Snowden: NSA collects millions of web images of faces per day

0
137

facial-recognitionEvidence leaked by whistleblower Edward Snowden reveals that the NSA collects millions of web images per day, to use in facial recognition programs. Rather than asking the democratic government of the United States whether it is ok to track people via their facial characteristics in their web postings the NSA has decided to do it themselves, digital rights campaigner Jim Killock told RT.

Jim Killock, executive director of Open Rights Group, believes this is a huge violation of people’s privacy even though there are no clear precedents in this case, unlike the situation with texts and e-mails.

Read more


 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här