Komikern och skådespelaren Robin Williams (63 år) hittad död i sitt hem

publicerad 12 augusti 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Robin Williams

Skådespelaren och komikern Robin Williams, 63, har hittats död i sitt hem. Enligt en första undersökning genomförd av amerikansk polis finns indikationer på självmord. “Jag har förlorat min man och min bästa vän”, skriver hans fru Susan Schneider i ett pressmeddelande.

Robin Williams var bland annat känd för filmen Patch Adams baserad på en verklig historia om en amerikansk läkare som använde humor som medicin. Svenska filmaren Judith Bourque Olivegren gjorde en dokumentär om den riktige läkaren som Williams porträtterade.

Robin Williams was an airman, a doctor, a genie, a nanny, a president, a professor, a bangarang Peter Pan, and everything in between.  But he was one of a kind.  He arrived in our lives as an alien – but he ended up touching every element of the human spirit.  He made us laugh.  He made us cry.  He gave his immeasurable talent freely and generously to those who needed it most – from our troops stationed abroad to the marginalized on our own streets.  The Obama family offers our condolences to Robin’s family, his friends, and everyone who found their voice and their verse thanks to Robin Williams. / Vita Huset, pressmeddelande

Läs mer i Aftonbladet