GlaxoSmithKline börjar snart testa experimentellt ebolavaccin i Mali

3
205

vaccineEfter att WHO godkänt att västliga läkemedelsföretag får testa experimentella ebola vaccin och antivirala mediciner (bromsmediciner) ska GlaxoSmithKline (GSK) i början på 2015 testa ebolavaccinet cAd3-ZEBOV på hälsoarbetare i Mali trots att det inte finns rapporterade ebolafall i Mali, skriver Jonathan Benson från NaturalNews.

According to FierceVaccines, a total of 40 healthcare workers in Mali will receive the experimental Ebola vaccine, which GSK developed in conjunction with the Vaccine Research Center (VRC) and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Mali’s Center for Vaccine Development and Ministry of Health are both onboard as well.

Enligt FierceVaccines innehåller vaccinet cAd3-ZEBOV två gensegment från ebola och en ”cold virus vector” från chimpans.

The vaccine ”uses a chimpanzee cold virus vector containing two ebolavirus gene segments that switch on a protein to activate an immune response in the body” … ”A parallel trial in Gambia is expected to begin soon.”

Läs mer

Relaterat

WHO: Experimental Ebola vaccines


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här