Nuclear weapons lab employee fired after publishing scathing critique of the arms race

  1
  129

  James E. DoylePublicintegrity.org. Los Alamos lets a 17-year employee go after retroactively classifying his published article

  James E. Doyle’s ordeal with Washington began one morning in early February last year, when his supervisor stopped by his desk at Los Alamos National Laboratory and told him that senior managers wanted copies of all his publications.

  The 55-year-old political scientist asked the reason for the request, and he eventually was told that someone at the House Armed Services Committee wanted to see the publications. But Doyle said officials refused to tell him who it was or why.

  Read more  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  1. I Doyles vällovliga projekt ges intrycket att det funnits ett problem med osäker hantering av kärnvapen och kärnmaterial i Sovjet/Ryssland. Men detta förnekas av en del experter i Ryssland som hävdar att betalda desinformatörer låg bakom ryktesspridning tex General Lebedev som påstod att minikärnvapen var på drift innan han försvann eller dog i en påstådd olycka.
   Usa och England däremot är med säkerhet spridare av kärnvapen med flera exempel på försvunna stridsspetsar. Ett stort antal misstänkta minikärnsprängningar i MÖ och europa(Spanien) som skyllts på muslimer kan också hänföras till Usa.
   Om Usa har inflytande över någon form av övervakning av nukleärt material på ryskt/fd sovjetiskt territorium misstänker jag att de tänker utnyttja det för att beväpna terrorister. Bäst att inte släppa in dem.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här