Nuclear weapons lab employee fired after publishing scathing critique of the arms race

publicerad 10 augusti 2014
- Henrik G

James E. DoylePublicintegrity.org. Los Alamos lets a 17-year employee go after retroactively classifying his published article

James E. Doyle’s ordeal with Washington began one morning in early February last year, when his supervisor stopped by his desk at Los Alamos National Laboratory and told him that senior managers wanted copies of all his publications.

The 55-year-old political scientist asked the reason for the request, and he eventually was told that someone at the House Armed Services Committee wanted to see the publications. But Doyle said officials refused to tell him who it was or why.

Read more


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • I Doyles vällovliga projekt ges intrycket att det funnits ett problem med osäker hantering av kärnvapen och kärnmaterial i Sovjet/Ryssland. Men detta förnekas av en del experter i Ryssland som hävdar att betalda desinformatörer låg bakom ryktesspridning tex General Lebedev som påstod att minikärnvapen var på drift innan han försvann eller dog i en påstådd olycka.
    Usa och England däremot är med säkerhet spridare av kärnvapen med flera exempel på försvunna stridsspetsar. Ett stort antal misstänkta minikärnsprängningar i MÖ och europa(Spanien) som skyllts på muslimer kan också hänföras till Usa.
    Om Usa har inflytande över någon form av övervakning av nukleärt material på ryskt/fd sovjetiskt territorium misstänker jag att de tänker utnyttja det för att beväpna terrorister. Bäst att inte släppa in dem.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *