The Edge Forum – Svenskt nytt forum som vill bygga ihop en splittrad världsbild

publicerad 10 oktober 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Per-Ola ThornellDet är mycket som talar för att mänskligheten just nu är mitt uppe i ett paradigmskifte i fråga om vår bild av oss själva, världen och universum. Aldrig har mänskligheten stått inför så många kriser samtidigt (ekonomiskt, klimatmässigt, humanitärt, existentiellt), även om vår vardag till synes rullar på som vanligt. Det skriver Per Ola Thornell som är en av grundarna av “The Edge Forum” som vill bygga ihop en fragmenterad och reduktionistisk världsbild så att den blir hel igen.

Text: Per Ola Thornell | Video: Presentation av Martin Tufvesson vid premiären 13-14 sep 2014.

Vi lever i en värld där vi är lärda att allting är separerat. Det är så den rådande vetenskapen har definierat vår existens de senaste 300 åren. Ny banbrytande vetenskap har dock gjort upptäckter som pekar på att denna separerade världsbild inte stämmer!

Tänk om det är så att vi försöker lösa dagens kriser med samma tankesätt som skapat dem?

Den senaste forskningen inom kvantfysiken säger entydigt att vi är medvetandemässigt sammankopplade. Den säger vidare att vi består av energi och vad vi tänker har en direkt påverkan på vår verklighet. Kanske är det så att om vi skall kunna lösa de kriser vi står inför så behöver vi stannar upp och ta in vad vi faktiskt vet?

Forum

The Edge Forum bjuder in föreläsare ifrån vitt skilda områden för att bringa ljus över vart vi är på väg, vilka vi är och vår roll i universum.

Exempel på fokusområden är:

 • personlig utveckling,
 • spiritualitet,
 • kvantfysik,
 • mediumskap,
 • glömda högutvecklade civilisationer,
 • liv i andra solsystem,
 • naturens läkande kraft,
 • utveckling genom fysisk rörelse och
 • utveckling genom sund kost.

Forumet erbjuder inga absoluta svar, men vi vågar ställa frågorna och är beredda på att utforska det okända!

Martin Tufvesson och Per Ola Thornell är initiativtagare till The Edge Forum. De bedriver båda verksamheter inom personlig och andlig utveckling med olika infallsvinklar och såg ett behov av att skapa en gemensam neutral plattform utanför sina egna verksamheter. The Edge Forum är tänkt som en smältdegel där olika discipliner kan mötas och befrukta varandra. Grundarna har främst en organisatorisk och drivande funktion.

Engagera dig i The Edge Forum: Läs nyheter | Föredrag | Blogga | Videos | Ladda ner | Diskussionsforum | Resor

Text: Per Ola ThornellSå här kan du stötta Newsvoice

 • Det vore kanske passande med en hemsida kallad ” konspiration och teori” där bevisad konspiration läggs i en hög tillsammans med bevisen och teorier läggs i en hög och flyttas över efter hand som bevis eller bevis på debunk kommer i dagen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *