ekonomer , allt skall gå snabbare och” kostnadseffektiv”, människokärlek existera inte och kunskapen att kroppen för det mesta har en utmärkt läkningsförmåga också.
  @undrandes faster har rätt: “man skall akta sig för doktorn”. Det väsentliga är att man skall mycket mer förlita sig på sin egen känsla, för kroppen är ärlig och meddela hela tiden vad den behöver, men vi är så upptagen med vad propaganda ( media) och experter säger att vi inte lyssna på, då vill man hellre har en tbl och tror att den hjälper.Då det inte finns några medicinbristsjukdomar hjälper den bara Läkemedelsindustrin och dom stoppar inte pillren i munnen på folk. Den enda som är ansvarig för vår kropp är vi själva, och då kan man experimentera t.ex med Bikarbonat och blir frisk.
  Jag hoppas fortfarande att det bara handlar om ignorans och okunnighet och inte om medveten eutanasi för att blir av med pensionärer och därmed med problemen var pensionen skall tas ifrån. Situationen är ju prekär, dels är de unga arbetslösa och kan därmed inte bidra till pensionerna och dels blir det allt mer pensionärer. Huvudsaken är att de som någonsin har suttit i landtinget eller regering i 5 år har sin pension resten av livet oavsett om de har ett nytt jobb eller inte. Vad kostar inte det det svenska folket, har någon räknat på det?

 • Det intressanta i det sammanhanget är ju att Mengele mfl under 30-talet fick bidrag av Rockefellers till sin forskning.

 • Vad gäller eutanasi i vårt fall: Vet inte om det var så men mamma hade ett fel på en hjärtklaff pga diabetes, de vågade inte operera just på grund av diabetes/hög ålder. Hade naturopat-principen LCHF insatt några år tidigare hjälpt? Ja troligen då hjärtfelen kommer av bl.a dessa insulindoser som injiceras. alltså: Insulin i dessa doser kombinerat med bergochdalbana på blodsockret som diabetiker får sliter oerhört hårt på kroppen inte undra på att det s.k naturalförloppet sätter in.

  Och att den näringsfattiga tallriksmodellen med all tillverkad “mat” som de flesta äter säkert är ytterligare en faktor.

  Så att diabetes + den av myndigheterna för diabetiker rekommenderade högkolhydratkosten dödar (eutanasi) är klart. Detta bevisas genom namnet (naturalförloppet). Och det har de mage att kalla för just naturalförloppet som det var något naturligt!!!
  Vem ska vi stoppa i finkan? Eller ska vi ha en sanningskommission…….

  Josef Mengele hade varit stolt, han sitter nog där nere i helvetet med sitt dragspel och ler, hejar på Rockefeller och svenska myndigheter…..

 • Rockefellers monopol skolmedicinen botar som sagt inte, antibiotika är där vad jag hittat det enda som verkligen botar, resten är symtomdämpning i bästa fall Obegripligt att detta monopol får fortsätta dominera i Sverige 2014. Politikerna är som zombies och ifrågasätter inte trots att mycket god evidens finns vad gäller alternativa behandlingar varandes magnituder effektivare än piller och pulver, vacciner och statiner, operationer……

  Min mor gick bort förra året hon hade diabetes samt hjärtsjukdom, vi var där när hon gick vidare. jag lovade mej själv strax efter hennes bortgång sittandes omtumlad i fikarummet på hemmet att detta ska jag lära mej av, hon ska inte ha lidit och sedan dött i onödan. Äldre tror på doktorn, tänk om läkaren satt mamma på LCHF för en 15 år sedan då hade läget troligen sett annorlunda ut. Mycket lidande hade undvikits.

  På hemmet där mamma låg var de dock snälla och LCHF-vänliga, bra personal.

  Hörde om en s.k anekdot nu i helgen: En vän till min far har en vän som hade obotlig cancer, var slut sade doktorerna. men han fick nys om bikarbonat så han testade. Vad tror ni hände? Jo han är frisk idag……. Lovar att detta är en sann historia, min far samt hans vän ljuger inte. faktumet att läkarna oftast brukar ha rätt när det gäller terminal cancer stärker denna anekdot ytterligare.

  Men tror ni att myndigheterna ser till att forska på helande som detta ovan, nix de tar läkarleggen av folk som använder t.ex bikarbonat, politikerna måste ordna fram statliga medel att forska på detta då patientfallen med positivt utfall är många.

  Tänker så här: Om t.ex bikarbonat är verkningslöst lär det snabbt kunna avfärdas med den vetenskapliga metoden. men myndigheterna lägger hellre all energi de har på att istället förlöjliga de modiga helare som försöker bota. Som etablissemanget gjorde med ignaz semmelweis på 1800-talet.

 • Min faster sa; “till doktorn vågar man ju inte gå för då kunde de ju hitta något fel på en”. Det var för en så där 20-30 år sedan och vi skrattade och tyckte att det var en lustig kommentar men hon var egentligen ovanligt intelligent som genomskådade systemet redan på den tiden och idag är hon 95 år.

  Min mor fick blodpropp i benet i 30-års åldern, troligtvis pga av P-piller. i 50-års åldern fick hon diabetes och fick då råd om att äta fettsnål, blocksockerhöjande kost så att hon måste ta insulinsprutor. Hon fick svår värk i benen antagligen av kolestorolsänkande statiner och så blev hon yr och svimfärdig pga av blodtrycksänkande medeciner. Till sist fick hon cancer och cytostatika som hon inte tålde samt en utmätt återstående levnadstid på 3 mån. Exakt efter 3 månader fick hon morfinsprutor eftersom hon inte kunde “äta själv” fast hon kunde visst äta strax innan det var dags för nästa morfinspruta och då klarnade det också till i knoppen och hon bad om de tabletter hon brukade få som vården i det läget hade dragit in. Nog var det eutanasi om inte t o m mord för hon vill inte dö.

 • “Därefter började den obevekliga nedstigningen mot undergången. Mamma blev för varje dag sämre, smärtorna värre och medicineringen tyngre, utan att skänka någon lindring.”
  Så skriver Claes Britton i boken Min mamma är död, som kom ut för fyra år sedan.
  Cancersjuka Mona Britton vårdades på Stockholms Sjukhem, en sista anhalt.
  Och det är morfinet som alla förlitar sig på. Men morfinet är svårt att förstå. Hur destruktivt är det? Vad vet vi egentligen om smärta? Kanske nästan ingenting om man inte upplevt det självt? Men det måste finnas olika sätt att tackla smärta. Påträngande smärta riskerar att grusa de bästa intentionerna om att styra sitt liv, vrida hälsan rätt.

 • Min gamla mamma stod på ett flertal mediciner. bla psykofarmaka i mycket höga doser. Hon var pillerberusad, glömsk, somnolent och aggressiv. Jag kontaktade vårdcentralen som inte reagerade. Vid ett tillfälle fick jag en äldre, klok, vikarierade doktor att lyssna och trappa ner doserna. När han försvann fick hon tillbaka sin tidigare medicinering.
  Jag uppfattades som den elaka dottern som missunnade min mamma att må bra. Trots att jag är sjuksköterska kunde jag inte rå på situationen.

 • Bra artikel. Helt klart är äldrevården inget annat än en utdragen ättestupa. Agendan är att passivisera de äldre vårdtagarna till apati genom TV-tittande och andra monotona aktiviteter. Man skapar näringsbrist hos dem genom att ge de näringsfattig mat, mängder av kaffe och mediciner- och då inte minst psykiatriska droger.
  Enligt Socialstyrelsens register går 24% av kvinnor 75 + på psykofarmaka. Man torde
  misstänka en betydligt större procent bland äldre på vårdboenden.
  Utöver detta kan nämnas den förringande och nedvärderande attityd som många äldre möts
  av från vårdpersonalen. – Man debatterar mycket om diskriminering av olika grupper i det här landet, men äldrediskriminering talas det allt för lite om.

 • Detta med den s.k. medicinen eller läkemedlen i detta fallet är en missnomer, eftersom orden kan härledas till läkning av ett besvär.
  En medicin hjälper kroppen att göra sig kvick något permanent.
  Ett undertryckande av ett symtom är inte läkning och är därför inte passande språkmässigt.
  Kanske supressin vore lämpligt.
  Och en kemikalie som gör läget sämre kunde kanske heta malecin.
  Två nya ord sökes!!

 • Mitt svar på frågan i rubriken är: JA det verkar absolut så, jag har hört och läst om flera sådana fall. Och det är säkerligen mycket medvetet och planerat. Se t.ex. den här artikeln från England, det tycks gå till på samma sätt där.
  – Top doctor’s chilling claim: The NHS kills off 130,000 elderly patients every year
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2161869/Top-doctors-chilling-claim-The-NHS-kills-130-000-elderly-patients-year.html
  Sen har vi det här med dödskoder –
  http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/sa-bestammer-lakarna-om-ditt-liv-ar-vart-att-raddas
  http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/har-lakarnas-dodskoder/
  Tänk om detta hade varit i Nordkorea eller något annat land som våra herrar utsett till fiender, hur det hade låtit i medierna då!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *