ITAR TASS: Scientists find traces of sea plankton on ISS surface

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson red.

ISS - Photo NASA Crew of STS132 Public Domain

Microorganisms could be found on the ISS surface thanks to high-precision equipment. An experiment of taking samples from illuminators and the ISS surface has brought unique results, as scientists had found traces of sea plankton there, the chief of an orbital mission on Russia’s ISS segment told reporters.

Text: ITAR TASS | Photo: NASA Crew of STS-132 Public Domain

ge-stod-newsvoiceResults of the scope of scientific experiments which had been conducted for a quite long time were summed up in the previous year, confirming that some organisms can live on the surface of the International Space Station (ISS) for years amid factors of a space flight, such as zero gravity, temperature conditions and hard cosmic radiation. Several surveys proved that these organisms can even develop.

Read moreSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Om hypotesen att Tiamat, vattenplaneten kraschat stämmer på jorden och orsakat översvämningar i stil med syndafloden, och teorin att dess innehåll och djurliv till viss del fastnat i bana runt jorden så är inte detta något konstigt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *