Åt sig frisk – då sa sköterskan att hon skulle dö

  4

  diabetes

  Carola Bakken övergav diabetesråden från den konventionella vården och började i stället äta lågkolhydratkost.När hon gick hon till diabetessköterskan för att berätta om att hon inte längre behövde äta medicin i samma mängd, då hennes blodsocker var mer stabilt efter att ha lagt om kosten, fick hon en oväntad reaktion.Diabetessköterskan fick total panik och sa till Carola Bakken att hon skulle dö av näringsbrist, skriver Canal 2:nd Opinion.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  4 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Stella
  Gäst
  21 oktober 2014 kl 14:09

  Det kanske helt enkelt är så att det är sant, det min husläkare uppgivet sa till mig för några år sen när jag tjatade om att få hjälp: “Du måste förstå att min uppgift är att skriva ut piller, inte att göra dig frisk.”

  Helen Sjögren
  Gäst
  21 oktober 2014 kl 14:03

  Jag är inte förvånad alls. Var till dietist själv då jag drabbats av Hashimotos hypotyreos (autoimmun sjukdom i sköldkörteln för den som inte vet). Har nu läst på en massa och läst otaliga rapporter om att personer som övergår till LCHF och liknande kostomläggning blir FRISKARE! T.o.m. friska! Tog upp detta med dietist och fick då också veta att LCHF kunde orsaka svår näringsbrist!
  Näringsbrist på vad? Man äter ju alla de frukter och grönsaker samt protein man behöver. men ja visst ja. Läkemedelsindustrin kommer ju förlora miljarder om alla börjar äta en kost som gör dem friskare/friska… Och DET går ju inte… (Ursäkta att jag blir sarkastisk, men vad annat kan man bli..)
  Talade med endokrinolog (specialist alltså) Och fick rätt i min baskunskap om hur sköldkörteln bilder de olika hormonerna som är nödvändiga för ämnesomsättningen. Framför allt (men det är betydligt mer som ska till) handlar det om aminosyran Tyrosin, samt Jod. Föreslog att jag kunde testa tillför dessa ämnen i större dosering… Läkaren tittade på mig och sa att det kommer inte fungera. Varför? Fick jag inget svar på…
  Andra, vanliga läkare har i många år sagt att mina blodprover varit normala. Fick nu veta att detta INTE varit sant! Trots att referensvärdena fanns på labbsvaren!
  Varför kan inte våra läkare mer? Varför har inte specialistläkare fått tillräcklig kunskap i näringslära t.ex. för att underlätta för patienterna så de mår allmänt bättre? Varför har inte allmänläkare mer kunskaper? Och varför i hela fridens dar har dietister mer kunskap??!!! De om några borde ju kunna hur man kan lägga om kosthållning till att må bättre.

  Mayne Sundewall-Hopkins
  Gäst
  20 oktober 2014 kl 20:16

  Heja Carola! ..säger jag också.

  Hur kan en sjuksköterska vara så okunnig beträffande näringslära? ..och vilket förfärligt beteende mot en patient!!
  Här behövs då sannerligen ytterligare utbildning ..och inte minst bildning.
  Är det månne dags att sjuk’vården’ kliver ner från sin höga häst och ‘lyss & lär’ från patienterna… …

  Helén
  Helén
  Gäst
  20 oktober 2014 kl 17:40

  Heja Carola!
  Sparka alla diabetessköterskor & Läkare med för den delen!
  Som inte vill ta till sig att lågkolhydratkost är vägen till läkning för den som drabbats av diabetes!
  DET ÄR ett VETENSKAPLIGT FAKTUM !!! Desto snarare de inser det desto bättre för oss patienter! som får en tidigare chans att lära det som är rätt !

  TW76