GlaxoSmithKline börjar snart testa experimentellt ebolavaccin i Mali

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 oktober 2014
- NewsVoice redaktion

vaccineEfter att WHO godkänt att västliga läkemedelsföretag får testa experimentella ebola vaccin och antivirala mediciner (bromsmediciner) ska GlaxoSmithKline (GSK) i början på 2015 testa ebolavaccinet cAd3-ZEBOV på hälsoarbetare i Mali trots att det inte finns rapporterade ebolafall i Mali, skriver Jonathan Benson från NaturalNews.

According to FierceVaccines, a total of 40 healthcare workers in Mali will receive the experimental Ebola vaccine, which GSK developed in conjunction with the Vaccine Research Center (VRC) and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Mali’s Center for Vaccine Development and Ministry of Health are both onboard as well.

Enligt FierceVaccines innehåller vaccinet cAd3-ZEBOV två gensegment från ebola och en “cold virus vector” från chimpans.

The vaccine “uses a chimpanzee cold virus vector containing two ebolavirus gene segments that switch on a protein to activate an immune response in the body” … “A parallel trial in Gambia is expected to begin soon.”

Läs mer

Relaterat

WHO: Experimental Ebola vaccines

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *