LäkemedelsVärlden och DM bör driva debatten om Big Pharmas baksidor

publicerad 24 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson

Öppet brev…

Torbjörn Sassersson

Till medarbetarna på LäkemedelsVärlden och Dagens Medicin

Jag skickar detta mail för att uppmärksamma dig på den viktiga debatt som Sverige behöver rörande problemet med läkemedelsindustrins affärsmetoder och konsekvenserna av den pseudomedicin som dessa aktörer sprider i samhället.

Som du vet har Peter Gøtzsches bok “Dödlig medicin och organiserad brottslighet” börjat få ett internationellt erkännande inom den medicinska branschen. Han fick tex nyligen första pris för sin bok av “British Medical Association”.

Den debatt behövs som Gøtzsche och tex whistleblowern William Thompson från amerikanska CDC initierar. Ni kan därför bidra till att rädda många liv genom att i era tidningar starta debatten och sedan med intensitet driva den så att den inte slocknar.

Läsarna förväntar sig det eftersom vad Peter Gøtzsche och William Thompson berättar är av enormt allmänt intresse i samhället och inom sjukvården, men ert engagemang är ännu svalt.

  • Dagens Medicin har tex endast översatt en artikel från en systertidning där Gøtzsches bok nämns, men artikeln är snarare kritisk till Gøtzsche istället för att ha ett fokus på industrins vilseledande affärsverksamhet dvs kärnfrågan.
  • Dagens medicin har inte ens nämnt William Thompson som avslöjade att trippelvaccin kraftigt ökar risken för autism hos barn.
  • LäkemedelsVärlden har inte skrivit någon artikel alls om Gøtzsches bok. Vid sökning på hemsidan hittas endast kommentarer från besökare som anser att boken är viktig.
  • LäkemedelsVärlden har inte ens nämnt William Thompson. Den enda kommentar Amina Manzour på tidningen ger när NewsVoice efterlyser en artikel var följande daterad 28 augusti 2014:
    “Jag tror inte det i nuläget, eftersom artikeln har avpublicerats av tidskriften och slutsatserna ska granskas igen. Men jag ska titta på det lite närmre innan jag fattar ett beslut.” / Amina Manzour.Och efter det har inget hänt. Varför?

Är det rimligt att NewsVoice ska ha den överlägset största samlingen av artiklar om läkemedelsindustrins diskutabla affärsverksamhet, William Thompsons vaccinavslöjanden och Peter Gøtzsches bok om den kriminella läkemedelsindustrin i jämförelse med LäkemedelsVärlden och Dagens Medicin?

Nej, denna debatt borde drivas främst av LäkemedelsVärlden och Dagens Medicin.

Referenser:

NewsVoice
newsvoice.se/2014/10/23/peter-gotzsche-fick-pris-av-british-medical-association
newsvoice.se/2014/10/15/lakemedelsbolagen-saknar-motiv-for-ta-sig-ur-kriminaliteten
newsvoice.se/?s=william+thompson
newsvoice.se/?s=G%C3%B8tzsche

Dagens Medicin
dagensmedicin.se/nyheter/cochrane-centrets-kontroversielle-chef-portratterad/
dagensmedicin.se/search/?q=G%C3%B8tzsche
dagensmedicin.se/search/?q=Thompson

LäkemedelsVärlden
lakemedelsvarlden.se/search/site/G%C3%B8tzsche
lakemedelsvarlden.se/search/site/Thompson

Torbjörn Sassersson, redaktör
NewsVoice: newsvoice.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice