Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Oroande mängder sjuk och död fisk i Östersjön – Miljöorganisation vädjar om tips från allmänheten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson

Sjuk fisk Foto Oceana

Under miljöorganisationen Oceanas expeditioner i Östersjön har mer död fisk observerats samt fisk i dåligt skick jämfört med de expeditioner i andra delar av världen. Orsaken till detta oroande problem är okänt.

Under senare år har media återkommande rapporterat om kustbefolkning, fiskare och myndigheter som observerat dålig vattenkvalitet, död och sjuk fisk, samt försvinnande kustbestånd. Det har också bekräftats under Oceanas samtliga expeditioner i Östersjön.

Oceana grundades 2001 och är i dag den största internationella miljöorganisationen som uteslutande arbetar med havsmiljöfrågor. Man hoppas nu skapa en bättre överblick av problemet med hjälp av en ny hemsida där allmänheten uppmanas att bidra med information om fisk i dåligt skick.

Vi hoppas få in så mycket information som möjligt, säger Hanna Paulomäki, chef för Oceanas Östersjökontor.

Oceana kommer att använda den insamlade informationen till att upprätta en databas. Organisationen är intresserad av information om fisk som observerats död, döende, sjuk eller som på annat sätt uppfattas som onormal. Även information från fiskare och allmänhet om ”försvinnande” kustbestånd eller dålig vattenkvalitet är av intresse.

Hemsidan innehåller en karta som visar var Oceana gjort sina observationer, med tillhörande bilder, samt en samling av relaterade rapporter från media.

Text: K. Reporter | Foto: Oceana.org

Oceanas hemsida om Östersjön

Oceanas europeiska hemsida



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Oceana